Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

43 χρόνια από την Τουρκική εισβολή - Κύπρος Αττίλας: Προδοσία, ηλιθιότητα, δειλία και δουλοπρέπεια


Με τη συμπλήρωση σήμερα 43 χρόνων από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή στην Κύπρο μας,την 20η Ιουλίου του 1974,η Πολιτεία καταδικάζει το έγκλημα, αποτίει φόρο τιμής στους πεσόντες και διατρανώνει την αποφασιστικότητά της για συνέχιση του αγώνα μέχρι τη δικαίωση.

Σε όλες σχεδόν τις πόλεις της Κύπρου οργανώνονται εκδηλώσεις μνήμης για τους πεσόντες και δεήσεις για τους αγνοούμενους.

Χθες βράδυ σε ομιλία του ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης τόνισε ότι  «αναζητείται ο τρόπος μέσα από μία επίμονη διαπραγμάτευση να καταστήσουμε την πατρίδα μας ένα πραγματικά κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος, κράτος ειρήνης και ευημερίας».

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών κατά την τουρκική εισβολή πραγματοποιήθηκε στις 08:00 στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο Μακεδονίτισσας,με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και άλλων επισήμων.


Άγημα της Εθνικής Φρουράς και η φιλαρμονική της Αστυνομίας απένειμε τιμές στους πεσόντες, κατά τη διάρκεια του μαύρου Ιουλίου του 1974.

Της επιμνημόσυνης δέησης ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Τύμβου από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, από αρχηγούς και εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων και άλλους επισήμους.

Διαβάστε σχετικά άρθρα για τη σημερινή μαύρη επέτειο:
Κύπρος Αττίλας: Προδοσία, ηλιθιότητα, δειλία και δουλοπρέπεια

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το χρονικό από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου μέχρι την Τουρκική εισβολή το πρωινό της 20ης Ιουλίου του 1974


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom