Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Διαψεύδει ο Ευθύμης Λέκκας ύποπτο δημοσίευμα για σεισμό 9,5 Ρίχτερ στην Κρήτη (ηχητικό)


Δημοσίευμα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και αναφέρεται σε έναν τεράστιο σεισμό, μεγέθους 9,5 Ρίχτερ ο οποίος δήθεν προβλέπεται να γίνει μέσα στον Αύγουστο στην Κρήτη,
διαψεύδει κατηγορηματικά ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμης Λέκκας, μέσω του Realfm 97,8 και της εκπομπής των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή.

Το δημοσίευμα, στο οποίο γίνεται λόγος για δήθεν μελέτη του καθηγητή σε συνεργασία με Λιθουανό σεισμολόγο, ονόματι James Roguard, φιλοξενείται από αγγλόφωνο ιστότοπο που καλεί τους χρήστες να αρθρογραφήσουν με σκοπό τη δημιουργία φάρσας. Ωστόσο, αναπαράγεται τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, προκαλώντας αδικαιολόγητο πανικό.

Ο κ. Λέκκας, μιλώντας σήμερα το πρωί στον του Realfm 97,8 ,στους Ακη Παυλόπουλο και Μάνο Νιφλή,έκανε λόγο για ποινικά κολάσιμη πράξη και για άθλιο δημοσίευμα εναντίον του κοινωνικού συνόλου, το οποίο παράλληλα παραβιάζει την επιστημονική του οντότητα και διαδρομή.

Επίσης, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εκδηλωθεί σεισμός μεγέθους 9 Ρίχτερ στον Ελλαδικό χώρο, καθώς οι τεκτονικές πλάκες στην Ελλάδα δεν δίνουν τέτοια μεγέθη.

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom