Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

Στην Πύλο σκάφος με 58 μετανάστες - Φιλοξενούνται στο κλειστό στάδιο - Δύο συλλήψειςς


Σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου εντοπίστηκε να πλέει χτες το πρωί σκάφος με 58 μετανάστες μεταξύ αυτών 10 γυναίκες και 16 παιδιά.

Οι μετανάστες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και φιλοξενούνται στο
κλειστό στάδιο της Πύλου.

Να σημειώσουμε ότι στο κτήριο της πρώην Νοσηλευτικής Σχολής, στο συγκρότημα του νέου Δημαρχείου στην Καλαμάτα εξακολουθούν να παραμένουν περί τους 50 μετανάστες, από τους 104 που έφθασαν τη νύχτα 15 προς 16 Ιουλίου 2017.
http://newsmessinia.blogspot.com/

Ανακοίνωση του Λιμενικού
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα οχτώ (58) προσφύγων προέβη, πρωινές ώρες σήμερα(26/7), πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017''.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή 36 ν.μ. δυτικά της Πύλου, Ι/Φ σκάφος “SEA LINE” σημαίας Γαλλίας με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Πύλου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πύλου

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Πύλου, μετά από τον εντοπισμό πενήντα οχτώ (58) προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή 36 ν.μ. δυτικά της Πύλου την 26/07/17, συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί εκ των ανωτέρω διασωθέντων ως διακινητές ενώ κατασχέθηκε το Ι/Φ σκάφος “SEA LINE” σημαίας Γαλλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: