Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο σήμερα ενόψει Eurogroup

Πιθανόν μέχρι την Πέμπτη ο πρωθυπουργός να έχει τηλεφωνικές επαφές με αξιωματούχους και ομολόγους του στην Ευρώπη

Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο συγκάλεσε ο πρωθυπουργός για σήμερα Τρίτη στις 13:00 το μεσημέρι, σύμφωνα με πληροφορίες, ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup την Πέμπτη 15 Ιουνίου.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα ζητήματα του χρέους και των μεταρρυθμίσεων.

Εν τω μεταξύ χτες το μεσημέρι ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λε Μερ συναντήθηκε στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτο, και παρουσίασε συμβιβαστική λύση για το χρέος, που θα περιλαμβάνει ρήτρα ανάπτυξης.

Δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες και μέχρι την Πέμπτη ο πρωθυπουργός να ξεκινήσει νέο γύρο τηλεφωνικών επαφών με αξιωματούχους και ομολόγους του, προκειμένου να προωθήσει τα αιτήματα της ελληνικής πλευράς.

Όλες οι έως τώρα πληροφορίες πάντως συγκλίνουν πως οι εταίροι επιμένουν σε αναβολή των ουσιαστικών αποφάσεων για το χρέος έως την ολοκλήρωση του Μνημονίου, το καλοκαίρι του 2018, κάτι που αρχικά η Αθήνα απέρριπτε.

Αυτό στην πράξη θα σημαίνει πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ενταχθεί χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά θα μπει απλώς επί της αρχής ώστε να διευκολύνει την εκταμίευση της επόμενης δόσης στήριξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom