Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Δύο τόνοι... διαπλοκής στα αμπάρια του «Noor One»


Συντάκτης: Αντα Ψαρρά, Κώστας Ζαφειρόπουλος
«Τα βάζω με όλους και με όλα. Ηδη κινδυνεύω, θέλετε να πω ονόματα για να κινδυνεύσω περισσότερο. Δεν μπορώ να πω ονόματα εδώ, τα έχω πει εκεί που πρέπει. Επρεπε, για να πιστέψουν οι άνθρωποι που ήταν από πίσω ότι δεν θα μιλήσω. Δεν είμαι αθώος, αλλά ούτε και ο εγκέφαλος» («Εφ.Συν.», 18/1/2015, απολογία Γιαννουσάκη).

Το κλασικό νομικό αξίωμα «ένοχος ένοχον ου ποιεί» παραβιάζει για δεύτερη φορά ο ισοβίτης Μάκης Γιαννουσάκης στην υπόθεση του πλοίου με τους δύο τόνους ηρωίνης. Ομως το αξίωμα αυτό έχει ήδη ανατραπεί από τη σύγχρονη έννομη τάξη που καταφεύγει στο καθεστώς προστατευόμενων μαρτύρων παρέχοντας ελαφρυντικά αλλά ακόμα και ασυλία στις βαριές περιπτώσεις εγκληματικών οργανώσεων.
Ο Μ. Γιαννουσάκης τη μια φορά επιχειρεί με καταθέσεις και συνεντεύξεις να βάλει στο κάδρο ενοχής και τον εφοπλιστή Μαρινάκη μαζί με τον στενό συνεργάτη του, Αιμ. Κοτσώνη, και την άλλη επιμένει για την αθωότητά τους αφήνοντας υπονοούμενα για τον υπουργό Αμυνας, το στέλεχος του Λιμενικού και την αρμόδια εισαγγελέα.
Ολοφάνερη η αγωνία του να εξασφαλίσει έστω και κατόπιν εορτής το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα, κάτι που δεν πέτυχε πριν από τη δίκη και τη βαριά καταδίκη του.
Είναι δεδομένο ότι ο Μ. Γιαννουσάκης «γνωρίζει πολλά», αλλά για όσους παρακολουθήσαμε από κοντά την υπόθεση και τη δίκη, η αλήθεια δεν έχει ακόμα αναδειχτεί σε κάθε πτυχή της. Ομως αυτό που συμβαίνει σήμερα δεν αφορά την ουσία της υπόθεσης και τα αναπάντητα ερωτήματα, αλλά μια ενδεχόμενη λανθασμένη συμπεριφορά ενός κυβερνητικού στελέχους.
Με άλλα λόγια, σύσσωμος ο Τύπος και η αντιπολίτευση επιχειρούν να μετατοπίσουν την προσοχή από τη σοβαρότερη ίσως υπόθεση οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα με όρους μικροκομματικού συμφέροντος και προστασίας της νέας διαπλοκής.
Η βρόμικη και εγκληματική υπόθεση της διακίνησης ηρωίνης κατάφερε έναν χρόνο μετά τη λήξη της «σιωπηλής» δίκης να προκαλέσει το ενδιαφέρον πολιτικών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων.
Τα ΜΜΕ που δεν είχαν ασχοληθεί ή είχαν πλήρως αποσιωπήσει την υπόθεση και τις καταθέσεις του Μ. Γιαννουσάκη σήμερα συναγωνίζονται σε πληροφορίες και επικριτικές δηλώσεις που αφορούν κυβερνητικούς και δικαστικούς παράγοντες και όχι φυσικά τα σκοτεινά σημεία για την προμήθεια, αγορά, μεταφορά και πώληση της ηρωίνης.
Τα κατασχεθέντα από το «Noor One», το οποίο μετέφερε ηρωίνη δύο τόνων και 120 κιλώνΤα κατασχεθέντα από το «Noor One», το οποίο μετέφερε ηρωίνη δύο τόνων και 120 κιλών | 
«Σφάζονται» τώρα όλοι στα πόδια ενός κατηγορούμενου που αποδείχτηκε από την ημέρα που συνελήφθη έως και τώρα που εκτίει ισόβια ποινή στη φυλακή εξαιρετικά ικανός και ταλαντούχος σε «ακροβασίες» προκειμένου να πετύχει επιεικέστερη μεταχείριση.

Ο φόβος και οι καταθέσεις

Ο συμπρωταγωνιστής και βασικός γνώστης της επιχείρησης «Noor One» έχει καταφέρει κυριολεκτικά να δημιουργήσει δύο αντίπαλα «στρατόπεδα» που αποδεικνύουν τελικά τη σαθρή βάση πάνω στην οποία ακουμπάει ένα ολόκληρο σύστημα.
Οι Εισαγγελικές και Δικαστικές Ενώσεις, που έσπευσαν δικαίως πριν από έναν χρόνο να προστατέψουν τον ανώτατο δικαστικό του ΣτΕ, σήμερα εμφανίζονται αδιάφορες μπροστά στον κατευθυνόμενο διασυρμό της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πειραιά, Ε. Τζίβα, η οποία έχει αναλάβει την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.
Ο προανακριτικός υπάλληλος Χριστοφορίδης, μέλος της ικανής ομάδας των λιμενικών που βρήκαν την ηρωίνη και προσπάθησαν να εξαρθρώσουν την εγκληματική οργάνωση, εμφανίζεται σήμερα κυριολεκτικά «κρεμασμένος στα μανταλάκια» μέσα από σκόρπιες ηχογραφήσεις, ενώ φέρεται να παρακολουθείται και μάλιστα στενά από δημοσιογραφικά (;) παράκεντρα.
Η «Εφ.Συν.» παρακολούθησε την υπόθεση από την πρώτη στιγμή των συλλήψεων το 2014 και των κατασχέσεων του θανατηφόρου φορτίου μέχρι και σήμερα που η πολιτική ζωή αφέθηκε στους συνεχιζόμενους αντιφατικούς ισχυρισμούς του Μ. Γιαννουσάκη. Κι όμως η τελευταία συνομιλία του ισοβίτη με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, που ελάχιστα είδε το φως της δημοσιότητας, επιβεβαιώνει πλήρως τόσο τις αρχικές όσο και τις μετέπειτα συμπληρωματικές ένορκες καταθέσεις του Γιαννουσάκη πριν από την έναρξη της δίκης.
«Ανάφερα στην υπηρεσία σας και στην ανακρίτρια στοιχεία και αποδείξεις που με συνδυασμένη έρευνα... φτάσατε σε ένα από τα σοβαρότερα αρχηγικά στελέχη διακίνησης της συγκεκριμένης ποσότητας ηρωίνης, δηλαδή τον Αιμ. Κοτσώνη... ο Μαρινάκης γνώριζε από την πρώτη στιγμή τη μετοχική εμπλοκή του Αιμ. Κοτσώνη στο Noor One... ο Κοτσώνης μου απάντησε ότι δεν δηλώνει τα χρήματα που έβαζε στην Ελλάδα από λαθρεμπόριο καυσίμων γιατί ο πρόεδρος τα θέλει μαύρα...» (αποσπάσματα από την ένορκη κατάθεση).
Ο ίδιος επαναλαμβάνει στη συνομιλία του με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο ότι όταν έδινε τις πρώτες καταθέσεις για το «Noor One» και περιέγραφε αρχικά το κύκλωμα του πετρελαίου, συμπτωματικά έπιασαν τον στενό συνεργάτη της εταιρείας του Μαρινάκη στο αεροδρόμιο με τα μαύρα και του δέσμευσαν 622.000 ευρώ, κάτι που όπως λέει ο Γιαννουσάκης επιβεβαίωνε ότι τα είχε πει σωστά.
Πράγματι το ποσό «αγνώστου προελεύσεως με ενδείξεις νομιμοποίησης χρημάτων από παράνομες δραστηριότητες» κατασχέθηκε, ενώ συγχαρητήριο δελτίο Τύπου προς τους υπαλλήλους του «Ελ. Βενιζέλος» εξέδωσε τότε η Ομοσπονδία Τελωνειακών. Στη συνέχεια και ο Αιμ. Κοτσώνης συνελήφθη κατηγορούμενος για διεύθυνση και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.
Είναι ωστόσο δύσκολο να ισχυριστεί κάποιος ότι και τότε ο Πάνος Καμμένος του τηλεφωνούσε ή ότι κάποιος λιμενικός τον πίεζε να «δώσει» τον εφοπλιστή Μαρινάκη για το χατίρι του ΣΥΡΙΖΑ!
Ο Μάκης Γιαννουσάκης ζήτησε εξ αρχής να θεωρηθεί προστατευόμενος μάρτυρας κι όταν αυτό δεν έγινε, αναγκάστηκε, όπως τονίζει στη συνομιλία του με τον Τριανταφυλλόπουλο, λόγω και των απειλών που δεχόταν για τη ζωή του, να αλλάξει μέσα στο δικαστήριο τις αρχικές του καταθέσεις και να φωνάξει ότι ο Αιμ. Κοτσώνης ήταν αθώος.
Την ίδια τακτική δηλώνει ότι θα ακολουθήσει και τώρα αν δεν είναι ασφαλής. Σε όλες ανεξαιρέτως τις τοποθετήσεις του ο Γιαννουσάκης επαναλαμβάνει τον κίνδυνο που διατρέχουν ο ίδιος και η οικογένειά του, λέγοντας ότι «ακόμα και συμβόλαιο θανάτου ακούει ότι υπάρχει γι’ αυτόν» («Unfollow»). Μάλλον δεν αναφέρεται ούτε στον Πάνο Καμμένο, ούτε στον Σταύρο Κοντονή, ούτε στην εισαγγελέα.
Στη δίκη, ανατρέποντας τις καταθέσεις του, ο Γιαννουσάκης έριξε όλο το βάρος της ενοχής σχεδόν αποκλειστικά στον κατηγορούμενο Γ. Μπουρδούβαλη (ποινή ισόβια) και σε ασύλληπτους αλλοδαπούς. Οι αντιφατικές καταθέσεις του δεν έπεισαν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και πολύ περισσότερο την εισαγγελέα Μαρία Τρουπή.

Το νέο σίριαλ των «αποκαλύψεων»

Στα τέλη του 2016 μια ανώνυμη καταγγελία για το «ατιμώρητο έγκλημα» φτάνει (και) στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Ο Τριανταφυλλόπουλος ζητάει από τον ισοβίτη να του μιλήσει και εκείνος αποδέχεται. Στη συνομιλία κατονομάζει (ξανά) τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Αιμ. Κοτσώνη ως άμεσα εμπλεκόμενους στην υπόθεση της ηρωίνης.
Παράλληλα ζητάει να καθυστερήσει η δημοσίευση της συνέντευξης μέχρι ο ίδιος να διασφαλίσει τελικά το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα, αλλά και την προστασία της οικογένειάς του εκτός φυλακών και μάλιστα στο εξωτερικό. Δηλώνει στον συνομιλητή του ότι αμέσως μετά θα καταθέσει ενόρκως, αλλά δηλώνει (ξανά) καθαρά ότι αν δεν γίνει με τον τρόπο που θέλει η διαδικασία, τότε θα ανακαλέσει τα όσα λέει.
Ο δημοσιογράφος ενημερώνει για το αίτημα και την πρόθεση του μάρτυρα να καταθέσει τον υπουργό Αμυνας Π. Καμμένο (που φέρεται να είχε επίσης λάβει την ανώνυμη επιστολή) και τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος με τη σειρά του ενημερώνει την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά. Η ίδια μεταβαίνει στον Κορυδαλλό προκειμένου να πάρει κατάθεση από τον κρατούμενο. Ομως ήδη ο κρατούμενος, επικαλούμενος απειλές για τη ζωή του, είχε μεταφερθεί στις φυλακές Αυλώνα.
Η εισαγγελέας πηγαίνει στις φυλακές, και παραλαμβάνει αριθμούς λογαριασμών και «ένα πολύ κρίσιμο στοιχείο» που της προσκομίζει, ο Γιαννουσάκης, ο οποίος αρνείται χωρίς ανταλλάγματα να προχωρήσει (ξανά) σε ένορκη κατάθεση σε αρμόδιο εισαγγελέα. Η εισαγγελέας ενημερώνει τον υπουργό Δικαιοσύνης ενώ ξεκινάει αμέσως έρευνα ζητώντας δικαστική συνδρομή, καθώς κάποιοι λογαριασμοί και συναλλαγές με εμβάσματα έγιναν στο Ντουμπάι και στην Ευρώπη.
Στο μεσοδιάστημα κι ενώ όλα γίνονται αθόρυβα, δημοσιεύεται στο Zougla.gr (τέλη Μαΐου) το πρώτο μέρος της συνομιλίας Γιαννουσάκη-Τριανταφυλλόπουλου, ενώ δύο ημέρες νωρίτερα, με συνέντευξη στην εφημερίδα «Real», ο κρατούμενος ανασκευάζει (ξανά) ισχυριζόμενος ότι πιέστηκε για να ενοχοποιήσει τον Β. Μαρινάκη.
Στη συνέχεια ο κρατούμενος για άγνωστους λόγους μεταφέρεται στις φυλακές Χαλκίδας, ενώ δημοσιεύεται και το δεύτερο κομμάτι της συνέντευξης.
Ο Τριανταφυλλόπουλος δέχεται εξώδικο από τον Βαγγέλη Μαρινάκη με το αίτημα να κατέβει η «συκοφαντική» συνομιλία από το διαδίκτυο, επισημαίνοντας ότι η συνομιλία αναρτήθηκε σκοπίμως την ημέρα που ο εφοπλιστής επρόκειτο να αγοράσει τον ΔΟΛ. Ο δημοσιογράφος δημοσιεύει στη συνέχεια όλα τα επίμαχα έγγραφα των δύο πλευρών χωρίς να κατεβάζει τις συνομιλίες του με τον ισοβίτη.
Στο μεταξύ ξεκινούν με εισαγγελική εντολή οι έλεγχοι οικονομικών υπηρεσιών σε εταιρείες του Β. Μαρινάκη για τα επίμαχα εμβάσματα. Ταυτόχρονα ξεσπάει συντονισμένα σε πολλά ΜΜΕ ο θόρυβος αποκλειστικά και μόνο για το μεμπτό τηλεφώνημα του Πάνου Καμμένου προς τον ισοβίτη. Κανείς δεν αντιδράει ωστόσο για τα όσα ανατριχιαστικά αναφέρει ο ισοβίτης στη συνομιλία του σχετικά με όλο το κύκλωμα και τους λόγους για τους οποίους άλλαξε τις αρχικές καταθέσεις του.
Η συντονισμένη αντίδραση για το τηλεφώνημα με ταυτόχρονη αποσιώπηση της συνομιλίας συσπειρώνει όχι μόνο τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στον μεγαλοεφοπλιστή αλλά ακόμα και τα μέσα του ομίλου Αλαφούζου, που πρώτος είχε σηκώσει τη σημαία στην υπόθεση του «Noor One». Στο μεταξύ έχει ήδη απορριφθεί το αίτημα αναστολή ποινής του Γιαννουσάκη.
Ακολουθεί η τμηματική δημοσίευση διαλόγων του ισοβίτη με τον λιμενικό που βρέθηκε... τυχαία στο διαδίκτυο από το περιοδικό «Unfollow». Ηδη βέβαια οι εκρηκτικές σχέσεις του Πάνου Καμμένου με τον εκδότη των «Παραπολιτικών», Γ. Κουρτάκη, ήταν γνωστές και φαίνεται ότι κάπως έτσι άναψε ξανά το φιτίλι, με τα «Παραπολιτικά» να πρωτοπορούν σήμερα στη «μάχη» εναντίον του υπουργού Εθνικής Αμυνας. Η υπόθεση της ηρωίνης μπήκε και πάλι στο περιθώριο!

Γιαννουσάκης κατά Μαρινάκη

Στις δύο εικοσάλεπτες συνομιλίες με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο ο «μάρτυρας» επαναλαμβάνει ότι όσα κι αν λέει (και τα οποία συμπίπτουν με τις αρχικές ένορκες καταθέσεις του) θα τα αρνηθεί αν δεν διασφαλιστεί η έξοδός του υπό προστασία από τη φυλακή. Περιγράφει το πώς έκανε ακριβώς το ίδιο όταν διαπίστωσε ότι δεν «προστατεύεται» και μέσα στη δικαστική αίθουσα αθώωσε τον Αιμ. Κοτσώνη. Μάλιστα δηλώνει ότι χαίρεται που ενώ ο ίδιος τον αθώωσε, εν τούτοις, έστω και ελαφρύτερα, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο γιατί διαφορετικά θα το είχε βάρος!
Οι αναφορές για τον μεγαλοεφοπλιστή και τον στενό του συνεργάτη, Αιμ. Κοτσώνη, για το σύνολο των ποσοτήτων ηρωίνης που λέει ότι αφορούσε και άλλα επιπλέον 900 κιλά που δόθηκαν ως πληρωμή σε άλλο κύκλωμα, η σαφήνεια των διατυπώσεων περί εμπλοκής Κοτσώνη-Μαρινάκη, ο ισχυρισμός για εντάλματα που σκόπιμα δεν εκδίδονται για Τούρκους-μέλη της οργάνωσης, που αφήνει να εννοηθεί ότι ένας από αυτούς, ο Α., σχετίζεται με τον εφοπλιστή, και τέλος, η επιβεβαίωση της παράδοσης λογαριασμών, με εμβάσματα προς τον ίδιο, στα χέρια της εισαγγελέως και του λιμενικού αφήνουν κυριολεκτικά άφωνο όποιον ακούσει τη συγκεκριμένη συνομιλία.
Ακόμα και ένα μόνο μέρος των ισχυρισμών αν ισχύει, όχι μία εισαγγελέας αλλά ολόκληρος ο Αρειος Πάγος έπρεπε να μεταβεί στις φυλακές Αυλώνα. Εκδηλος είναι σε όλη τη συνομιλία (κυρίως στο δεύτερο μέρος) ο τρόμος του κρατούμενου για τις συνέπειες όσων λέει.
Σε ανάρτησή του ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος αναφέρει: «Εγώ, ως όφειλα, ενημέρωσα τον κ. Μαρινάκη για τα καταγγελθέντα και προφανώς ενημερώθηκε και ο Γιαννουσάκης με τη σειρά του. Ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης επιβεβαίωσε τα εμβάσματα προς την εταιρεία του Γιαννουσάκη, διαβεβαιώνοντάς με ότι εστάλησαν για εφοδιασμό συγκεκριμένων πλοίων με καύσιμα κι εγώ δεσμεύτηκα να τα παραδώσω στη Δικαιοσύνη, κάτι που έπραξα. Από δω και πέρα οι δικαστικές αρχές έχουν τον λόγο».
Μέχρι και το τέλος της δίκης η πλήρης αδιαφορία χαρακτήριζε τα περισσότερα ΜΜΕ, ενώ κάλυψη της δίκης, με πολλές επιβαρυντικές αποστροφές για τους κατηγορούμενους, αλλά και πολλές αιχμές για τον μεγαλοεφοπλιστή, δημοσίευαν η «Δημοκρατία» και η «Espresso» του εκδότη Φιλιππάκη, η «Καθημερινή» και το «Εθνος». Στο «Βήμα» υπήρχαν συχνά αστυνομικά μόνο ρεπορτάζ για τους αλλοδαπούς εγκεφάλους και τους αιφνίδιους θανάτους. Στην τηλεόραση, η εκπομπή του Κ. Θωμαΐδη στον ΣΚΑΪ.

Γιαννουσάκης υπέρ Μαρινάκη

Την αλλαγή της στάσης του Γιαννουσάκη στις αρχές Ιουνίου 2017 και τη νέα αφήγηση επιλέγουν να προβάλλουν σήμερα η εφημερίδα και το ραδιόφωνο «Παραπολιτικά», ο ΔΟΛ (ΔΟΜ), το αυτοπροσδιοριζόμενο ως αριστερό περιοδικό «Unfollow» και ειδικά ο δημοσιογράφος Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος (διευθυντής του περιοδικού «Report» του ομίλου Παραπολιτικών), η εφημερίδα «Καρφί» (είχε τίτλο «Ειδικό δικαστήριο για τον Πάνο Καμμένο») και η εφημερίδα «Real».
Τι λέει όμως τώρα ο ίδιος ο Γιαννουσάκης, ο κρατούμενος που κατά τη διάρκεια της δίκης φρόντισε να έχει σχεδόν όλα τα κινητά τηλέφωνα των δημοσιογράφων που κάλυπταν τη δίκη (είτε… εκ του μακρόθεν, είτε με… κοριούς, είτε με το σημειωματάριό τους στη δικαστική αίθουσα);
Στην εφημερίδα «Real» («Ποιοι με εκβιάζουν για να μπλέξω τον Μαρινάκη»), αναφέρει: «100 φορές τη μέρα να με σφάζουν, δεν πρόκειται να βάλω έναν αθώο άνθρωπο στη φυλακή». Καταγγέλλει πιέσεις από πολιτικά πρόσωπα, παρεμβάσεις από δικαστικούς λειτουργούς, ενώ θεωρεί πως η άρνησή του να καταθέσει κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη του κόστισε δύο επιθέσεις εναντίον του μέσα στη φυλακή, εκ των οποίων η μία πολύ σοβαρή με μαχαίρι, θεωρώντας υπεύθυνους τους Τούρκους καταδικασθέντες.
«Στην αρχή με είχαν πείσει ότι ένοχος ήταν ο Κοτσώνης. Οπότε λειτουργούσα στο ότι βοηθάω τη Δικαιοσύνη και με αυτόν τον τρόπο απελευθερώθηκε η Σταματιάδη, μια αθώα γυναίκα (σ.σ. πρώην γυναίκα του)». Ο Γιαννουσάκης δεν διευκρινίζει ποιοι και γιατί τον πίεζαν τότε.
Παράλληλα, στο ερώτημα γιατί προβαίνει τώρα σε αυτές τις αποκαλύψεις απαντά: «Ετοιμάζουν ψευδομάρτυρες με απόλυτα σημαδεμένη τράπουλα για να κάνουν κατηγορούμενο τον κ. Μαρινάκη. Κατά μία έννοια με θεωρώ υπεύθυνο γι’ αυτό…». Στο περιοδικό «Unfollow» ο Γιαννουσάκης διαψεύδει όσα ακούγονται στη συνομιλία του με τον Τριανταφυλλόπουλο.
Η πρώτη δημοσίευση του περιοδικού, στην ηλεκτρονική μόνο έκδοση, σε θέμα που υπογράφει ο Λ. Χαραλαμπόπουλος, έχει τίτλο «Καταγγελίες για εμπλοκή Καμμένου – Κοντονή σε σκευωρία για Noor 1 και Μαρινάκη». Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για στοιχεία που «καταδεικνύουν πως βρίσκεται σε εξέλιξη απόπειρα να εξυφανθεί δικαστική σκευωρία (!), με στόχο να ενοχοποιηθεί ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης για την υπόθεση Noor-1».
Ντοκουμέντο της δημοσιογραφικής έρευνας ήταν κάποιες ηχογραφημένες συνομιλίες οι οποίες αναρτήθηκαν από άγνωστο χρήστη στο διαδίκτυο. Σε αυτές ο φερόμενος ως Παναγιώτης Χριστοφορίδης, λιμενικός στο Τμήμα Ασφαλείας Λιμενικού Πειραιά, λέει στον φερόμενο ως Μάκη Γιαννουσάκη «να κάνει μια κατάθεση, με την οποία να εμπλέκει τον Βαγγέλη Μαρινάκη στις μεταφορές χρημάτων που σχετίζονται με την υπόθεση Noor-1».
Το δημοσίευμα του περιοδικού αναφέρει «ότι η προσπάθεια να κατασκευαστεί μια κατηγορία κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη σχετίζεται και με μια συνολικότερη πολιτική επιδίωξη να χτυπηθεί μέσω αυτού η οικογένεια Μητσοτάκη, στη βάση των ιστορικών δεσμών με την οικογένεια Μαρινάκη».
Στις 21 Ιουνίου δημοσιεύεται στο «Unfollow» ηχογραφημένη συνομιλία του δημοσιογράφου Χαραλαμπόπουλου με τον ισοβίτη. Την ίδια ώρα στην κεντρική πολιτική σκηνή, αξιωματική αντιπολίτευση και φιλικά στη Ν.Δ. μέσα ενημέρωσης φαίνεται ότι επιλέγουν να πιστέψουν μόνο τον ισοβίτη μάρτυρα Γιαννουσάκη και όχι για παράδειγμα τον προφυλακισμένο για το «Ντυνάν», Α. Μαρτίνη.
Η όλη συνομιλία γυρνάει γύρω από το θέμα της επικοινωνίας του Γιαννουσάκη με τον Πάνο Καμμένο και την εισαγγελέα Τζίβα (πάνω από 30 ερωτήσεις).
ΔΗΜ.: Την επόμενη μέρα που σας πήρε ο Καμμένος τηλέφωνο, στις 18 Ιανουαρίου, το πρωί, τι σας είπε;
Μ.Γ.: Νομίζω εγώ τον πήρα. Αυτός με πήρε; Δεν το θυμάμαι. Ο,τι έχω δώσει, τις κλήσεις.
ΔΗΜ.: Μιλήσατε την επόμενη μέρα με τον κ. Καμμένο;
Μ.Γ.: Τώρα αν είναι επόμενη, μεθεπόμενη, δεν θυμάμαι. Σίγουρα μίλησα μια φορά ακόμα.
ΔΗΜ.: Η επόμενη φορά που μιλήσατε, που ακολουθεί τη 17η Ιανουαρίου, τι είπατε;
Μ.Γ.: Μου είπε «προχώρα, μη σταματάς» και τα ίδια, ό,τι μου ‘χε πει και στις 17. Και για τον Χριστοφορίδη, «να τον εμπιστεύεσαι».
Ο Γιαννουσάκης δίνει τώρα μια νέα εξήγηση κατονομάζοντας τον λιμενικό Ι. Χριστοφορίδη ως το άτομο εκείνο που του υπαγόρευε τι να λέει στην πρώτη δίκη, που του υπαγόρευε τι να λέει στον Τριανταφυλλόπουλο και τώρα τον πιέζει για το τι θα πει στο Εφετείο. Στη συνέντευξή του στη «Real», λίγες μόλις μέρες πριν, έλεγε ότι «τον είχαν πείσει πως ήταν ένοχος ο Κοτσώνης».
Αν όμως κάποιος θέλει να σοβαρευτεί, θα πρέπει να κατανοήσει ότι η αρχική κατάθεση του μάρτυρα ενώπιον των δύο λιμενικών που εκτελούσαν χρέη ανακριτικών υπάλληλων (Ι. Χριστοφορίδη και Ι.Σ.) δόθηκε το 2014 κι εκεί ο Γιαννουσάκης αναφέρει τα ίδια ονόματα, τις ίδιες παράνομες μεθόδους απόκτησης εύκολου κέρδους, τους ίδιους εμπλεκόμενους στο «Noor One».
Οσο για την εκδοχή της «πίεσης» για να «δώσει» τον Αιμ. Κοτσώνη, είναι κάπως δύσκολο να πειστεί οποιοσδήποτε ότι όλη η ομάδα του Λιμενικού είχε... προηγούμενα με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Τέλος, ισχυρίζεται ότι ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε συρραφή στο ηχητικό, που είχε μεγαλύτερη διάρκεια. Ο δημοσιογράφος του «Unfollow» απαντά ότι θα βρει αυτός το ηχητικό(!).

Η Δικαιοσύνη μπροστά σε 2 τόνους ηρωίνης

Στην υπόθεση του «Noor One», μια πρόεδρος αρνήθηκε να προεδρεύσει λόγω ασθένειας (μυϊκό πρόβλημα), ένας από τους εφέτες έγινε στόχος εκρηκτικού μηχανισμού, ένας εισαγγελέας ελέγχεται για συνομιλίες του με κρατούμενο της υπόθεσης.
Παράλληλα, για δικαστικές μεθοδεύσεις σε βάρος του μιλούσε ο ίδιος ο Β. Μαρινάκης, αναφέροντας ότι ο εισαγγελέας Σ. Δασκαλόπουλος, που τον είχε παραπέμψει, «πάντα ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και υπάκουε τυφλά στις εντολές του Ισ. Ντογιάκου, ο οποίος εκτελούσε συμβόλαιο σε βάρος μου». Στην ίδια γραμμή συμπλέει και η Χρυσή Αυγή, καθώς ο Ντογιάκος είναι ο εισαγγελικός λειτουργός που παραπέμπει την εγκληματική οργάνωση.
Συμπτωματικά και πάλι, ο πρώην στενός συνεργάτης του Μαρινάκη, Αιμ. Κοτσώνης, είχε τους ίδιους δικηγόρους υπεράσπισης με τον φίρερ Μιχαλολιάκο. Εξάλλου, πρόσφατη είναι η παρέμβαση του χρυσαυγίτη Λαγού στη Βουλή, η οποία ήταν η πρώτη καταγγελία για τις «πιέσεις» που ασκούνται στον Μάκη Γιαννουσάκη. Πριν από τη δίκη του «Noor One», τα βέλη δέχτηκε η ανακρίτρια Πειραιά, Μ. Σκάρπου, και ο επικεφαλής αξιωματικός των λιμενικών, μάρτυρας Γ. Κατσούλης.
Σήμερα τα βέλη στρέφονται στην εισαγγελέα Ε. Τζίβα, η οποία διεξάγει τη νέα έρευνα για την υπόθεση της ηρωίνης. Ακόμα και η εισαγγελέας του δικαστηρίου, Μαρία Τρουπή, ζήτησε πολλές φορές την προστασία της προέδρου απέναντι στην επιθετικότητα των συνηγόρων. Στην αγόρευσή της όμως η εισαγγελέας ήταν καταπέλτης για τους -κατά το βούλευμα- διευθυντές της οργάνωσης:
«Ολα γίνονταν για τη μεταφορά της ηρωίνης. Η ηρωίνη θα έφτανε τουλάχιστον τους 8 τόνους (σ.σ. με τις προσμίξεις) και θα οδηγούσε σε βέβαιο και αργό θάνατο χιλιάδες νέους ανθρώπους» είπε η ίδια. Ακολούθησε η γνωστή απόφαση.
Στις 12 Αυγούστου 2016 η αντεισαγγελέας Εφετών, Μαρία Τρουπή, άσκησε έφεση κατά της απόφασης για την πλειονότητα των κατηγορουμένων. Η είδηση περνάει στα ψιλά.
Η εισαγγελέας επικαλείται, εκτός των άλλων, την υπ’ αριθμ. 1/2015 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που αναφέρει πως «σε περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών από περισσότερους δράστες δεν λαμβάνεται υπόψη το όφελος που απέβλεπε ο κάθε δράστης αλλά το σύνολο του οφέλους που επιδιώχθηκε με τις πράξεις διακίνησης».
Στην πολυσέλιδη έφεση, μικρό τμήμα της οποίας δημοσιεύει σήμερα η «Εφ.Συν.», αναφέρει:
«Οι κατηγορούμενοι Γιαννουσάκης και Μπουρδούβαλης, οι οποίοι είχαν ενταχθεί και μετείχαν σε εγκληματική οργάνωση που είχε συγκροτηθεί από τον αποβιώσαντα Τούρκο Baskal και άλλους αγνώστους δράστες και η οποία επεδίωκε την διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων που προβλέπονται στην νομοθεσία περί ναρκωτικών σε κοινή δράση μεταξύ τους αλλά και με τους κατηγορούμενους Κουρούβανη, Κοτσώνη, Φάρο αλλά και με άλλους αγνώστους συνεργούς τους κατέστρωσαν, οργάνωσαν και έθεσαν σε εφαρμογή σχέδιο διακίνησης της ηρωίνης από το Εμιράτο του Ατζμάν (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) στην Ελλάδα με το πλοίο Noor One και από την Ελλάδα με νταλίκα σε χώρες της Ευρώπης όπως το Βέλγιο, Ολλανδία και Μ. Βρετανία.
»Ο κατηγορούμενος Κοτσώνης ήταν ο άνθρωπος που από το έτος 2012 βρισκόταν πίσω από κάθε επιχειρηματική κίνηση σχετιζόμενη με το πλοίο ενώ είχε μεσολαβήσει για τη σύναψη το έτος 2012 συμφωνίας μεταξύ των Φάρου-Τζανετή-Γιαννουσάκη για την συνδιαχείριση του Noor και η εταιρεία GFTK που στάθηκε τον Ιούνιο του 2012 για την συνιδιοκτησία του πλοίου ήταν στην πραγματικότητα συμφερόντων όλων των παραπάνω».
Ο Μάκης Γιαννουσάκης, ο άνθρωπος που πιάστηκε με τη «γίδα στην πλάτη», για την ακρίβεια με την ηρωίνη στο σπίτι του, στρέφεται απεγνωσμένα κάθε φορά προς την πλευρά εκείνη που θεωρεί ότι, όντας ισχυρότερη, ίσως θα του εξασφαλίσει ασφάλεια και έξοδο από τη φυλακή. Απ’ ό,τι φαίνεται, στο σκοτεινό αμπάρι του «Noor One» χωράει όλη η χώρα.
Με το ρευστό μιντιακό τοπίο και τους επιχειρηματίες-καναλάρχες-προέδρους ομάδων να σφάζονται με εναλλασσόμενες λυκοφιλίες και προσδοκίες από κυβέρνηση και αντιπολίτευση, το κουφάρι του «Noor One» δεν είναι τίποτα άλλο παρά ακόμα ένα επεισόδιο στη μάχη του επιχειρηματικού Survivor.
Η πραγματική όμως σκευωρία σε αυτήν την υπόθεση είναι πως ακόμα 2 τόνοι ηρωίνης που θα σκότωναν χιλιάδες κόσμο παραμένουν ορφανοί, 8 άνθρωποι είναι ήδη νεκροί και μια εγκληματική οργάνωση παραμένει χωρίς αρχηγούς. Αραγε στο μέλλον θα υπάρξει η ίδια αυτοθυσία λιμενικών και λειτουργών της Δικαιοσύνης μετά από όσα γίνονται και αυτές τις μέρες;
http://www.efsyn.gr/

 ΕΔΩ=> Διαβάστε ολόκληρο το φάκελο "NOOR 1" από την ημέρα που πιάστηκε το πλοίο με την ηρωίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom