Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Σκάφος με 51 μετανάστες έφτασε μέχρι την Κύμη!


Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κύμης, από τον κυβερνήτη του Α/Κ – Μηχ/τα «ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΡΙΔΙΩΤΙΣΣΑ» Ν.Π. 5076 ότι ύποπτο σκάφος, το οποίο πλέει στη θαλάσσια περιοχή 26 ν.μ. βορειοανατολικά ν. Σκύρου πιθανώς μεταφέρει ικανό αριθμό μεταναστών.

Άμεσα ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στο σημείο έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τα οποία εντόπισαν το θαλαμηγό σκάφος «OST 39 L SILIVRI», στο οποίο επέβαιναν πενήντα ένας 51 αλλοδαποί, να κατευθύνεται στις νοτιοανατολικές ακτές της Εύβοιας.

Το ανωτέρω σκάφος συνοδεία των δύο ΠΛΣ κατέπλευσε στο λιμένα Κύμης όπου αποβιβάστηκαν όλοι οι επιβαίνοντες με ασφάλεια.

Πρόκειται για 47 άνδρες από το Πακιστάν, τη Συρία, τη Σομαλία (2 γυναίκες – 1 ανήλικο) οι οποίοι επιβιβαστήκαν σε ΚΤΕΛ Ν. Ευβοίας με προορισμό το αθλητικό κέντρο Κύμης μετά από ενέργειες Δήμου Κύμης –Αλιβερίου.

Ο οδηγός από τις πρώτες πληροφορίες είναι ένας στον αριθμό και κατάγεται από τη Συρία.

Όλοι τους έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές χώρο με τη βοήθεια της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Ετοιμότητα επέδειξαν οι υγειονομικές δομές της Κύμης, ιδίως το ΕΚΑΒ και το ΓΝ Κύμης, κατά την άφιξη τους στην περιοχή, συνοδεία δύναμης του Λιμενικού...

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κύμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom