Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

ΔΕΙΤΕ LIVE την πρώτη "απολογία" του Πάνου Καμμένου στη Βουλή για την υπόθεση του «Noor 1»


Στο κοινοβουλευτικό «εδώλιο» θα βρεθεί σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Αμυνας,Πάνος Καμμένος, που θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση του «Noor 1»

Οι αποκαλύψεις για τις τηλεφωνικές επαφές του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη καίνε τον υπουργό Αμυνας, που καλείται τώρα στη Βουλή να δικαιολογήσει τις πράξεις του.

Με τις αποκαλύψεις για τον ρόλο του Πάνου Καμμένου στην υπόθεση του ναρκόπλοιου «Noor 1» να παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας, ημέρα απαντήσεων και σκληρής κοινοβουλευτικής αναμέτρησης αναμένεται η σημερινή, καθώς ο υπουργός Αμυνας καλείται να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδωνη Γεωργιάδη σχετικά με τις επαφές του με τον ισοβίτη Ευθύμιο Γιαννουσάκη.

Με την πίεση κατά της κυβέρνησης να κορυφώνεται και τις μουρμούρες στο εσωτερικό της να εντείνονται, οι απαντήσεις Καμμένου αναμένονται από ΣΥΡΙΖΑ και αντιπολίτευση με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Ο ίδιος φέρεται διατεθειμένος να περάσει στην αντεπίθεση, διαθέτοντας πλήρη πολιτική κάλυψη στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, αφού το Μαξίμου επιμένει να καταλογίζει στη ΝΔ «συμβόλαιο πολιτικής εξόντωσης Καμμένου για λογαριασμό επιχειρηματία» - φωτογραφίζοντας τον Βαγγέλη Μαρινάκη, δίχως όμως να τον κατονομάζει.

Για το ίδιο ζήτημα αναμένεται να απαντήσει σε ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, ο Σταύρος Κοντονής. Ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε παραδεχθεί την προηγούμενη εβδομάδα τις προσωπικές επαφές του Καμμένου με τον Γιαννουσάκη, υποστηρίζοντας ότι ο υπουργός Αμυνας ενήργησε προκειμένου να πείσει τον ισοβίτη να καταθέσει για την αλήθεια της υπόθεσης. Στη συνέχεια, ωστόσο, είχε επιχειρήσει να ανασκευάσει, μιλώντας για «υποτιθέμενη συνομιλία».

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ. Πρόκειται για προσπάθεια κάλυψης του κυβερνητικού εταίρου που ακυρώνεται από τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις, οι οποίες δημιουργούν ένα σκηνικό πολιτικής ασφυξίας και για το Μαξίμου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», ο Πάνος Καμμένος συνομίλησε ούτε μία, ούτε δύο, αλλά συνολικά 12 φορές με τον Γιαννουσάκη. «Η αποκάλυψη εκθέτει ακόμη περισσότερο τον υπουργό Αμυνας, αλλά και την κυβέρνηση. [...] Για τη σκανδαλώδη συμπεριφορά του, οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον συνήθως λαλίστατο κ. Καμμένο, ο οποίος μέχρι τώρα έχει επιλέξει τον δρόμο της σιωπής. Είναι υποχρεωμένος να απολογηθεί για όλα αυτά στη Βουλή» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ. «Εάν ο κ. Καμμένος έχει πράγματι τηλεφωνήσει στον ισοβίτη κ. Γιαννουσάκη, παρεμβαίνοντας στο έργο της Δικαιοσύνης, τότε δεν έχει καμία θέση στην κυβέρνηση και σίγουρα θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα δικαστική διερεύνηση της εμπλοκής του» δήλωσε και ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Το Μαξίμου επιμένει να στηρίζει με κάθε τρόπο τον υπουργό Αμυνας και κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν χαρακτηριστικά, με αφορμή τις χθεσινές δημοσκοπήσεις, ότι «η ΝΔ βρίσκεται σε πολιτική απελπισία», ενώ κάνουν λόγο για «ταύτισή της με επιχειρηματίες, αποδεχόμενη σκοτεινές μεθόδους υποκλοπών και εκβιασμών». Νωρίτερα, δι' επίσημης ανακοίνωσης, η κυβέρνηση είχε απαντήσει στη ΝΔ ότι «η επιλογή της να λειτουργεί ως εντολοδόχος επιχειρηματικών συμφερόντων και συνήγορος ποινικών προσώπων αποδεικνύει πόσο αδίστακτοι και επικίνδυνοι μπορεί να γίνουν στην προσπάθειά τους να επιστρέψουν στην εξουσία».

Η ΣΤΑΣΗ ΤΣΙΠΡΑ. Παρά την ανοιχτή στήριξη του Μαξίμου προς τον Πάνο Καμμένο, στρατηγική επιλογή του Πρωθυπουργού είναι να μην αγγίζει την υπόθεση και να επιχειρεί να δώσει έμφαση στην ανάδειξη των θετικών της συμφωνίας του Eurogroup και τη στροφή στην καθημερινότητα. Ετσι, σύντομα ο Αλέξης Τσίπρας θα επανεκκινήσει τον κύκλο των επισκέψεών του σε υπουργεία πρώτης γραμμής (Υγείας, Εργασίας, Ναυτιλίας, Τουρισμού κ.λπ.), ενώ στα μέσα Ιουλίου θα κάνουν πρεμιέρα τα περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια, αρχής γενομένης από τη Δυτική Μακεδονία.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός προετοιμάζεται για τη μετωπική σύγκρουση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην προ ημερησίας για την οικονομία την επόμενη Δευτέρα, η οποία θεωρείται ότι θα «απλωθεί» σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα της επικαιρότητας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να προκληθεί από τον πρόεδρο της ΝΔ να δώσει απαντήσεις για την υπόθεση Καμμένου. Την ίδια στιγμή, το άνοιγμα που πραγματοποίησε στην Κεντροαριστερά ερμηνεύεται από πολλούς ως προσπάθεια αναζήτησης εναλλακτικής λύσης, σε περίπτωση που «τσακίσει» η κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

ΤΑ ΝΕΑ 26/6/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom