Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Με τη Δημοτική συγκοινωνία θα λύσει ο Δήμος Ζωγράφου το πρόβλημα της Λ/Γ 235 και... ελπίζει!

Με ημίμετρα και ευχολόγια δεν λύνεται ένα τεράστιο διαχρονικό πρόβλημα της πόλης

Ως γνωστόν από τις 19 Ιουνίου με παρέμβαση του Συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ τροποποιήθηκε η διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής 235 ΑΚΑΔΗΜΙΑ - ΖΩΓΡΑΦΟΥ,
λόγω παρανόμως παρκαρισμένων οχημάτων επί της οδού Γεωργίου Ζωγράφου και γίνεται πλέον με κατεύθυνση από την πλατεία Γαρδένιας συνέχεια ίδια διαδρομή με την λεωφορειακή γραμμή 608 και τέρμα στο Νεκροταφείο Ζωγράφου μέχρι νεωτέρας...

Με χθεσινή του ανακοίνωση ο Δήμος Ζωγράφου ενημερώνει τους πολίτες που μία και πλέον εβδομάδα ταλαιπορούνται ότι θα λύσει το πρόβλημα με δρομολόγια της Δημοτικής συγκοινωνίας και... "ελπίζουμε ότι σύντομα θα επανέλθει η τακτική συγκοινωνία του 235"!!!

Η ανακοίνωση του Δήμου Ζωγράφου
"Συγκοινωνιακή Εξυπηρέτηση στην οδό Γεωργίου Ζωγράφου (Ανακοίνωση για το δρομολόγιο 235 του ΟΑΣΑ)

Ο Δήμος Ζωγράφου ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι στο πλαίσιο αντιμετώπισης του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με την διακοπή του δρομολογίου 235 του ΟΑΣΑ, η υπηρεσία της Δημοτικής Συγκοινωνίας θα λειτουργήσει από 27/6/2017 καθημερινά τακτικά δρομολόγια από τις 8:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ τις καθημερινές (Δευτέρα-Παρασκευή).

Το δρομολόγιο θα είναι κυκλικό ανά δεκαπέντε λεπτά, με αφετηρία και τερματισμό το νέο τέρμα των λεωφορείων και θα φτάνει μέχρι την πλατεία Γαρδένια.

Ελπίζουμε ότι σύντομα θα επανέλθει η τακτική συγκοινωνία του 235."

Διαβάστε το ρεπορτάζ από το Ξεκίνημα Ζωγράφου

ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΓΡΑΜΜΗ 235, ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΣΑ

Διακόπηκε σήμερα το απόγευμα η λεωφορειακή γραμμή 235, με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ (σωματείο το εργαζομένων στα λεωφορεία), ενώ η απόφαση αναμένεται να ισχύσει και για αύριο. 
Η απόφαση λήφθηκε όταν ένας οδηγός λεωφορείου (ο Αποστόλης Γ.) αρνήθηκε να παραβεί τον ΚΟΚ και να πατήσει τη διπλή διαχωριστική γραμμή για να προσπεράσει τα ΙΧ που ήταν παρκαρισμένα στη Γ. Ζωγράφου. Ο Α.Γ. ενημέρωσε τους περίπου 30 επιβάτες ότι δεν θα παρανομήσει για να συνεχίσει το δρομολόγιο και τους ζήτησε να κατέβουν. Οι επιβάτες όχι μόνο δεν διαμαρτυρήθηκαν αλλά άρχισαν να σχολιάζουν τη Δήμαρχο και την άρνηση της να λύσει το πρόβλημα που είναι γνωστό εδώ και χρόνια. 
Ο οδηγός του επόμενου δρομολογίου (ο Π.Ζ.) συμφώνησε με τον πρώτο οδηγό και έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Όσο για την τροχαία που κλήθηκε στο συμβάν σχολίαζε ότι δεν είναι δυνατόν γερανός να πάρει τόσα οχήματα και ούτε γίνεται κάθε τρεις και λίγο ο Δήμος να τους καλεί να κόβουν πρόστιμα και ο Δήμος πρέπει να βρει μια λύση.  
235 ΧΖ2Εδώ και 2,5 χρόνια το «Ξεκίνημα Ζωγράφου» και η συνδικαλιστική παράταξη «Ανεξάρτητη Παρέμβαση» (παράταξη των εργαζομένων στα λεωφορεία) διεκδικούσαν να λύσει η Δήμαρχος Ζωγράφου το πρόβλημα που προκαλούν στη Γεωργίου Ζωγράφου τα παρκαρισμένα ΙΧ στις δυο πλευρές του δρόμου. Τα παρκαρισμένα ΙΧ «στενεύουν» τόσο πολύ το δρόμο ώστε πολλές φορές όταν συναντιούνται στην άνοδο και στην κάθοδο 2 λεωφορεία ή λεωφορείο και ΙΧ μπλοκάρει εντελώς η κυκλοφορία από μερικά έως και 20 λεπτά.  
235ΖΧ3Το θέμα έχει τεθεί πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου από το «Ξεκίνημα» και την «Ανεξάρτητη Παρέμβαση», έχουν κατατεθεί εκατοντάδες υπογραφές οδηγών του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ που ζουν το πρόβλημα καθημερινά όπως έχουν κατατεθεί και προτάσεις για επίλυση του προβλήματος. Συγκεκριμένα το αίτημα είναι να τοποθετηθούν οριοδείκτες (εύκαμπτα πλαστικά κολονάκια) ανάμεσα στις δυο λωρίδες κυκλοφορίας ώστε το παρκάρισμα στις δυο πλευρές του δρόμου να γίνει στην πράξη απαγορευτικό. Την θέση αυτή έχει τεκμηριώσει και συγκοινωνιολόγος, ενώ και ο ΟΑΣΑ έχει εκδώσει απόφαση (μετά από παρεμβάσεις μας) που να ζητά από τη Δήμαρχο να προχωρήσει στην συγκεκριμένη ενέργεια για να λυθεί το πρόβλημα.
Η Δήμαρχος Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη, όχι μόνο δεν έκανε τίποτα από τα παραπάνω, αλλά αποφάσισε τα δυο ρεύματα της Γ. Ζωγράφου να οριοθετηθούν με διπλή διαχωριστική γραμμή. Έτσι κάθε φορά που ένας οδηγός πατά τη διπλή διαχωριστική γραμμή για να προσπεράσει τα παρκαρισμένα ΙΧ παραβαίνει τον ΚΟΚ – κι’ αν τύχει  να εμπλακεί γι’ αυτό το λόγο σε ατύχημα θα έχει την πλήρη ευθύνη!
Γι’ αυτό το λόγο το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ αποφάσισε να διακοπεί προσωρινά η λεωφορειακή γραμμή 235. Ας αναλάβει η κ. Καφατσάκη επιτέλους τις ευθύνες της απέναντι στους δημότες και τους επαγγελματίες οδηγούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom