Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Αφιερωμένο στο δίδυμο των επιτυχιών: Νοικοκυρές και γυναίκες στη σύνταξη πουλάνε το κορμί τους για 5 ευρώ!!! (φωτο)


ESPRESSO: Αποκλειστικό φωτορεπορτάζ στην καρδιά της Αθήνας
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Σόιμπλε μας έκανε πόρνες


Ολο και μεγαλύτερης ηλικίας Ελληνίδες αναγκάζονται πια να πουλάνε το κορμί τους για να μπορέσουν να επιβιώσουν! 
ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ • Από τον Μίλτο Σακελλάρη (Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς)
Η ανέχεια λόγω της οικονομικής κρίσης υποχρέωσε νοικοκυρές ή συνταξιούχους με πενιχρά έσοδα να κάνουν την καρδιά τους πέτρα και να στήνονται σε οργανωμένες και μη πιάτσες σε σκοτεινές γωνιές της Αθήνας. Οι ηλικίες τους, που συχνά ξεπερνούν τα 60 χρόνια, τις αναγκάζουν να προσφέρουν ηδονή σε τιμές πολύ χαμηλότερες από τις νεότερές τους «πεταλούδες της νύχτας»!
Η θλιβερή πραγματικότητα που τις έβγαλε στο πεζοδρόμιο αποκαλύπτεται μέσα από τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας, που έχει στη διάθεσή της η «Espresso». Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τον έλεγχο της πορνείας στην Αθήνα, έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι Ελληνίδες εκδιδόμενες αλλά και τα όρια ηλικίας τους. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν δημιουργηθεί νέες πιάτσες αγοραίου έρωτα, στην οδό Πατησίων, όπως επίσης και στο Σχιστό Κορυδαλλού, αρκετά κοντά στον καταυλισμό που έχει στηθεί για τους πρόσφυγες στον Σκαραμαγκά.
Κατά την επιτόπια έρευνα στα μονοπάτια του αγοραίου έρωτα η «Espresso» εντόπισε νοικοκυρές και συνταξιούχους περασμένης ηλικίας που έβαλαν τα... καλά τους και βγήκαν για να πουλήσουν το κορμί τους. Μεταξύ αυτών, είναι και μία 69χρονη κυρία που έχει βγει στη σύνταξη, αλλά τα χρήματα που παίρνει δεν επαρκούν για να επιβιώσει! Με το που της αποκαλύπτουμε την ιδιότητά μας, χαμηλώνει το βλέμμα και είναι έτοιμη από ντροπή να το βάλει στα πόδια.
«Δεν είχαμε άλλη λύση»
Το μόνο που κατάφερε να ψελλίσει ήταν ότι ντρέπεται για την κατάντια της αλλά και όλης της χώρας. «Ο Σόιμπλε και τα άλλα αρπακτικά μάς έβγαλαν στο πεζοδρόμιο και μας έκαναν πόρνες στα γεράματά μας. Δυστυχώς, δεν το καταλαβαίνουν, αλλά εδώ που έχουμε φτάσει δεν είχαμε άλλη λύση. Ο,τι και να σου πω είναι λίγο» δηλώνει στην «Espresso», με την προϋπόθεση να διατηρήσει την ανωνυμία της και να μην αποκαλυφτεί το σημείο όπου εκδίδεται...
Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής η Ομόνοια γίνεται αφετηρία για το οδοιπορικό στις πιάτσες της παράνομης πορνείας. Στη συμβολή των οδών Ξούθου και Σατωβριάνδου συναντάμε το γνώριμο σκηνικό, με δεκάδες γυναίκες (κυρίως αφρικανικής καταγωγής) να περιμένουν τους επίδοξους πελάτες. 
Λίγα μέτρα πιο κάτω, στην οδό Σωκράτους, έξω από ένα μαγαζί και ανάμεσα σε δεκάδες αλλοδαπές στέκεται μία Ελληνίδα γύρω στα 60, η εμφάνιση της οποίας προδίδει ότι είναι «φρέσκια» παρουσία στη γνωστή πιάτσα.
Οι περισσότερες παίρνουν τις αναγκαίες προφυλάξεις, όμως δεν ελέγχονται από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, κάτι που κρύβει τεράστιους κινδύνους.
Στέκια αγοραίου έρωτα
Η οδός Πατησίων είναι ένα από τα πιο γνωστά στέκια του αγοραίου έρωτα, όπου καθημερινά εκδίδονται γυναίκες που προέρχονται από τη Βουλγαρία, τη Ρωσία, την Τσεχία αλλά και χώρες της Αφρικής. 
Αυτοκίνητα κινούνται αργά και οι οδηγοί σταματούν για να «ψωνίσουν» ή κάνουν απλά μία περαντζάδα για να χαζέψουν. Ο «τιμοκατάλογος» αρχίζει από τα 5 ευρώ, αλλά μπορεί να φτάσει και τα 25, ανάλογα με τα «γούστα» του πελάτη.
Εξω από ένα μαγαζί επί της Πατησίων στέκονται δύο Ελληνίδες που είναι άνω των 60 ετών. Οταν η «Espresso» επιχειρεί να τις προσεγγίσει σαστίζουν! Η μία αποκαλύπτει την ηλικία της: «Είμαι 55 ετών» λέει. Και οι δύο απαντούν αρνητικά στο ερώτημα αν κάνουν καιρό το αρχαιότερο επάγγελμα στον κόσμο. Ομως, αρνούνται να αποκαλύψουν αν και πού εργάζονταν στο παρελθόν. «Αρχισα να βγαίνω στους δρόμους πριν από επτά χρόνια. Οικονομικά ήμουν σε άσχημη κατάσταση» τονίζει. 
Σε ένα από τα παλιά ιστορικά «σπίτια» στο Μεταξουργείο, όπου παλιότερα οι οίκοι ανοχής ζούσαν στιγμές... δόξας, ο ιδιοκτήτης Κ.Γ. αναφέρει ότι οι περισσότερες ιερόδουλες είναι γύρω στα 25 με 35, αλλά κάποιες που είναι πολλά χρόνια στο επάγγελμα είναι μεγαλύτερες: «Στους δρόμους είναι διαφορετικά τα κυκλώματα, διαφορετικές οι καταστάσεις και οι συνθήκες» επισημαίνει στην «Espresso» και εξηγεί:
«Εχω ακούσει για Ελληνίδες που εκδίδονται, καθώς αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Οι περιπτώσεις αυτές είναι λίγες και συνήθως βρίσκονται έξω από κάποιο μαγαζί».
Το «μωσαϊκό»
Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία και για τις χώρες καταγωγής των γυναικών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, 56 από τις εκδιδόμενες γυναίκες που εντοπίστηκαν είναι Ελληνίδες και 50 προέρχονται από τη Βουλγαρία. Αντίστοιχα, στις πιάτσες του αγοραίου έρωτα εργάζονται καθημερινά 24 γυναίκες από την Αλβανία, ενώ άλλες 11 προέρχονται από τη Ρουμανία, εφτά από το Μπανγκλαντές, τρεις από τη Ρουμανία και τρεις από την Κίνα. Αλλες δύο ιερόδουλες προέρχονταν από την Πολωνία, δύο από το Μαρόκο και δύο από τη Γεωργία. Οι Αρχές βρήκαν επίσης μία εκδιδόμενη από το Καζακστάν, μία από το Καμερούν και μία από το Πακιστάν. 
ΕΡΕΥΝΑ: ΟΙ ΗΛΙΚΙΕΣ ΤΩΝ «ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ»
Από την τελευταία έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι οι περισσότερες εκδιδόμενες γυναίκες είναι έως 45 ετών. Ωστόσο, εντοπίστηκαν να εκδίδονται και πολύ μεγαλύτερες, μεταξύ των οποίων μία 69χρονη, μία 67χρονη, μία 65χρονη και μία 64χρονη, που φυσικά δεν ήταν οι μοναδικές μεγάλης ηλικίας! 
Κατά τον έλεγχό τους οι αστυνομικοί βρήκαν άλλες τέσσερις γυναίκες μεταξύ 59 και 63 ετών, αλλά και τρεις μεταξύ 56 και 59 ετών. Παράλληλα, εντοπίστηκαν τέσσερις 55χρονες εκδιδόμενες, δύο 54χρονες, τέσσερις 53χρονες και άλλες τέσσερις 50χρονες. Πάντως, οι 40χρονες ήταν οι περισσότερες, καθώς οι αστυνομικοί βρήκαν στους δρόμους της Αθήνας δέκα από αυτές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom