Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Κόλαση φωτιάς σε πολυόροφο κτίριο του Λονδίνου - Νεκροί,τραυματίες και εγκλωβισμένοι (φωτο & βίντεο)


Στις φλόγες τυλίχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, κτίριο κοντά στο Νότινγκ Χιλ. Άγνωστος ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο φλεγόμενο κτίριο. Δεκάδες και οι τραυματίες. Εικόνες καταστροφής


Η Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο κτίριο στα δυτικά του Λονδίνου, το Grenfell Tower, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες Τουλάχιστον τριάντα ένοικοι από τον πύργο διαμερισμάτων στο δυτικό Λονδίνο που καίγεται, έχουν μεταφερθεί σε πέντε νοσοκομεία, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους εντός του πύργου.

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής δήλωσε στα ΜΜΕ πως υπάρχουν νεκροί, χωρίς να μπορεί να δοθεί ακριβής αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους μέσα στη φωτιά.

Στο σημείο βρίσκονται 40 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και 200 πυροσβέστες και 20 ασθενοφόρα, με τη φωτιά να επεκτείνεται από τον δεύτερο όροφο του κτιρίου προς τα πάνω.


Οι ένοικοι έβγαιναν με σεντόνια από τα παράθυρα

Οι μαρτυρίες από το σημείο είναι σοκαριστικές. "Δεν μπορούμε να φύγουμε από τα διαμερίσματά μας" ακούγονταν από νωρίς το πρωί να φωνάζουν ένοικοι του πύργου. "Άκουσα ανθρώπους να φωνάζουν, να ουρλιάζουν. Κοίταξα από το μπαλκόνι μου και είδα το κτίριο να φλέγεται. Η φωτιά απλώθηκε με πολύ γρήγορο ρυθμό" σημειώνει στο BBC αυτόπτης μάρτυρας. Πολλοί από τους ενοίκους φαίνεται πως έδεσαν σεντόνια και άλλα κλινοσκεπάσματα προσπαθώντας να διαφύγουν της φωτιάς από τα παράθυρα του κτιρίου.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου χαρακτήρισε το γεγονός ιδιαίτερα κρίσιμο, ενώ ως και τις 06.00 το πρωί (ώρα Ελλάδος) ένοικοι συνέχιζαν να εκκενώνουν το φλεγόμενο κτίριο. Μάρτυρες από το σημείο αναφέρουν πως βλέπουν φως από κινητά ή φακούς στα παράθυρα του κτιρίου, πιθανότατα από ανθρώπους που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο κτίριο.

Πώς ξέσπασε η φωτιά
Ο πύργος (Grenfell Tower) βρίσκεται στην περιοχή ( Lancaster West Estate) στα δυτικά της βρετανικής πρωτεύουσας. “Ένας αριθμός ανθρώπων δέχεται ιατρική βοήθεια για τραυματισμούς, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης του πύργου,” σύμφωνα με την αστυνομία.



Η φωτιά έχει επεκταθεί από τους κάτω ορόφους προς τα επάνω και κατακαίει τον πύργο, ενώ μία στήλη μαύρη καπνού είναι διακριτή στον ουρανό του Λονδίνου. Εκφράζονται φόβοι ότι ο πύργος μπορεί να καταρρεύσει από τις υψηλές θερμοκρασίες. Τα βρετανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για εκτεταμένη καταστροφή, ενώ έπειτα από ώρες άρχισαν να πέφτουν κομμάτια του κτιρίου.

Το κτίριο φαίνεται πως διαθέτει 120 διαμερίσματα, με το κτίριο να έχει ανακαινισθεί πλήρως μόλις τον περασμένο χρόνο. Μαρτυρίες από ενοίκους που κατάφεραν να βγουν εγκαίρως από το κτίριο, επιβεβαιώνουν θα λέγαμε τους ισχυρισμούς ομάδας της περιοχής που προειδοποιούσαν για κινδύνους ασφαλείας στο κτίριο. Η Ζωή αναφέρει στο BBC πως βρισκόταν στον δεύτερο όροφο όπου ξεκίνησε η φωτιά, όταν κάποιος της χτύπησε την πόρτα προειδοποιώντας τη για το γεγονός. "Όταν έφτασα στο κλιμακοστάσιο, υπήρχε παντού πυκνός καπνός όμως ο συναγερμός για πυρκαγιά δεν χτυπούσε" ανέφερε.

Η αιτία που προκάλεσε την φωτιά δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα.
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom