Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Eurobasket 2017: Απόψε στις 19:00 η Εθνική μας κόντρα στο Βέλγιο για το χάλκινο μετάλλιο


Η Εθνική μας ομάδα των Γυναικών στο μπάσκετ αν και δεν ήταν φαβορί με πολύ προσπάθεια και κόπο έφτασε πολύ κοντά στην πηγή και θέλει να πιεί νερό!

Μετά την ήττα στον χθεσινό ημιτελικό από την Γαλλία, η Εθνική
μας κοντράρεται απόψε στις 19:00με το Βέλγιο στον μικρό τελικό του Ευρωμπάσκετ 2017 της Τσεχίας, με φόντο το πρώτο μετάλλιο της ιστορίας της,το οποίο και της αξίζει.

Τα κορίτσια μας ήδη έχουν κάνει υπέρβαση μόνο και μόνο που βρίσκονται στην τετράδα. Απόψε (στις 19:00 ζωντανά από την ΕΡΤ1) θέλουν να ολοκληρώσουν αυτή τη μαγική πορεία και το… θαύμα τους έχοντας κρεμάσει στο στήθος ένα μετάλλιο για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

 Τα κορίτσια της Εθνικής γυναικών, θα παλέψουν για το χάλκινο μετάλλιο του Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας απέναντι στο Βέλγιο, σε έναν μικρό τελικό που για μας είναι μεγάλος.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει ουσιαστικά ραντεβού με την ιστορία του, αφού καλείται, έχοντας πάρει για πρώτη φορά την πρόκριση για ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα, να κατακτήσει και το πρώτο του μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ, ώστε να κλείσει με τον πλέον ονειρικό τρόπο το μαγικό ταξίδι του στην Πράγα.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Κεραμιδάς, όταν διαπίστωσε χθες πως ο ημιτελικός με τη Γαλλία χάθηκε, απέσυρε στον πάγκο αρκετές από τις βασικές του παίκτριες για να τις ξεκουράσει για τη σημερινή μάχη.

Ετοιμες λοιπόν για τον πρώτο τους Ευρωπαϊκό τίτλο οι:Σταμολάμπρου,Λύμουρα,Σπυριδοπούλου,Μάλτση,Νικολοπούλου,Σωτηρίου,Κοσμά, Σπανού,Καλτσίδου, Χριστινάκη και Φασούλα.

Το Βέλγιο από την πλευρά του, είναι στην ίδια κατάσταση με την Ελλάδα, καθώς η πρόκριση στην τετράδα ήταν από μόνη της μία υπέρβαση, αφού ποτέ ξανά δεν έχει καταφέρει κάτι ανάλογο.Στηρίζεται στην τριάδα παικτριών που αποτελείται από τις Έμμα Μέσμαν (18π. μ.ό.), Κιμ Μέστνταχ (13.8 πόντοι) και Αν Βάουτερς (13.2 πόντοι).

Το βαρύτιμο τρόπαιο θα διεκδικήσουν η Ισπανία και η Γαλλία στον μεγάλο τελικό που θα αρχίσει στις 21:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom