Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

13 χρόνια από το έπος της κατάκτησης του Euro 2004 (φωτο & βίντεο)


Όσα χρόνια κι αν περάσουν -συμπληρώθηκαν αισίως 12- το απόλυτο ΕΠΟΣ του ποδοσφαίρου, η τεράστια επιτυχία της Ελλάδας στο Euro της Πορτογαλίας δεν θα ξεχαστεί.
Ήταν 4 Ιουλίου του 2004, όταν η Εθνική ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί της Ευρώπης!

Οι... χοροί ξεκίνησαν κόντρα στην Πορτογαλία και εξελίχθηκαν στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό “πάρτι” και πάλι κόντρα στους Ίβηρες.

Τα “καραβάνια” των Ελλήνων έφτασαν στη Λισαβόνα για να στηρίξουν τους παίκτες του Ότο Ρεχάγκελ και οι διεθνείς τους έδωσαν το πιο όμορφο δώρο. ΤΟ EURO 2004.


Φίγκο, Ρούι Κόστα και ο τότε νεαρός Κριστιάνο Ρονάλντο ήθελαν εκδίκηση για την ήττα στην πρεμιέρα, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να φύγουν και πάλι ηττημένο μέσα στο σπίτι τους.

Το γκολ του Χαριστέα ήταν η πρώτη... σπίθα εκείνο το βράδυ του Ιουλίου. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης απλά έδωσε το τελικό σύνθημα για να πλημμυρίσουν οι δρόμοι της Ελλάδας, σηκώνοντας την κούπα.




Λιγότερες από 24 ώρες μετά, οι Έλληνες ήταν ακόμα στους δρόμους, για να υποδεχθούν τους θριαμβευτές στην Αθήνα. “ΑΠΟΘΕΩΣΗ”! Μποτιλιάρισμα στην Αττική Οδό, με το πούλμαν που μετέφερε τους παίκτες από το “Ελ. Βενιζέλος” στο “Παναθηναϊκό Στάδιο” να πηγαίνει σχεδόν σημειωτόν.



Πέρασαν 13 χρόνια από τότε που η ιστορία... έγραψε: “Η Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης”.Απλά, ανατριχίλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom