Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Τα πάνω κάτω στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ και η ΑΕΚ στα προκριματικά του Champiopns League


Δύο διπλά στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Superleague έφεραν τα πάνω κάτω στη βαθμολογία και την ΑΕΚ με το εισιτήριο στο χέρι για τα προκριματικά του Champions League!

Την πρώτη θέση στα πλέι οφ της Superleague πήρε η ΑΕΚ μετά το 2-1 επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη στο φινάλε του μίνι πρωταθλήματος και σε συνδυασμό με τη νίκη του Παναθηναϊκού μέσα στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ,όπου οι ελλιπέστατοι "πράσινοι" νίκησαν τους Θεσσαλονικείς στην Τούμπα με 3-2 (28΄ Κλωναρίδης, 79΄ Λουντ, 90΄+3 Μολίνς - 20΄ Μπίσεσβαρ, 68΄ Ενρίκε) θα κουνήσει... σεντόνι

Οι "κυανέρυθροι", που τερμάτισαν στην 4η θέση, προηγήθηκαν με τον Μασούρα στο 26΄, ωστόσο, στο 34΄ ο Μάνταλος έφερε το ματς στα ίσια και στο 81΄ ο Αραούχο έστειλε την Ένωση στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Μανόλο Χιμένεθ χρησιμοποίησε μια επιθετική ενδεκάδα, βάζοντας στην κορυφή της ΑΕΚ τους Αλμέιδα και Αραούχο (αιχμή ο Πορτογάλος και ο Αργεντινός από πίσω), ενώ επανέφερε τον Γκάλο στη θέση του Μπακάκη. Παράλληλα, αναγκάστηκε να αφήσει εκτός αποστολής τον Γιόχανσον, ο οποίος ταλαιπωρείται από οσφυαλγία.

Η Ένωση είχε καλύτερη λειτουργία στα πρώτα λεπτά και προσπάθησε να επιτεθεί κυρίως από την αριστερή της πτέρυγα, με Μάνταλο και Αραούχο. Αν και οι Νεοσμυρνιώτες έκαναν πιο αισθητή την παρουσία τους, παρόλα αυτά οι “κιτρινόμαυροι' ήταν αυτοί που.. άγγιξαν το γκολ στο 13', με τον Γιαννιώτη να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Γαλανόπουλου.

Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά για τους “κιτρινόμαυρους” στη συνέχεια. Ο Αλμέιδα αποχώρησε στο 17' με πρόβλημα (στη θέση του μπήκε ο Μπακασέτας), οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το ματς και στο 21' άνοιξαν το σκορ. Ο Μπεν πάσαρε στον αμαρκάριστο Μασούρα κι εκείνος με δυνατό σουτ στην αριστερή γωνία του Ανέστη έκανε το 1-0.

Η ΑΕΚ έδειξε σημάδια αποδιοργάνωσης για αρκετά λεπτά, αφήνοντας μεγάλα αμυντικά κενά. Οι ταχύτατοι “κυανέρυθροι” βρήκαν χώρους για να δράσουν και στο 27' ο Ανέστης απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα το σουτ του Μπεν. Οι “κιτρινόμαυροι” συνήλθαν όμως και στο 34' έφεραν το ματς στα ίσα, με τον Μάνταλο να νικάει σε τετ-α-τετ τον Γιαννιώτη. Μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έχαναν ευκαιρίες.

Οι “κιτρινόμαυροι” προσπάθησαν να διατηρήσουν την επιθετική τους παρουσία και στην επανάληψη, πιέζοντας πολύ καλά στο χώρο του κέντρου. Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 57'. 

Ο Μπεν παρεμπόδισε τον Ανέστη με το χέρι του, πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε τον πανιώνιο με δέκα παίκτες για το υπόλοιπο του ματς. Επτά λεπτά αργότερα όμως και η Ένωση έμεινε με δέκα με την απευθείας κόκκινη κάρτα στον Χριστοδουλόπουλο (αποβλήθηκε κατόπιν υπόδειξης του βοηθού).

Το παιχνίδι απέκτησε απίστευτο ρυθμό, με την ΑΕΚ να “αγγίζει” σε δυο περιπτώσεις το γκολ (72', 75') με τον Αραούχο, που τελικά κατάφερε να βρει δίχτυα στο 81'. Ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Αργεντινός πρόλαβε στην έξοδο τον Γιαννιώτη και με κεφαλιά πέτυχε το “χρυσό” 1-2. 


Για την ιστορία οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (80' Αϊντάρεβιτς), Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος (85' Βινίσιους), Αραούχο, Αλμέιδα (16' Μπακασέτας).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Γκιοατά (78' Ταπόκο), Ρισβάνης, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (85' Μαχμούτοβιτς), Μασούντ, Μπεν, Γεσίλ (61' Λάμπρου).

 Η τελική βαθμολογία των πλέι οφ

ΑΕΚ                 12 (5-3)
ΠΑΟΚ              11 (7-5)
Παναθηναϊκός  8 (6-7)
Πανιώνιος        4 (3-6) 

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι της ΑΕΚ στην κλήρωση των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom