Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

"Εφαγε" 40 μήνες φυλακή και... αφέθηκε ελεύθερος ο 23χρονος Ρομά για άσκοπους πυροβολισμούς στο Μενίδι


Ελεύθερος αφέθηκε ο 23χρονος Ρομά, ο οποίος καταδικάστηκε σε 40 μήνες φυλάκιση για άσκοπους πυροβολισμούς την ημέρα που έχασε τη ζωή του ο 11χρονος μαθητής στο Μενίδι.

Σε ποινή φυλάκισης 40 μηνών χωρίς αναστολή καταδικάστηκε αρχικά από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο 23χρονος Ρομά, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στο Μενίδι για άσκοπους πυροβολισμούς.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της απόφασης και αφού το δικαστήριο είχε κρίνει ότι η ποινή του δεν είναι ούτε εφέσιμη ούτε εξαγοράσιμη ο συνήγορος του Γιάννης Γλύκας, υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης της έδρας.

Αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η διαδικασία χωρίς να κηρυχθεί το πέρας της εν αναμονή διαφορετικής σύνθεσης προκειμένου να συζητηθεί το αίτημα,το οποίο εφόσον απορρίπτονταν τότε το δικαστήριο θα έκρινε αν θα του δινόταν ανασταλή στην έφεση επί τριετία.

Ο συνήγορος έκανε λόγω για παραγγελία εξόντωσης, καθώς ο εντολέας του ομολόγησε την πράξη του, αλλά υπάρχει έντονο κλίμα. Τέλος εξέφρασε την συμπαράστασή του στην οικογένεια.

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του ομολόγησε ότι πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και όχι με πιστόλι, από το οποίο προήλθε η σφαίρα που σκότωσε το 11χρονο αγόρι.

Τελικά το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής των 40 μηνών φυλάκισης που του επιβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές,ενώ νωρίτερα ο συνήγορός του Γιάννης Γλύκας, είχε αποσύρει το αίτημα εξαίρεσης κατά της προέδρου του δικαστηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom