Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Χανιά: Αθώος ο 66χρονος Βρετανός που συνελήφθη έξω από σχολείο στο Καστέλι


Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε από το Τριμελές πλημμελειοδικείο Χανίων ο 66χρονος Βρετανός υπήκοος που κατηγορούνταν για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και αντίσταση κατά της αρχής.

Ο άντρας συνελήφθη στις 7 Ιουνίου έξω από το 2ο δημοτικό σχολείο Κισάμου όπου σύμφωνα με καταγγελίες είχε βρεθεί τρεις φορές συνολικά το τελευταίο 15νθήμερο και έξω από τα κάγκελα παρατηρούσε τα παιδιά να παίζουν στην αυλή.

Μάλιστα με βάση καταγγελίες μαθητών που μεταφέρθηκαν από την υπεύθυνη του κυλικείου στη δικαστική αίθουσα και μια μητέρα στην κατάθεση της στο Α.Τ. Κισάμου, ο άντρας είχε δύο φορές προσπαθήσει να τραβήξει προς το μέρος του έξω από κάγκελα δύο κορίτσια και ένα από αυτΆ το είχε βρίσει.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η συνήγορος του προσκομίζοντας και τα σχετικά έγγραφα από πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Αγγλίας, ο άντρας πάσχει από άνοια.

Η σύντροφος του στην κατάθεση της σημείωσε πως ο σύζυγος της πάσχει από άνοια, και πήγαινε έξω από το σχολείο γιατί του άρεσε να βλέπει τα παιδιά να αθλούνται. Η ίδια τόνισε πως στα ενοικιαζόμενα δωμάτια που διαθέτουν έχουν φιλοξενήσει πολλές φορές οικογένειες με παιδιά και ουδέποτε υπήρξε πρόβλημα, ενώ δεν έχει καμία ερωτική προδιάθεση για ανήλικο.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου που κατέθεσαν και που από την πρώτη στιγμή είχαν ενημερώσει τις αρχές ανέφεραν πως ο άντρας είχε εντοπιστεί τρεις φορές έξω από τα κάγκελα να κοιτάει προς την αυλή και του είχε ζητηθεί να απομακρυνθεί καθώς απαγορεύεται από τη νομοθεσία.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και αστυνομικός από το Α.Τ. Κισάμου που επισήμανε πως όταν ζήτησαν από τον άντρα να τους ακολουθήσει στο τμήμα αυτός αρνήθηκε και τους έβρισε.

Το Τριμελές πλημμελειοδικείο Χανίων αποφάσισε την ομόφωνη απαλλαγή του 66χρονου για την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής, ενώ για την προσβολή κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά πλειοψηφία κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών.
http://www.haniotika-nea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom