Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Καλό καλοκαίρι από το τμήμα Ενόργανης Γυμναστικής του Ποσειδώνα Ιλισίων (φωτο)

Με την λήξη της προπονητικής Χρονιάς του τμήματος ενόργανης γυμναστικής του Ποσειδώνα Ιλισίων, στο χώρο του γυμναστηρίου της ομάδας, Aράδου 4 Ζωγράφου, πραγματοποιήθηκαν ανοιχτά -μαθήματα επιδείξεων και βραβεύσεις όλων των αθλητών μας.

Τα ανοιχτά μαθήματα έγιναν κατά την εβδομάδα 12/06 με 16/06 χωρισμένα σε 2 γκρουπ καθημερινά με την  παρουσία των γονέων.Συμμετείχαν συνολικά 82 αθλητές και βραβεύτηκαν ατομικά με μετάλλια και τίτλο προόδου !  
Οι επιδείξεις έγιναν σε θερμό  και οικογενειακό κλίμα  όπως αρμόζει στην ομάδα μας .




Με την ενόργανη γυμναστική τα παιδιά καλλιεργούν όλες τις φυσικές του ικανότητες όπως ταχύτητα, δύναμη, ευλυγισία, μυϊκή  συναρμογή, καθώς επίσης την χάρη και τη  χορευτικότητα.
Επιπλέον διοχετεύουν την ενεργητικότητα τους με τρόπο δημιουργικό και άκρως ωφέλιμο τόσο για το σώμα τους όσο και για το πνεύμα τους. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ποικίλες και ελκυστικές δραστηριότητες κίνησης οι οποίες τους επιτρέπουν όχι μόνο, να επαναλαμβάνουν αλλά και να εξελίσσουν προηγούμενες κινητικές τους εμπειρίες, προβαίνοντας σε νέες εξερευνήσεις των δυνατοτήτων τους.
Συγχρόνως η  γυμναστική  βοηθά στην ανάπτυξη και στην καλλιέργεια του πνεύματος καθώς επίσης και στην διαμόρφωση του χαρακτήρα του παιδιού.  
Το παιδί αποκτά αυτοπειθαρχία, αυτοέλεγχο σώματος και πνεύματος, επιμονή και προσήλωση στο στόχο και στη συνεχή προσπάθεια, αυτοπεποίθηση,  ευγενή άμιλλα και ομαδικότητα μέσα από παιγνιώδεις ασκήσεις και χορό.
Η  γυμναστική θεωρείται από πολλούς-και όχι άδικα – ως η μητέρα όλων των αθλημάτων αφού παιδιά που σε μικρότερη ηλικία έχουν ασχοληθεί με τη γυμναστική έχοντας κατάλληλα εφόδια, όπως  ένα δυνατό και ευλύγιστο μυϊκό σύστημα αλλά και ένα πειθαρχημένο μυαλό, διαπρέπουν με επιτυχία σε άλλα αθλήματα.
«Η γυμναστική μου έδωσε αυτογνωσία και με έκανε πιο δυνατή, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Η λέξη συντετριμμένη δεν περιλαμβάνεται στο λεξιλόγιό μου. Δεν υπάρχει τίποτε στη ζωή που να μην μπορεί με κάποιο τρόπο να διορθωθεί.”
“Δεν θέλω να ξεφύγω από μια πρόκληση που με φοβίζει. Πάνω απ’ όλα, πρέπει να νιώθεις τη δίψα να κάνεις κάτι απίστευτο…»
Νάντια Κομανέτσι, Παγκόσμια πρωταθλήτρια ενόργανης γυμναστικής.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε  όλους τους αθλητές και τους προπονητές τους ,τον κ. Παναγιώτη Μαρινόπουλο και την κα. Μαριλένα Σακελλαρίου για το εξαιρετικό αποτέλεσμα που παρουσίασαν.
Καλό καλοκαίρι  σε όλους και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την νέα σεζόν.

Εγγραφές και πληροφορίες : 210 7759510 ώρες 16:00 -21:00 εκτός Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom