Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Στους «8» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος η Εθνική πόλο ανδρών,συνέτριψε 14 - 4 την Ιαπωνία!


Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών με όπλο την καλή της άμυνα ξεπέρασε το εμπόδιο της Ιαπωνίας (14-4) και θα παίξει με το Μαυροβούνιο για την πρόκρισή της στις 4 καλύτερες ομάδες του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Η Εθνική μας ομάδα δεν έπεσε στην παγίδα των Ιαπώνων και κατάφερε να τους χτυπήσει με το δικό τους στυλ παιχνιδιού. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κυνήγησε τις κόντρες και το γρήγορο παιχνίδι ενώ έκλεισε όλους τους χώρους στην άμυνα.

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων αλλά και η διαφορά που πήρε η Εθνική μας από το δεύτερο κιόλας οκτάλεπτο επέτρεψε στον Θοδωρή Βλάχο να δοκιμάσει πράγματα αλλά και να ξεκουράσει παίκτες ενόψει του μεγάλου προημιτελικού με αντίπαλο το Μαυροβούνιο την Τρίτη 25 Ιουλίου. Κόντρα στην ομάδα που κατέλαβε την 4η θέση στους Ολυμπιακούς του Ρίο η Εθνική μας θα διεκδικήσει την είσοδό της στην τετράδα και την ζώνη των μεταλλίων.

Η Ιαπωνία ξεκίνησε με ξεκάθαρο στόχο να πιέσει την Εθνική μας ομάδα και να κυνηγήσει το γρήγορο παιχνίδι. Η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να βρει σκορ με τον Βλαχόπουλο στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο Φουντούλης μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 2-0 προτού μειώσε ο Οκάβα στον παίκτη παραπάνω για τους Ιάπωνες.

Η Ελλάδα «απάντησε» αμέσως στην μείωση του σκορ των Ιαπώνων με τον Φουντούλη μετά από κόντρα αλλά ο Αντάτσι και πάλι στον παίκτη παραπάνω μείωσαν σε 3-2 στα δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου οκταλέπτου.

Άμεση απάντηση και πάλι για την Εθνική μας με τον Γούνα, ενώ μετά από πάσα του ίδιου παίκτη ο Μουρίκης κέρδισε την αποβολή με αποτέλεσμα να Γενηδουνιάς να σκοράρει χωρίς αντίπαλο για το 5-2, που ήταν και το σκορ του πρώτου οκταλέπτου.

Το δεύτερο οκτάλεπτο η Εθνική μας ομάδα ήταν καταιγιστική. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με δύο γρήγορα γκολ του Μουρίκη (φουνταριστός) και του Γούνα (παραπάνω) αύξησε τη διαφορά στα πέντε τέρματα.

Με την άμυνα να λειτουργεί υποδειγματικά (ενδεικτικά ότι η Εθνική μας έβγαλε άμυνα ακόμη και με δύο λιγότερους παίκτες) και με τον Φλέγκα να είναι όπου χρειάζεται, η «γαλανόλευκη» έφτασε στο 8-2 με τον Φουντούλη ενώ ο ίδιος παίκης με μακρινό σουτ διαμόρφωσε το 10-2 του δευτέρου οκταλέπτου, αφού είχε σκοράρει και πάλι από την περιφέρεια ο Γενηδουνιάς για το 9-2.

Η Ιαπωνία μείωσε με τον Αντάτσι με ωραίο σουτ από την περιφέρεια για το 10-3 με το ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου. Η Εθνική μας όμως με ωραίο γυριστό σουτ του Μουρίκη και τον Βλαχόπουλο από την περιφέρεια ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο +9 (12-3) στα μισά του τρίτου οκταλέπτου.

Ο Σίγκα με μακρινό σουτ από την περιφέρεια διαμόρφωσε το 12-4 του τρίτου οκταλέπτου, αφού Εθνική μας έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει και πάλι διαφορά εννέα τερμάτων στον παίκτη παραπάνω.

Η Εθνική μας έχοντας «καθαρίσει» το παιχνίδι απλά έπαιξε με το χρόνο στο τελευταίο οκτάλεπτο.Δύο τέρματα του Βλαχόπουλου, διαμόρφωσαν το τελικό 14-4 για την Εθνική μας ομάδα.

ΕΛΛΑΔΑ – ΙΑΠΩΝΙΑ 14-4

Οκτάλεπτα: 5-2, 5-0, 2-2, 2-0.

Ελλάδα (Βλάχος): Φλέγκας, Γενηδουνιάς 2, Δελακάς, Δερβίσης, Φουντούλης 4, Καπότσης, Ποντικέας, Αργυρόπουλος-Κανακάκης, Μουρίκης 2, Κολόμβος, Γούνας 3, Βλαχόπουλος 3, Ζερδεβάς.

Ιαπωνία (Ομότο): Ταναμούρα, Αντάκι 2, Καβαμότο, Σίγκα 1, Γιοσίντα, Ίιντα, Σιμίζου, Τακάτα, Αράι, Iνάμπα, Οκάουα 1, Αράκι, Φουκουσίμα.

http://www.sdna.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom