Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Βουνά τα σκουπίδια - "Σφαγή" Σκουρλέτη - ΝΔ - Στα "κάγκελα" η ΠΟΕ - ΟΤΑ (βίντεο)


Συνεχίζεται η κόντρα της κυβέρνησης με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα. Το απόγευμα της Τρίτης (27.06.2017), οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ - ΟΤΑ ανακοίνωσαν ότι οι πρότασεις της κυβέρνησης δεν έγινεναν αποδεκτές και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μίλησε για την απόφαση των εργαζομένων στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου Live News στο Ε.

Ερωτόμενος για για το ότι οι απεργοί χαρακτήρισαν εχθρική ενέργεια το ότι η κυβέρνηση ψήφισε χθες (26.06.2017) την τροπολογία απάντησε: "Καταρχήν δεν είναι εχθρική μία ενέργεια όταν έχουν υπάρξει έξι συναντήσεις με την ομοσπονδία εργαζομένων και άλλες τόσες με την ΚΕΔΕ. Νομίζω πως δεν υπήρχε ποτέ άλλοτε μία κυβέρνηση σαν την σημερινή, η οποία να εξαντλεί όλα τα περιθώρια του διαλόγου. Η ανάγκη, η οποία υπάρχει σήμερα, να απαντήσουμε απέναντι σε αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια, αυτό το εκρηκτικό κοκτέιλ υψηλών θερμοκρασιών και τόνων σκουπιδιών, μας επέβαλλε με δεδομένο το κοινοβουλευτικό έργο που υπήρχε, να καταθέσουμε μία τροπολογία την οποία την είχαμε παρουσιάσει στους εργαζόμενους στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο".

Ο ίδιος τόνισε: "Νομίζω ότι ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Γιατί το σημερινό αποτέλεσμα στην ΠΟΕ - ΟΤΑ δημιουργήθηκε με βάση την ανεύθυνη, θα έλεγα, στάση διαφόρων δυνάμεων που δρουν μέσα εκεί, και πρώτα και κύρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία μίλησαν για την ανάγκη να υπάρχουν ΣΔΙΤ μεταξύ ιδιωτών, δηλαδή να μην προκηρυχθούν νέες θέσεις εργασίας". 

Νωρίτερα και λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση των συνδικαλιστών ο Πάνος Σκουρλέτης έγραψε στο twitter: «Με εντολή Μητσοτάκη η ΔΑΚΕ υποστήριξε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με σκοπό την προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων στην καθαριότητα».
Με εντολή Μητσοτάκη η ΔΑΚΕ υποστήριξε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με σκοπό τη προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων στη καθαριότητα

Αμέσως στον υπουργό Εσωτερικών απάντησε η Πειραιώς. "Η Νέα Δημοκρατία έχει εκφράσει ξεκάθαρη θέση με τη δήλωση του προέδρου της, για την ανάγκη να σταματήσουν άμεσα οι κινητοποιήσεις και να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την αποκομιδή των σκουπιδιών που ταλαιπωρεί και επιβαρύνει τους πολίτες", επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Πειραιώς και επιρρίπτει τις ευθύνες στην κυβέρνηση για το θέμα των συμβασιούχων.

"Η κυβέρνηση η οποία έχει την πολύ μεγάλη ευθύνη για την σημερινή χαοτική κατάσταση, ας μην προσπαθεί να μεταφέρει αλλού τις δικές της βαριές ευθύνες. Είναι προφανές ότι κανείς δεν την πιστεύει, καθώς έχει απωλέσει κάθε στοιχειώδη αξιοπιστία στο διάλογό της με τους ίδιους τους εργαζόμενους. Ας εφαρμόσει το σύνολο των προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας που οδηγούν στη λύση του προβλήματος", τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολούθησε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με... στόχο τη Νέα Δημοκρατία: "Για μια ακόμα φορά η ΝΔ στοιχίζεται πίσω από επιχειρηματικά συμφέροντα και γυρνά την πλάτη στην κοινωνία και τους εργαζόμενους. Η πολιτική της συνέπεια είναι, δε, αντίστοιχη της σοβαρότητάς της. Μηδενική".

Τι λένε οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ - ΟΤΑ

Από την πλευρά τους οι εργάζομενοι της ΠΟΕ - ΟΤΑ ανέφεραν μεταξύ άλλων: "Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., που συνεδρίασε για να εκτιμήσει την κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τις όποιες «βελτιωτικές» προτάσεις κατατέθηκαν, αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση των κινητοποιήσεων υπερασπιζόμενη την πρόταση Νόμου που κατέθεσε. Η κυβέρνηση με τις προτάσεις της προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και να ξεφύγει από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Μεταθέτει το πρόβλημα στους δημάρχους και σε καμιά περίπτωση δεν διασφαλίζεται η προκήρυξη ακόμα και των 2.500 θέσεων εργασίας".

Για το θέμα πήρε θέση και ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης. «Η απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις είναι άστοχη και υπερβολική. Παρά τα επιμέρους προβλήματά της, η ρύθμιση που εγκρίθηκε από τη Βουλή ικανοποιεί ένα μεγάλο μέρος των αιτημάτων της ομοσπονδίας. Με την υπευθυνότητα που οι συνθήκες απαιτούν και τα συμφέροντα της πρωτεύουσας επιβάλλουν, ο δήμος Αθηναίων θα υπερασπισθεί τη δημόσια υγεία. Καλούμε τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους. Μόνο έτσι θα υπηρετήσουν την αποστολή τους και δεν θα έρθουν αντιμέτωποι με την κοινωνία» ανέφερε.
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom