Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

"Τρέμουν" Κολωνάκι και Βόρεια προάστια! - Το "θησαυροφυλάκιο" στο Χαλάνδρι με τα 700 κιλά κοσμήματα


- 700 κιλά χρυσαφικά, ασημικά, κοσμήματα, ακόμα και διαμάντια, βρέθηκαν από την Ασφάλεια σε δύο διαμερίσματα στο Χαλάνδρι!
- Χάνουν τον ύπνο τους κοσμηματοπώλες σε Κολωνάκι και Βόρεια προάστια
- Κάποιοι φέρονται να έχουν στενή σχέση με το μαφιόζικο

συνδικάτο των Ρομά, αγοράζοντας πανάκριβα κομμάτια, από ρολόγια μέχρι χρυσαφικά μοναδικά στο είδος τους
- Τα ευρήματα του Χαλανδρίου που... ζαλίζουν και τα 100.000 ευρώ μετρητά
- Το κλεμμένο ρολόι αξίας 150.000 ευρώ το οποίο ήταν ειδική παραγγελία που είχε κάνει σε γαλλικό οίκο ένας επιχειρηματίας από την Εκάλη



Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις από το τέλος του μήνα και μέχρι τα μέσα Ιουλίου, μετά την εύρεση ενός πραγματικού θησαυρού σε δύο διαμερίσματα στο Χαλάνδρι. Η Ασφάλεια, μετά από έφοδό της, βρήκε περισσότερα από 700 κιλά (!) χρυσαφικά, ασημικά, κοσμήματα, ακόμα και διαμάντια στο πλαίσιο της έρευνας που συνεχίζεται, για την μεγάλη υπόθεση της λεγόμενης «μαφίας της Δυτικής Αττικής».

Στο "στόχαστρο" έχουν μπει συγκεκριμένα δύο οργανωμένες εγκληματικές ομάδες, οι οποίες διέπρατταν ληστείες και κλοπές από σπίτια και εταιρείες σε όλη την Ελλάδα και εξαρθρώθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο.

Κάποιοι δεν... κοιμούνται ήσυχα
Αυτό που, πάντως, συγκεντρώνει το περισσότερο ενδιαφέρον, είναι η εξέλιξη των ερευνών. Κι αυτό διότι σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, οι Αρχές έχουν στα "σκαριά" έρευνες για κοσμηματοπώλες στο κέντρο της Αθήνας, μέχρι και το Κολωνάκι αλλά και τα βόρεια προάστια.

Οι πληροφορίες λένε πως φέρεται να είχαν στενή σχέση με το μαφιόζικο συνδικάτο των Ρομά, αγοράζοντας πανάκριβα κομμάτια, από ρολόγια μέχρι χρυσαφικά μοναδικά στο είδος τους.

Όπως είναι λογικό, πολλά είναι τα αυτιά που έχουν ξεκινήσει να... ιδρώνουν στις προαναφερθείσες περιοχές, με την εξέλιξη των ερευνών να αναμένεται να "δώσει"... λαβράκια.

Το χρονικό της υπόθεσης
Οι αστυνομικοί... ανέβασαν πυρετό όταν μπήκαν για έρευνα σε δύο σπίτια στο Χαλάνδρι και δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν άρχισαν να ανοίγουν τα συρτάρια και τις αμέτρητες θήκες.
Ο θησαυρός είναι κλεμμένος, είναι τα χρυσαφικά των χιλιάδων θυμάτων της σπείρας των Ρομά που έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας το 2016 έχοντας διαπράξει διαρρήξεις σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου αποκάλυψαν έναν πραγματικό θησαυρό. Χιλιάδες αντικείμενα αξία, που δύσκολα θα μπορέσει να υπολογιστεί καθώς γίνεται λόγος για 700 κιλά χρυσών και ασημένιων αντικειμένων. Μαζί οι αστυνομικοί βρήκαν πολλά διαμάντια, τεράστιας αξίας, αλλά και 100.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα.

Οι... χρυσοδάκτυλοι ιδιοκτήτες των δυο κατοικιών, ένας 43χρονος ενεχυροδανειστής και η 40χρονη σύζυγός του που διαθέτουν καταστήματα σε Καλλιθέα, Παλιό Φάληρο και Μενίδι, δεν είναι οι ιδιοκτήτες των κοσμημάτων και των αντικειμένων αξίας που εντοπίστηκαν.

Οι αστυνομικοί που δεν έκλεισαν ποτέ την έρευνα καθώς λείπει μεγάλος όγκος των κλοπιμαίων της σπείρας, “έπεσαν” πάνω σε πραγματική φλέβα χρυσού όταν έκαναν έρευνα στον 43χρονο.

Το ρολόι που "έδωσε" απαντήσεις
Εντόπισαν ένα ρολόι αξίας 150.000 ευρώ το οποίο ήταν ειδική παραγγελία που είχε κάνει σε γαλλικό οίκο ένας επιχειρηματίας από την Εκάλη.

Το ρολόι αυτό είχε κλαπεί σε διάρρηξη που είχε γίνει στο σπίτι του από τα μέλη του λεγόμενου και συνδικάτου της μαφίας των Ρομά μέλη του οποίου έκαναν ληστείες για περισσότερα από 15 χρόνια.

Έτσι οι αστυνομικοί υποπτεύθηκαν πως ο επιχειρηματίας μπορεί να ανήκει στο κύκλωμα κλεπταποδόχων που συνεργαζόταν με τους Ρομά και ξεκίνησαν έρευνα σε βάρος του.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSIΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom