Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

ΡΟΔΟΣ: Θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης 16χρονη μαθήτρια με ειδικές δεξιότητες! Πηγή:www.dimokratiki.gr


Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, κατηγορούμενος για προσβολή της αξιοπρέπειας άλλου στο πεδίο της γενετήσιας ζωής με ασελγείς χειρονομίες ή προτάσεις,
που αφορούν σε ασελγείς πράξεις, τελεσθείσας με κατάχρηση της παραφροσύνης ή της από οποιαδήποτε αιτία προερχόμενης ανικανότητας άλλου να αντισταθεί, θα καθίσει σήμερα, οδηγός λεωφορείου σε ειδικό σχολείο.

Όπως έγραψε η «δημοκρατική», θύμα παρενόχλησης φέρεται συγκεκριμένα να είναι μια 16χρονη μαθήτρια, με ειδικές δεξιότητες.

H έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε την 7η Απριλίου 2014 από τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Παπαδομαρκάκη μετά την υποβολή στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου αναφοράς – καταγγελίας μιας ψυχολόγου και μιας κοινωνικής λειτουργού, σχολείου ειδικής αγωγής, για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικης με ειδικές ανάγκες.

Στον κ. Παπαδομαρκάκη είχε υποβληθεί προηγουμένως σχετική αναφορά από τον διευθυντή του Σχολείου, συνοδευόμενη από έκθεση της κοινωνικής λειτουργού και της ψυχολόγου.

Η έκθεση συντάχθηκε μετά από συνέντευξη με την 16χρονη μαθήτρια, που υποστήριξε ότι έπεσε θύμα παρενόχλησης από τον οδηγό και τον συνοδηγό του σχολικού λεωφορείου, που μεταφέρει τα παιδιά στο σχολείο.

Ο συνοδός φέρεται να την αποκαλούσε συγκεκριμένα «τσαχπινογαργαλιάρα» και να προσπαθούσε να την «γαργαλήσει».

Από την έρευνα που ακολούθησε δεν προέκυψε η τέλεση αδικημάτων από μέρους του.

Από την άλλη ο οδηγός 4 μέρες ενωρίτερα φέρεται να της έκανε υποδείξεις για θέματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, περιγράφοντάς της τρόπους με τους οποίους διεγείρεται σεξουαλικά ο άνδρας και η γυναίκα, ενώ περαιτέρω φέρεται να την άγγιξε και στον μηρό.

Σημειώνεται ότι τα όσα ειπώθηκαν από την μαθήτρια φέρονται να επιβεβαιώθηκαν κι από άλλους μαθητές, που επέβαιναν στο ίδιο λεωφορείο.

Πέραν των ως άνω περιστατικών η μαθήτρια διατείνεται ότι την «πείραζαν» συχνά με αποτέλεσμα να ενοχλείται και να κλείνεται στον εαυτό της.

Δυσκολευόταν και απέφευγε εξάλλου να ανεβαίνει στο λεωφορείο, ενώ υποστηρίζει ότι έχει διαπληκτιστεί μαζί τους.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που ακολούθησε, η μαθήτρια έδωσε κατάθεση, που επιβεβαιώνει και εμβαθύνει στα ανωτέρω εξιστορούμενα περιστατικά.

Ο κατηγορούμενος συγκεκριμένα φέρεται, ενώ γνώριζε ότι η 16χρονη με ειδικές ανάγκες, ήταν μειωμένης αντίληψης, να της περιέγραφε λεπτομερώς σεξουαλικές πράξεις.

Μάλιστα φέρεται να της τηλεφωνούσε, όταν αποκάλυψε τα όσα συνέβησαν, ενώ το κορίτσι περιγράφει ότι έκλαιγε και έβλεπε εφιάλτες.

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι εργάζεται ως οδηγός του λεωφορείου επί 7 έτη και ότι είναι πατέρας ενός ανήλικου παιδιού.

Υποστηρίζει ότι η καταγγέλλουσα μετέβαινε στο σχολείο με το αυτοκίνητο του γυμναστή και δυσαρεστήθηκε όταν ξεκίνησε μετά από εντολή του διευθυντή να μεταφέρεται με το σχολικό.

Τόνισε ότι ουδέποτε είχε οποιαδήποτε συνομιλία μαζί της με σεξουαλικό περιεχόμενο και φυσικά δεν ήταν δυνατόν να την αγγίξει στον μηρό, ενώ οδηγούσε.

Επεσήμανε ότι είναι πολύ προσεκτικός και αισθάνεται ιδιαίτερη ευθύνη απέναντι τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς τους. Είπε ακόμη ότι είναι ιδιαίτερα ευγενικός, αλλά και αυστηρός στα θέματα ασφαλείας, όταν οδηγεί.

Τόνισε ότι της έχει κάνει αρκετές φορές παρατηρήσεις για τη συμπεριφορά της μέσα στο λεωφορείο και για το λεξιλόγιό της.

Τόνισε ακόμη ότι εάν η καταγγελία θεωρείτο βάσιμη τόσο από το σχολείο, όσο και από τον Δήμο Ρόδου, θα είχε απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του.

Η καταγγέλλουσα μετά την καταγγελία της, κατάφερε να πηγαίνει με το αυτοκίνητο του γυμναστή της στο σχολείο.

Η αναλήθεια των ισχυρισμών της, όπως τόνισε, αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο καταγγελλόμενος συνοδηγός, λόγω προβλημάτων στην άρθρωση, ήταν αδύνατον να την αποκαλέσει «τσαχπινογαργαλιάρα». Ως συνήγορός του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.

www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom