Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Κοντά στο «Νoor 1» και η γνώση…


Ερώτηση: Σχετίζεται ο κύριος Μαρινάκης με την υπόθεση του «Noor 1»; Απάντηση: Δεν ξέρουμε.

Ερώτηση: Στήνει σκευωρία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατά
του κυρίου Μαρινάκη, επειδή τον θεωρεί φίλο της ΝΔ και λόγω της εισόδου του στα ΜΜΕ; Απάντηση: Δεν ξέρουμε.

Ερώτηση: Η ΝΔ καλύπτει και «εκτελεί συμβόλαιο» καθ’ υπαγόρευση του κυρίου Μαρινάκη; Απάντηση: Δεν ξέρουμε.

Ερώτηση: Στην νέα υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων εμπλέκεται η ΣΕΚΑΠ, όπως υποστηρίζει μερίδα του Τύπου (π.χ «Πρώτο Θέμα») ή πρόκειται για συκοφαντία όπως απαντά με εξώδικο του ο κύριος Σαββίδης; Απάντηση: Δεν ξέρουμε.

Ερώτηση: Στο εν εξελίξει πολιτικό – επιχειρηματικό πόλεμο εμπλέκονται και άλλα επιχειρηματικά και πολιτικά κέντρα πέραν εκείνων που παρακολουθούμε στο προσκήνιο; Απάντηση: Δεν ξέρουμε.

Ας πάμε τώρα σε αυτά που – όλοι – ξέρουμε:

Ο κύριος Σαββίδης λατρεύει τον κύριο Τσίπρα μέχρι του σημείου να το δηλώνει κιόλας. Η κυβέρνηση Τσίπρα, στο μεταξύ, απαλλάσσει από παλιότερα πρόστιμα την εταιρεία που ο κύριος Σαββίδης αγόρασε επί Σαμαρά.

Ο κύριος Σαββίδης είναι παρών είτε ξεπουλάει η ΝΔ, είτε ξεπουλάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Από το λιμάνι Θεσσαλονίκης μέχρι το «Μακεδονία Παλλάς». Τώρα που ο Σαββίδης αγάπησε τον Τσίπρα η ΝΔ του επιτίθεται. Αλλά δεν είχε κανένα πρόβλημα μαζί του όταν του έδινε την ΣΕΚΑΠ.

Ο κύριος Μελισσανίδης ήταν επί ΝΔ όταν μπήκε στον ΟΠΑΠ. Κακά πράγματα αυτά για τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε. Το ίδιο κακά με το να φτιάχνονται γήπεδα ΠΑΕ με τα λεφτά του ελληνικού λαού. Αλλά, μετά που ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ στα πράγματα, ο ΟΠΑΠ έμεινε στον Μελισσανίδη και τους συνεργάτες του. Α, ναι: Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, για τους κεφαλαιοκράτες που αγοράζουν ομάδες και τους παρέχεται δημόσιο χρήμα για τα γήπεδα των ΠΑΕ τους, άλλαξε…

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κανένα πρόβλημα με τον κύριο Μαρινάκη όταν εκείνος προσέτρεχε στους διαγωνισμούς για τις τηλεοπτικές άδειες. Τώρα στις ανακοινώσεις περί «υποκόσμου» που ανταλλάσσουν μεταξύ τους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, φέρνοντας στο πολιτικό προσκήνιο την υπόθεση «Noor 1» ακούμε τον ΣΥΡΙΖΑ να ρωτά τη ΝΔ: «Υπάρχει μήπως συγκεκριμένος επιχειρηματίας που φέρεται να εμπλέκεται και να θίγεται»;

Φυσικά όλοι θυμόμαστε πως η υπόθεση του «Νoor 1» είναι προγενέστερη της διαδικασίας με τις τηλεοπτικές άδειες. Τότε δεν είδαμε να θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ κάποιου είδους ενστάσεις για τη συμμετοχή του κυρίου Μαρινάκη.

Αυτές οι αλλαξο… κολεγιές δεν σταματάνε βέβαια στο πολιτικό πεδίο. Στο μιντιακό – επιχειρηματικό να δείτε τι γίνεται!

Για παράδειγμα, ο ΣΚΑΪ εδώ και χρόνια μας είχε συνηθίσει να μεταδίδει κάθε μέρα κι από ένα ρεπορτάζ για το «Νoor 1 », μαζί με άλλο ένα – κάθε μέρα – εναντίον του Μαρινάκη. Τις τελευταίες εβδομάδες μας έχει συνηθίσει, στα διαλείμματα του Survivor, να μεταδίδει ρεπορτάζ για να καταγγείλει τη σκευωρία εναντίον του Μαρινάκη, ο οποίος την Παρασκευή υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και σε δήλωση του αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Η εναντίον μου σκευωρία μεθοδεύτηκε συστηματικά για να αξιοποιηθεί δημόσια την κατάλληλη στιγμή προς τον σκοπό να εκβιαστώ και να παραμερίσω, για να αλωθεί ο ευαίσθητος χώρος του Τύπου και της Ενημέρωσης. Εκ των βασικών οργανωτών, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Πρόθυμο όργανο ένας επίορκος λιμενικός, που καταχράται της εξουσίας του και συμπαραστάτες οι συνήθεις ύποπτοι του δημοσιογραφικού «κιτρινισμού» και όσοι άλλοι μετέρχονται τη συκοφαντία ως τρόπο ζωής».

Σημείωση: Ποιος δεν θυμάται τις κατηγορίες για το μιντιακό σύστημα- έμβλημα του «παλιού», ως μια πλευρά του τριγώνου της διαπλοκής; Μιλάμε για εκείνο το «παλιό» που θα το αντικαθιστούσε το «νέο». Και ποιο είναι το «νέο»; Μα, μια νέα ολιγαρχία που σε συνθήκες διαμόρφωσης «νέων τζακιών» και νέων πολιτικο -επιχειρηματικών ισορροπιών έρχεται να ασκήσει την τέχνη της γνωστής επιχειρηματικότητάς της ξανά στα ΜΜΕ.

Τι έχουμε εδώ; Ωραία πράγματα: Ποινικές υποθέσεις που γίνονται αντικείμενο αλληλοκατηγοριών μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Συνομιλίες με ισοβίτες και αλληλοκαταγγελίες για το τι λένε και τι δε λένε με υπουργούς. Υποθέσεις ναρκωτικών με μάρτυρες που «εξαφανίζονται» και που αλλάζουν ή κατά τους άλλους κατασκευάζουν καταθέσεις. Και σίγουρα ένα πολιτικό κουβάρι που ο τρόπος με τον οποίο αντιπαρατίθεται μεταξύ τους όσοι το συναπαρτίζουν θα έκανε ακόμα και γκάνγκστερ να «κοκκινίζουν»…

Τι τρέχει, λοιπόν; Τι να σας πούμε κι εμείς;

Εμείς, «κολλημένοι» κομμουνιστές καθώς είμαστε, εκτός από τον Μαρξ και τις αναλύσεις του για τη σαπίλα του κόσμου της «ελεύθερης οικονομίας» έχουμε την τάση να γυροφέρνουμε στο μυαλό μας κι εκείνη τη φράση του Σαίξπηρ: «Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας»…

Σε κάθε περίπτωση, για πρώτη φορά φτάσανε τα πράγματα στο σημείο οι πολιτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ μνημονιακών συνεταίρων να διεξάγονται μέσω της επίκλησης υποθέσεων ναρκωτικών και ποινικών υποθέσεων.

Βλέπουμε τη ΝΔ να εκδίδει ανακοινώσεις και να αναρωτιέται τι έχει να πει ένας υπουργός της κυβέρνησης με έναν κατάδικο για τα ναρκωτικά του «Noor 1» και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να εκδίδει ανακοινώσεις κατά της ΝΔ, ότι «εκτελεί συμβόλαιο πολιτικής εξόντωσης του υπουργού» διότι αυτό της υπαγορεύει «συγκεκριμένος επιχειρηματίας που φέρεται να εμπλέκεται και να θίγεται»…

Μετά επανέρχεται η ΝΔ και αναφέρει: «Όσο και αν το αποφεύγουν τo ερώτημα είναι αμείλικτο: Τι έχει να πει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στον φυλακισμένο ισοβίτη για ναρκωτικά και μιλά μαζί του πάνω από δέκα (10) φορές σε διάστημα λίγων ημερών;».

Από το Μέγαρο Μαξίμου ακολουθούν και υποστηρίζουν: «Η επιλογή της ΝΔ του κου Μητσοτάκη να λειτουργεί ως εντολοδόχος επιχειρηματικών συμφερόντων και συνήγορος ποινικών προσώπων, αποδεικνύει πόσο αδίστακτοι και επικίνδυνοι μπορεί να γίνουν στη προσπάθειά τους να επιστρέψουν στην εξουσία. Χθες (σ.σ την Παρασκευή) μάθαμε τουλάχιστον ποιον υπερασπίζονται. Αφού δε τολμούσαν να τον φανερώσουν αυτοί, φανερώθηκε μόνος του. Ίσως φανερωθούν κι άλλοι στη πορεία. Οψόμεθα».

Και αυτό το γαϊτανάκι δεν έχει τέλος.

Πόσες λέξεις, αλήθεια, χρειάζονται για να περιγραφούν όλα τα παραπάνω; Μα μόνο μια: Μπόχα!

Και ποιος έχει την ευθύνη για την δημιουργία αυτής της δυσώδους κατάστασης; Α, αυτό ας το βρει η ανεξάρτητη δικαιοσύνη τους.

Εμείς εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι πρόκειται για μια μπόχα που οι συμμετέχοντες στο πολιτικό και οικονομικό παιχνίδι της αστικής δημοκρατίας την αντέχουν.

Μια μπόχα που είναι αποτέλεσμα της ίδιας της δομής του καπιταλιστικού συστήματος και, σε κάθε χρονική στιγμή, εκφράζεται με διαφορετικούς τρόπους, άλλοτε με… ευγένεια κι άλλοτε με όρους ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.

Την ίδια στιγμή όμως που η πολιτική και οικονομική εξουσία διεξάγει τον δικό της πόλεμο υπάρχει κι ένας λαός.

Ένας λαός που παρακολουθεί, ένας λαός ρημαγμένος, από την πολιτική και οικονομική εξουσία, που επιφανείς εκπρόσωποι τους τσακώνονται μεταξύ τους. Κι εκείνος καλείται να εντοπίσει ποιος είναι ο ειλικρινής και ποιος ο συκοφάντης, ποιος ο τίμιος και ποιος ο λασπολόγος.

Αλλά πιστεύουμε ότι πριν από τα παραπάνω ερωτήματα ο λαός μας, εμείς όλοι δηλαδή, στο πρώτο πράγμα που απαιτείται να απαντήσουμε, με νου και γνώση είναι: Τι σχέση έχουμε εμείς με όλους αυτούς;…

ημεροδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom