Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Φοροκαταιγίδα από σήμερα! - 8 δισ. θέλει η εφορία - Οι δόσεις του οικονομικού γολγοθά!


- Αρχίζουν ξανά τα δύσκολα με τσουνάμι φόρων σε ένα 6μηνο φωτιά για τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά
- Η εφορία έχει στόχο τα 7.900.000.000 ευρώ από φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ καθώς και τα τέλη κυκλοφορίας
- Το υπουργείο οικονομικών αισιοδοξεί ότι θα εισπράξει 1,5 δισ. ευρώ από τον φόρο εισοδήματος μόνο τον Ιούλιο

- Οι φορολογούμενοι καλούνται να τα βγάλουν πέρα με τους μισθούς στην καλύτερη περίπτωση στα ίδια
- Αναλυτικά οι υποχρεώσεις για όλους μέχρι τον προσεχή Γενάρη - Πότε πρέπει να πληρώσουμε τις δόσεις


Αρχίζει από σήμερα Δευτέρα 31 Ιουλίου ακόμα ένα εξάμηνο φωτιά για εκατομμύρια φορολογούμενους, που πρέπει να βρουν τρόπο για να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις του κράτους.Εκατομμύρια οι άνθρωποι που στην καρδιά του καλοκαιριού έχουν να σκέφτονται τις δόσεις για την εφορία, τον ΕΝΦΙΑ και τα τέλη κυκλοφορίας. 

Μια φοροκαταιγίδα που θα κρατήσει μέχρι τον Ιανουάριο του 2018, με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να ευελπιστεί πως θα μπουν στα κρατικά ταμεία 7,9 δισ. ευρώ. Το κύμα φόρων που έρχεται να σαρώσει και πάλι τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς αρχίζει με την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος σήμερα.

Όπως προέκυψε από την εκκαθάριση, το 41,58% των φορολογικών δηλώσεων ήταν χρεωστικές. 

Συνολικά, οι φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλλουν 3,6 δισ. ευρώ, δηλαδή 1.450 ευρώ κατά μέσο όρο ο καθένας. Η πληρωμή του φόρου θα πραγματοποιηθεί σε τρεις δόσεις, με την προθεσμία για την καταβολή της πρώτης να λήγει σήμερα. Η δεύτερη δόση πρέπει να καταβληθεί έως τις 29 Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως τις 30 Νοεμβρίου.

Λόγω της παράτασης στην υποβολή των δηλώσεων, πήγε πιο κάτω ο προσδιορισμός του ΕΝΦΙΑ και έτσι τον Αύγουστο δεν υπάρχουν υποχρεώσεις. Η συνέχεια όμως είναι δύσκολη. Έως τις 29 Σεπτεμβρίου πρέπει να πληρωθούν 1,85 δις ευρώ για την 1η δόση του ΕΝΦΙΑ και την 2η διμηνιαία του φόρου εισοδήματος. 

Τον Οκτώβριο μας περιμένει η 2η δόση του ΕΝΦΙΑ, ύψους 620 εκατομμυρίων ευρώ. Τον Νοέμβριο οι 3ες δόσεις του ΕΝΦΙΑ και του Φόρου Εισοδήματος φθάνουν αθροιστικά τα 1,85 δις ευρώ, ενώ τον Δεκέμβριο, οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν συνολικά 1,72 δις ευρώ, για την 4η δόση του ΕΝΦΙΑ και τα Τέλη Κυκλοφορίας.

Αυτός ο «Γολγοθάς» τελειώνει τον Ιανουάριο με την 5η δόση του ΕΝΦΙΑ, ύψους περίπου 550 εκατομμυρίων ευρώ, με τους φορολογούμενους να έχουν κληθεί, το εν λόγω διάστημα, να πληρώσουν συνολικά 7,9 δις ευρώ για ΕΝΦΙΑ, Φόρο Εισοδήματος και Τέλη Κυκλοφορίας. 

Τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ αναμένονται το τελευταίο 10ήμερο του Αυγούστου, θα είναι ίδιου ύψους με τα περσινά καθώς δεν άλλαξαν οι αντικειμενικές αξίες, για τις οποίες πάντως η Κυβέρνηση εξήγγειλε – ξανά - την εναρμόνιση τους με τις εμπορικές, ως το τέλος του 2017.​

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου Οικονομικών τουλάχιστον το 30% από όλα αυτά τα ποσά πρόκειται να εξοφληθεί μέσω πιστωτικών καρτών. Οι τράπεζες προσφέρουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τους φόρους σε έως και 12 άτοκες δόσεις. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι διαθέτουν επαρκές πιστωτικό όριο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πληρωμή των φορολογικών οφειλών μέσω πιστωτικών καρτών σε δόσεις είναι πολύ εύκολη καθώς μπορεί να γίνει και μέσω των δικτύων ιντερνετικής τραπεζικής εξυπηρέτησης των τραπεζών (web banking) και όχι μόνο μέσω των τραπεζικών γκισέ. 

Δείτε αναλυτικά στον επόμενο πίνακα τις οικονομικές υποχρεώσεις των φορολογουμένων για το επόμενο εξάμηνο...
Μέχρι 31 Ιουλίου η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος
Έως 29 Σεπτεμβρίου η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος 
Στις 29 Σεπτεμβρίου η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ 
Έως 31 Οκτωβρίου η δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ
Μέχρι 31 Οκτωβρίου οι δηλώσεις ΦΠΑ για το γ' τρίμηνο του 2017
Έως 30 Νοεμβρίου η τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος
Στις 29 Δεκεμβρίου η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ 
Έως 29 Δεκεμβρίου τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ 
Μέχρι 31 Ιανουαρίου η πέμπτη δόση του ΕΝΦΙΑ
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom