Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Οι κάτοικοι Μενιδίου απαντούν στη μπαλαφάρα του κυρίου υπουργού: «Δεν ήτανε στραβή, σκοτώθηκε παιδί...» (φωτο & βίντεο)

Συγκεντρώθηκαν απόψε έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Μενίδι

Διεκδικούν την ουσιαστική παρέμβαση της Πολιτείας ώστε να σπάσει το άβατο στην περιοχή τους - «Έξω η πρέζα απ΄το Μενίδι» και «Έξω τα όπλα», τα βασικά τους συνθήματα

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν να διαμαρτύρονται για την κατάσταση την οποία βιώνουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους είναι οι κάτοικοι του Μενιδίου, που έφτασαν λίγο πριν από τις οκτώ έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Κατεχάκη.

Το σύνθημα που ακούγεται τα τελευταία λεπτά έξω από το υπουργείο στην Κατεχάκη είναι ενδεικτικό της οργής, αλλά και της απογοήτευσης των κατοίκων: Παραπέμποντας στην απίστευτη δήλωση του υφυπουργού Γιάννη Μπαλάφα, απάντησαν: «Δεν ήτανε στραβή, σκοτώθηκε παιδί».

Ακούστε τον στο βίντεο:


Αντιπροσωπεία των κατοίκων, με επικεφαλής τον δήμαρχο συναντάται αυτή την ώρα (9.30 το βράδυ) με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημήτρη Αναγνωστάκη και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Κ.Τσουβαλά.









Δείτε τις δηλώσεις του δημάρχου Αχαρνών Γ. Κασσαβού στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη



Μια «φυσιολογική» καθημερινότητα διεκδικούν οι κάτοικοι του Μενιδίου:



Με βασικά συνθήματα «Εξω η πρέζα απ΄ το Μενίδι», «Έξω τα όπλα απ΄ το Μενίδι» και «Μάριε ζεις, εσύ μας οδηγείς», οι κάτοικοι του 4ου μεγαλύτερου δήμου της Αττικής διεκδικούν ουσιαστικά το δικαίωμά τους σε μια ζωή που θα έχει όλα τα αυτονόητα για τους περισσότερους: Να μπορούν δηλαδή να βγαίνουν από τα σπίτια τους χωρίς να φοβούνται. 



Κάτοικοι του Μενιδίου από τις έξι το απόγευμα άρχισαν να συγκεντρώνονται μπροστά στο δημαρχείο της πόλης και λίγο πριν από τις επτά επιβιβάσθηκαν σε 15 πούλμαν και να πάνε έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Τόσο στο Μενίδι, όσο και στην Κατεχάκη έχουν ληφθεί έκτακτα αστυνομικά μέτρα προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια, όπως αυτά που σημάδεψαν τα συλλαλητήρια των κατοίκων τις προηγούμενες μέρες. 

Πίσω στο Μενίδι, όμως, συγκέντρωση ενάντια στην εγκληματικότητα στην περιοχή πραγματοποιούν μέλη του ΠΑΜΕ. 

Οι κάτοικοι του Μενιδίου, μετά τη δολοφονία του εντεκάχρονου Μάριου από αδέσποτη βολίδα, υποσχέθηκαν στη μνήμη του να μην επιτρέψουν πλέον την ανομία να καθορίζει την καθημερινότητά τους, να διεκδικήσουν τα αυτονόητα- να μην φοβούνται, δηλαδή, να βγαίνουν από τις πόρτες των σπιτιών τους, να μην επιτρέπουν άλλο να εξοικειώνονται τα παιδιά τους με τη χρήση ναρκωτικών, τη βία και το έγκλημα. 

Ως πρώτο μέτρο, οι κάτοικοι του Μενιδίου ζητούν να ενισχυθεί η αστυνόμευση στην περιοχή τους, ιδιαίτερα, δε, στις γειτονιές που συγκροτούν άβατο στην περιοχή. Όπως χαρακτηριστικά λένε, το τοπικό αστυνομικό τμήμα που έχει αρμοδιότητα για την αστυνόμευση ενός δήμου 150.000 κατοίκων (οι Αχαρνές είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος δήμος στο λεκανοπέδιο της Αττικής) έχει τη μισή δύναμη από εκείνη που προβλέπεται. 










Δείτε τί είπε ο κ.Παναγιώτης Πολυμενέας, πρόεδρος του Συμβουλίου κατά της Εγκληματικότητας του δήμου Αχαρνών:



http://www.protothema.gr/

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Αβατο του Αγιου Ορους αβατο των εξαρχειων τωρα αβατο το Μενιδι Σε λιγο
ολη η επικρατεια θα καταντησει αβατη και οι μονοι που θαχουν ελευθερη
προσαση θα ειναι οι καταπιεστικοι μηχανισμοι καθως και εισπρακτικοι των
τραπεζων και των αλλων κορακιων οι οποιοι θα κατακλεβουν τις περιουσιες
των φτωχοποιημενων ελληνων Η ``αριστερη κυβερνηση που υποσχονταν παταξη
της παρανονιας και τηςεγκληματικοτητας καταφερε να δημιουργησει εστιες
πασης φυσεως παρανομιων και καθε ειδους υποκοσμικης δρασης Και αυτη η
κατασταση δεν εινα φθηνουσα αλλα συνεχως ανερχομενη κατι που σνιστα δυσκολια
της ελευθερης διακινησης των πολιτων Την κυβερνηση φαινεται πως τη βο
λευει μια τετοια κατασταση μονο οι ενεργοι πολιτες μπορει με τη δραση τους
να κανουν τα λεγομενα αβατα τοπους ελευθερης διακινησης των ελληνων πολιτων

Read more: Go to TOP and Bottom