Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Σεισμός στη Μυτιλήνη: Βιβλική καταστροφή στο χωριό Βρισά,υπάρχουν τραυματίες - Πληροφορίες για δυο εγκλωβισμένους (φωτο & βίντεο)

Κατέρρευσαν παλιά σπίτια στον οικισμό του Πλωμαρίου
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

- Ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Μυτιλήνης
- Πολλοί οι μετασεισμοί - ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
- Κατέρρευσαν παλιά σπίτια στον οικισμό του Πλωμαρίου, καθώς και ο τρούλος του ναού του Αγίου Παντελεήμονα
- Μεγάλες ζημιές σε πολλά σπίτια στον οικισμό Βρισά,όπου κατέρρευσε το σχολείο και στα Πλωμαροχώρια - Απεγκλωβίστηκε ένα άτομο από τα ερείπια
- Είχε επίκεντρο 34 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης και 14 χλμ του Πλωμαρίου,10 χιλιόμετρα το εστιακό του βάθος
- Ο Ευθύμιος Λέκκας ζήτησε από τους κατοίκους να μην μπαίνουν στα σπίτια τους και είπε ότι δεν γνωρίζει αν ο σεισμός ήταν ο κύριος
- Δήμαρχος Λέσβου στο newsit.gr: Έχω αναφορές για ζημιές - Ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν καταρρεύσει σπίτια στο Πλωμάρι της Μυτιλήνης και σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός μιλώντας στο newsi.gr υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτια και στο δημαρχείο και ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους. Ο σεισμός είχε επίκεντρο 38 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης και 18 χιλιόμετρα νότια του Πλωμαρίου και εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιόμετρα.

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ live blog του newsit.gr



  Παπαζάχος στην ΕΡΤ: Περιμένουμε μετασεισμούς πάνω από 5,5 ρίχτερ
Ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος είπε ότι η περιοχή αυτή βρίθει ρηγμάτων και αναμένει μετασεισμούς ακόμα και πάνω από 5,5 ρίχτερ τις επόμενες δυο ημέρες. 
  Νεότερα για τους εγκλωβισμένους στα Βρισά:
Ενα άτομο, πιθανότατα, μια ηλικιωμένη, παραμένει εγκλωβισμένη στα ερείπια στο χωριό Βρισά. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr νωρίτερα απεγκλωβίστηκε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. 
  Μαρτυρία στο newsit.gr για την κατάσταση στα Βρισά από κάτοικο του χωριού
  Το μήνυμα του πρωθυπουργού: Η σκέψη μας στους πληγέντες
Με μήνυμά του μέσα από τη σελίδα του στο Facebook ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τονίζει πως το ενδιαφέρον όλων αυτές τις στιγμές είναι στους κατοίκους της Χίου και της Λέσβου που επλήγησαν από τον σεισμό. 
  Ανασύρουν τραυματίες από τα ερείπια της Βρισάς
   
Τραυματίες ανασύρουν από τα ερείπια της Βρισάς, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έφτασαν στο χωριό. Οι ίδιες πληροφορίες μιλάνε για ηλικιωμένους που ζουν στο χωριό και οι οποίοι δεν απαντάνε στα τηλέφωνα που δέχονται από οικείους τους.

Από την Πυροσβεστική έγινε επίσης γνωστό ότι συνεχίζονται οι έρευνες για μια ηλικιωμένη γυναίκα που πιθανολογείται ότι είναι εγκλωβισμένη σε ερείπια σπιτιού.
Τέλος, μαζί με την ομάδα της ΕΜΑΚ που μεταβαίνει αυτή την ώρα στην Μυτιλήνη με το Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού θα είναι και ένας εκπαιδευμένος σκύλος για τις έρευνες μέσα στα χαλάσματα.

πηγη: ΑΠΕ - ΜΠΕ
  Νέες συγκλονιστικές εικόνες από το Πλωμάρι (πηγη: Lesvospost)





  Κλιμάκιο του υπ. Υποδομών στη Μυτιλήνη
Ειδικά κλιμάκια Μηχανικών του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μεταβαίνουν στην Μυτιλήνη με εντολή του αρμόδιου υπουργού Χρ. Σπίρτζη, προκειμένου να ξεκινήσουν την καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός 6,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σήμερα το μεσημέρι. Μάλιστα μαζί τους στο νησί μεταβαίνει και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιώργος Δέδες.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
  Νεα συγκλονιστική μαρτυρία στην εκπομπή Tatiana Live
Μια κάτοικος του χωριού Βρισά περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στο χωριό λέγοντας ότι πρόκειται για βιβλική καταστροφή. Είπε ακόμα ότι υπάρχει μια γυναίκα εγκλωβισμένη στα ερείπια και ότι δεν έχει τις αισθήσεις της. 
  Σοκαριστική μαρτυρία: "Πήγε κάτω ένα μέτρο η θάλασσα"
Συγκλονίζουν τα όσα περιγράφει μία κάτοικος Πλωμαρίου, για τον μεγάλο σεισμό που ταρακούνησε το μεσημέρι τη Λέσβο και προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε όλο το νησί. 
Σύμφωνα με τα όσα είπε η γυναίκα, στην εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ live, "Είμαι 60 χρονών και αυτό δεν το έχω ξαναζήσει... Βγήκαμε όλοι έξω οι κάτοικοι και αυτό το περίεργο που έχει συμβεί, είναι ότι το λιμάνι μας πήγε ένα μέτρο κάτω η θάλασσα!  Τα καράβια είχαν σπάσει και είχαν βγει έξω στο λιμάνι και είχαν αρχίσει να γίνονται δίνες! Αυτό το πράγμα ήταν πρωτόγνωρο!"

Δείτε εδώ τη μαρτυρία της
  Κάτοικος του χωριού Βρισά στο Tatiana Live:
«Έχουν πέσει σπίτια αλλά και το σχολείο του χωριού! Δεν μπορούμε να περπατήσουμε στους δρόμους!», είπε η γυναίκα σχεδόν κλαίγοντας. Όλο το χωριό έχει αναστατωθεί πολύ και δεν μας επιτρέπουν να μπούμε στα σπίτια μας. Εχουν πέσει τα σπίτια πάνω στα αυτοκίνητα, είναι μια κατάσταση τρομερή είπε.  
  Δήμαρχος Μυτιλήνης στο newsit.gr
Νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για δυο εγκλωβισμένους στο χωριό Βρισά. Ζητήθηκε η συνδρομή του στρατού. Οι περισσότερες καταστροφές είναι στο χωριό αυτό και στα Πλωμαροχώρια.
  Νεότερες πληροφορίες για τραυματίες
Τουλάχιστον τρείς τραυματίες με κατάγματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από το χωριό Βρισά κοντά στο Πλωμάρι όπου έχουν γίνει οι περισσότερες καταστροφές. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr στο κέντρο υγείας πηγαίνουν συνεχώς άνθρωποι με μικροτραυματισμούς. Στο σημείο έχουν σπεύσει σωστικά συνεργεία για να ελέγξουν την πληροφορία ότι υπάρχει μια γυναίκα εγκλωβισμένη στα ερείπια.
  Νέες εικόνες από τις καταστροφές στο χωριό Βρίσα


  Οι πρώτες φωτογραφίες από τις ζημιές στο Πλωμάρι









Φωτογραφίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ
  Απεγκλωβίστηκε άνθρωπος από σπίτι που κατέρρευσε
Ένας άνθρωπος απεγκλωβίστηκε από σπίτι που κατέρρευσε στο χωριό Βρίσα έξω από το Πλωμάρι. Τον άνθρωπο που είχε εγκλωβιστεί έσωσαν συγχωριανοί του. Υπάρχουν πληροφορίες για μια γυναίκα εγκλωβισμένη. 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ - ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom