Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Ξεδιάντροπος "πόλεμος" Κυβέρνησης - Φ. Γεννηματά για το ποιος μας έσφαξε περισσότερο - Στη μάχη και ο ΓΑΠ (βίντεο)

ΑΣΧΕΤΟ: Δυό γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα

Στην συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου και μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ο Αλέξης Τσίπρας και η Φώφη Γεννηματά σφάχτηκαν με ευφυολογήματα προσπαθώντας να εντυπωσιάσουν αυτούς που σφάζουν από το 2010. 

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των συναντήσεων του κ. Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στην οικονομία μετά το Eurogroup αλλά και για το Κυπριακό.

Ο διάλογος είχε ένταση και μεταξύ σοβαρού και αστείου ήταν πολλές οι μπηχτές ανάμεσα στις δυο πλευρές. Χαμογελαστοί οι δυο πολιτικοί έσταξαν δηλητήριο με ατάκες που θα συζητηθούν!

Ο διάλογος ήταν στον ενικό και αφού μίλησαν για τα παιδιά τους και τα σχολεία τους άρχισε ο "πόλεμος".

Ο κ.Τσίπρας ρώτησε την κα Γεννηματά: «Πως πάμε;» για να πάρει την απάντηση: «Εντάξει, πάμε πολύ καλά». «Έχετε συνέδριο;», την ρώτησε και εκείνη απάντησε: «Έχουμε πολλή δουλειά με το συνεδριο. Εχω γυρίσει όλη την Ελλάδα με μια βαλίτσα στο χέρι. Αλλά πάμε πολύ καλά. Διψάει ο κόσμος να μιλήσει επειδή επειδή έχουμε προβαλλει το σχέδιο Ελλάδα. Εχουν αγωνία για το πως θα πάρει μπρος. Θα μας πεις σήμερα. Αν και συναντιόμαστε κατόπιν εορτής».

«Εσύ έχεις χρόνο και γυρνάς όλη την Ελλάδα», της ανταπάντησε ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε ότι «Μας δίνεται ως χώρα ένας χρόνος χωρίς αυτή την πίεση μια ανάσα να μπορέσουμε να δούμε το μέλλον της χώρας είναι καλό».

Και ήρθε το δεύτερο καρφί από την κα Γεννηματά: «Δεν ξέρω πόσο ανάσα θα πάρουμε, γιατί τη θηλιά στο λαιμό μας την έχεις βάλει».

Η απάντηση από τον κ. Τσίπρα ήταν επίσης καυστική: «Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια, εγώ θα σας βγάλω. Θα πάμε μαζί στο Καστελόριζο θα πάρουμε και τον Γιώργο μαζί».

Η κα Γεννηματά δεν άφησε ούτε αυτό να πέσει κάτω λέγοντας: «Μας έχεις βαλει σε δυο καινούρια μνημόνια οπότε τώρα δεν έχεις περιθώρια να τα λες αυτά θα σε πάω στη Σύμη για να δεις πως πραγματικά χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας δεν υπάρχει περιθώριο για ψεύτικες ελπίδες δοκιμάστηκαν και τα μεγάλα λόγια και οι υποσχέσεις. Από εδώ και πέρα να δούμε τι θα κάνουμε».

«Από εδώ και πέρα υπάρχει ένας δρόμος, ο δρόμος της εξόδου από την κρίση», απάντησε ο πρωθυπουργός. Και ευτυχώς έκλεισαν οι κάμερες....

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Λίγο αργότερα απάντηση στον πρωθυπουργό μέσω twitter έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου για όσα ειρωνικά είπε ο κ. Τσίπρας κατά τον διάλογο - φωτιά που είχε μπροστά στις κάμερες με την Φώφη Γεννηματά.

«Πάμε τώρα Καστελόριζο Αλέξη να σου πω πώς μας χρεοκόπησε ο φίλος σου ο Κώστας και πώς ο Αντώνης & εσύ μας φορτώσατε άλλα 5 χρόνια Οδύσσειας!»

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Στην αντεπίθεση πέρασε γραπτώς το Μέγαρο Μαξίμου,που προφανώς δεν θεώρησε ικανοποιητικές τις προφορικές απαντήσεις του Τσίπρα, μετά την έκταση που πήραν όσα ειπώθηκαν μπροστά στις κάμερες μεταξύ του πρωθυπουργού και της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά.

Για την ίδια την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κυβερνητικοί κύκλοι σχολίαζαν ότι: «Η κυρία Γεννήματα έκανε μια μομφή και έλαβε μια απάντηση. Σε μια συζήτηση που ήταν χαλαρή ήθελε να δημιουργήσει επικοινωνιακές εντυπώσεις».

Και συμπλήρωναν: «Όταν η κ. Γεννηματά και το ΠΑΣΟΚ από το 2010 μέχρι το 2015 επέβαλαν 65 δισ. ευρώ μέτρα, εκτόξευσαν την ανεργία στο 27%, πήραν το χρέος στο 120% και το πήγαν στο 180% ΑΕΠ και συρρίκνωσαν την ελληνική οικονομία κατά 25 ποσοστιαίες μονάδες και επιμένουν σήμερα να μιλούν για θηλιά θα έπαιρναν και την απάντηση που τους άρμοζε».

Τέλος, κατέληξαν λέγοντας: «Πρόκειται για πρωτοβουλίες που είναι αναγκαίες και τις οποίες θέλουμε να παίρνουμε. Είναι σωστό οι πολιτικοί αρχηγοί να συνομιλούν μεταξύ τους και να ενημερώνονται απευθείας από τον πρωθυπουργό. Είναι προφανές ότι ο σημερινός πρωθυπουργός σέβεται τους θεσμούς και τους πολιτικούς αρχηγούς σε αντίθεση με τους προηγούμενους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: