Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Μαρτυρία-σοκ για τον φλεγόμενο πύργο στο Λονδίνο: Βρήκαν 42 πτώματα σ' ένα δωμάτιο! (βίντεο)

Πλέον ο αριθμός νεκρών και αγνοούμενων είναι επισήμως 79

Σοκάρει η μαρτυρία ενός άνδρα για την πολύνεκρη τραγωδία στον φλεγόμενο πύργο Γκρένφελ στο Λονδίνο.Σύμφωνα με τη μαρτυρία, τα πτώματα 42 τουλάχιστον ανθρώπων βρέθηκαν σε ένα μόνο δωμάτιο του «πύργου της κολάσεως».

Σε βίντεο που ανέβηκε στο youtube, ένας άνδρας ισχυρίζεται ότι: «Ένας φίλος μου, που εργάζεται στην πυροσβεστική υπηρεσία, μου είπε χθες στο τηλέφωνο ότι βρήκαν 42 πτώματα σε ένα δωμάτιο, σα να είχαν κρυφτεί όλοι μαζί. Κανείς δεν το ξέρει αυτό» λέει ο άνδρας, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει γίνει γνωστή.

Ο άνδρας ισχυρίστηκε ότι αυτό δε μπορεί να το πει ευθέως ο πυροσβέστης στο κοινό γιατί φοβάται τις επιπτώσεις.

Ο αριθμός αυτός δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις Αρχές, ωστόσο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση ούτε να επιβεβαιώσουν ούτε και να διαψεύσουν μία τέτοια πληροφορία, καθώς τις έρευνες τις χειρίζεται η αστυνομία.


Ο νεότερος απολογισμός της τραγωδίας δόθηκε στη δημοσιότητα την ώρα που η βρετανική κοινή γνώμη παρακολουθεί σοκαρισμένη τις εξελίξεις από μια ακόμη τρομοκρατική επίθεση.

Η αστυνομία έκανε γνωστό ότι πλέον ο αριθμός νεκρών και αγνοούμενων είναι 79 και μόνο πέντε από τα θύματα έχουν αναγνωριστεί, ανάμεσά τους ένας Σύρος πρόσφυγας και μια 24χρονη φωτογράφος.

Ο επικεφαλής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, Στιούαρτ Κάντι είπε πως άλλοι πέντε άνθρωποι, που είχαν δηλωθεί αγνοούμενοι, βρέθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους.

Παραδέχτηκε επίσης ότι ίσως κάποια από τα θύματα να μην αναγνωριστούν ποτέ. Εξήγησε ότι ένας από τους λόγους της δυσκολίας στην αναγνώριση είναι πως απαιτούνται τα οδοντικά τους στοιχεία, τα οποία πρέπει να σταλούν από διάφορες χώρες του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom