Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Ισόβια στον «δράκο των ασανσέρ» για τη δολοφονία 21χρονου φοιτητή,μετά από 20 χρόνια


- Δικαίωση για τους συγγενείς του Νικήτα Κορωνιού 20 χρόνια μετά τη δολοφονία του
- Σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του φοιτητή καταδικάστηκε ο “δράκος των ασανσέρ”
- Ο “δράκος” στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για βιασμούς σε βάρος 28 γυναικών
- Το παλαμικό αποτύπωμα που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του

θύματος “έκαψε” τον δράστη
- "Δεν θέλω να δικαστώ για το παρελθόν μου" είπε στο δικαστήριο αλλά δεν έπεισε
- "Δεν ξέρω πως βρέθηκε το ίχνος εκεί. Δεν πήγα ποτέ στον Λυκαβηττό" υποστήριξε ο 44χρονος

Η δικαίωση για τους συγγενείς του 21χρόνου Νικήτα Κορωνιού, ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από 20 χρόνια στο Λυκαβηττό ήρθε με 20 χρόνια καθυστέρηση!

Πριν λίγο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας καταδίκασε με πλειοψηφία 5-2 τον αποκαλούμενο "δράκο των ασανσέρ" σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του 21χρόνου φοιτητή.

Δύο μέλη του Δικαστηρίου είχαν την άποψη ότι πρέπει ο κατηγορούμενος να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών.

Η δολοφονία έλαβε χώρα τα ξημερώματα της 13ης Μαΐου 1997.Το μοιραίο βράδυ ο κατηγορούμενος φέρεται να παρακολουθούσε ζευγάρια στο λόφο του Λυκαβηττού. Ο 21χρονος είχε μόλις θέσει σε κίνηση το αυτοκίνητό του όταν αντιλήφθηκε πως παρακολουθούσαν τον ίδιο και την φίλη του τρεις άγνωστοι. Ο νεαρός, θέλοντας να προφυλάξει τη συνοδό του, βγήκε από το αυτοκίνητο ακολούθησε συμπλοκή και λίγα λεπτά αργότερα έπεσε νεκρός χτυπημένος από μαχαίρι.

Ο κατηγορούμενος στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για βιασμούς σε βάρος 28 γυναικών την περίοδο 1996-1997 και καταδικαστεί σε 179 χρόνια. Σήμερα το ΜΟΔ του επέβαλε και ισόβια στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων.

Την καταδίκη του κατηγορουμένου ζήτησε και η εισαγγελέας της έδρας "πατώντας" στο παλαμικό αποτύπωμα του 44χρονου κατηγορούμενου το οποίο εντοπίστηκε στο αυτοκίνητο του θύματος και τον έφερε στο εδώλιο.

Η εισαγγελέας εμφανίστηκε πεπεισμένη στην αγόρευση της πως ο δράστης της δολοφονίας είναι ο κατηγορούμενος, χαρακτηρίζοντας το αποτύπωμα "αδιαμφισβήτητο αποδεικτικό στοιχείο που αποδεικνύει πως ο κατηγορούμενος βρέθηκε στο σημείο".

Μάλιστα , η εισαγγελέας υπογράμμισε το γεγονός ότι εντοπίστηκε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, δηλαδή ακριβώς στο σημείο που το θύμα δέχτηκε το μοιραίο χτύπημα από μαχαίρι . Επιπλέον, αμφισβήτησε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι το αποτύπωμα βρέθηκε τυχαία στο αυτοκίνητο ενώ στάθμευε τη μηχανή του.

Από την πλευρά του ο 44χρόνος κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε κάθε σχέση με τη δολοφονία γεγονός που στηλίτευσε η εισαγγελέας στην αγόρευση της . "Δεν θέλω να δικαστώ για το παρελθόν μου" είπε, προσθέτοντας : "Δεν ξέρω πως βρέθηκε το ίχνος εκεί. Ουδέποτε πήγα στον Λυκαβηττό".

Παράλληλα ο κατηγορούμενος περιέγραψε: Έκανα κάποιες κλοπές και μπήκα στο ανηλίκων. Οταν βγήκα έκανα πάλι κλοπές και καταδικάστηκα σε 8 χρόνια. Οταν το 1996 αποφυλακίστηκα δούλευα σαν μπογιατζής. Μετά έκλεβα τσάντες, όμως, δεν είχα ασκήσει ποτέ βία".

 Όπως υποστήριξε επίσης: "Κατηγορήθηκα μόνο για ένα βιασμό και δυο απόπειρες,έφαγα 170 χρόνια φυλακή διότι είχα κάνει πολλές ληστείες. Όταν αποφυλακίστηκα το 2008 δούλευα σε μια εταιρία εκδηλώσεων και μετά μου χρέωσαν κάποιες άλλες υποθέσεις με κλοπές τσαντών και για αυτό μπήκα πάλι μέσα" (...) "Για βιασμό έχω καταδικαστεί μόνο για μια πράξη καμία άλλη φορά, και ο βιασμός που καταδικάστηκα ήταν με μια κοπέλα που είχαμε βγει και είχαμε πιει. Δεν μπορώ να κατηγορούμαι για κάτι που δεν έκανα".

Ψύχραιμοι άκουσαν την απόφαση τόσο οι συγγενείς του θύματος όσο και η σύζυγος του κατηγορούμενου η οποία τον στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια.
http://www.newsit.gr/

Διαβάστε ρεπορτάζ από την πρώτη ημέρα της δίκης στις 2/6/27:
Έγκλημα στο Λυκαβηττό: Το αποτύπωμα έδειξε ως δολοφόνο τον «δράκο των ασανσέρ»

Θύμα της δολοφονίας που συνέβη το 1997 ο 21χρονος τότε Νικήτας Κορωνιός - Ο κατηγορούμενος δηλώνει αθώος - Ήταν σε άδεια μετά την καταδίκη του για 28 βιασμούς γυναικών

Η υπόθεση του αποκαλούμενου Δράκου των ασανσέρ αναβιώνει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, καθώς νέα στοιχεία – και συγκεκριμένα ένα αποτύπωμα - οδήγησαν τον κατηγορούμενο Χρήστο Γκίλη, ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου!

Ο Χρ. Γκίλης αποκαλούμενος «Δράκος των ασανσέρ», ο άνθρωπος που καταδικάστηκε σε 179 χρόνια για βιασμούς σε βάρος 28 γυναικών την περίοδο 1996-1997, κάθεται ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου προκειμένου να δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Και αυτό γιατί νέα στοιχεία ανέκυψαν για την υπόθεση και συγκεκριμένα ένα αποτύπωμα που βρέθηκε σε αυτοκίνητο και ταυτοποιήθηκε από 20 χρόνια μετά.

Ήταν 13 Μαΐου του 1996 όταν ο κατηγορούμενος και ισοβίτης σήμερα Χρήστος Γκίλης, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, δολοφόνησε στο λόφο του Λυκαβηττού τον 21χρονο Νικήτα Κορωνιό μπροστά στα μάτια της φίλης του.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο κατηγορούμενος παρακολουθούσε ζευγάρια στην περιοχή. Ο άτυχος 21χρονος Νικήτας Κορωνιός, βρισκόταν τα ξημερώματα της 13ης Μαΐου, πίσω από το θέατρο του Λυκαβηττού. Μόλις ετοιμάζεται να φύγει από το σημείο με την σύντροφό του αντιλαμβάνονται να τους παρακολουθούν τρεις άγνωστοι. Το θύμα, θέλοντας να προφυλάξει τη συνοδό του, βγήκε από το αυτοκίνητο και λίγο αργότερα δολοφονήθηκε από κτύπημα με μαχαίρι.

Σήμερα στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος δήλωσε «αθώος». Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αθώος είμαι. Δεν έχω πάει ποτέ στο Λυκαβηττό. Δεν ξέρω πως βρέθηκε ίχνος. Έχω μπει φυλακή τόσες φορές συνεχόμενα. Θα το είχαν βρει σε κομπιούτερ. Ήμουν σε άδεια και πήγα σε αστυνομικό τμήμα και μου λένε μη φύγεις έχεις υπόθεση».

Από την πλευρά της η υπεράσπιση του κατηγορούμενου τόνισε στο δικαστήριο: «19 χρόνια μετά έρχεται ένα έγγραφο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και λέει ότι βρέθηκε αποτύπωμα της αριστερής παλάμης του κατηγορουμένου. Ο κατηγορούμενος ήταν γνωστός στην αστυνομία από το 1990. Πρέπει να εξηγήσει πως ακούμπησε εκείνο το αμάξι 19 χρόνια πριν! Είναι σχεδόν αδύνατο. Υπάρχει διαφορά στις περιγραφές των μαρτύρων. Όλοι λένε για ψηλό, λεπτό και αλλοδαπό. Δεν ταιριάζουν οι περιγραφές».

Αντίθετα, η πολιτική αγωγή και ο συνήγορος Αλ. Κούγιας τόνισε: «Η αστυνομία χρησιμοποίησε σύγχρονα μηχανήματα και εξοπλισμό του 2004, με καθυστέρηση μεν αλλά χωρίς αμφισβήτηση, το αποτύπωμα που βρέθηκε είναι του κατηγορουμένου. Ο δράστης ήταν ηδονοβλεψίας. Είτε μόνος είτε με παρέα. Στο Λυκαβηττό συχνάζουν δεκάδες ανώμαλοι. Μπορεί να είδαν άλλους. Ο κατηγορούμενος έχει κατηγορηθεί και καταδικαστεί για όλο τον ποινικό κώδικα. Κυρίως για ληστείες και βιασμούς».

Πατέρας 21χρονου: «Είναι απόβρασμα»

«Απόβρασμα» χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο ο πατέρας του 21χρονου θύματος, Αναστάσιος Κορωνιός, καταθέτοντας πρώτος στη δίκη. «Πριν πάρει ο γιος μου το αμάξι είχε να χρησιμοποιηθεί τρεις μέρες. Εκείνο το βράδυ το πήρε ο γιος μου. Υπήρχαν παντού στο αμάξι αίματα. Μέσα έξω αίμα. Από αυτό που έκανε το απόβρασμα! Με πήρε ο γιος μου ο άλλος και μου είπε ο Νικήτας είναι στο Λαϊκό και δεν είναι καλά. Όταν έφτασα εκεί μου είπαν ότι τον σκότωσαν ηδονοβλεψίες» ανέφερε ο πατέρας εμφανώς ταραγμένος.

«Ήμασταν εκεί όπως δεκάδες ζευγάρια εκείνη την εποχή στο Λυκαβηττό. Το πρώτο ραντεβού μας σαν ζευγάρι ήταν. Εγώ σπούδαζα στο Πάντειο και ο Νικήτας στην Αγγλία. Δε θυμάμαι αν είχαμε αντιληφθεί κόσμο να παρακολουθεί γύρω μας» είπε στο δικαστήριο η Ευφροσύνη Παπουτσάκη,η κοπέλα που βρίσκονταν μαζί με τον 21χρονο εκείνο το μοιραίο βράδυ και είδε να τον σκοτώνουν μπροστά στα μάτια της.

«Κάποια στιγμή βγήκαμε από το αυτοκίνητο για να μπει μπροστά ο Νικήτας να οδηγήσει. Καθόμασταν πίσω. Βγήκαμε από διαφορετικές μεριές νομίζω. Είδαμε ξαφνικά κάποιον και μου λέει ο Νικήτας μπες μέσα στο αμάξι. Ένιωσα εκείνη την ώρα ότι ερχόταν κάποιος προς το μέρος μας» ανέφερε η μάρτυρας και συνέχισε την συγκλονιστική περιγραφή της: «Δεν θυμάμαι καλά αλλά πιστεύω ότι ήταν τουλάχιστον δυο άτομα. Δεν μπορώ να αναγνωρίσω τον κατηγορούμενο. Εγώ δεν καταλάβαινα τι γινόταν. Είχα κλειστεί στο αυτοκίνητο. Έβλεπα τι γίνεται μέσα από τα παράθυρα αλλά δε μπορούσα να ξεχωρίσω. Δε θυμάμαι αν κρατούσε μαχαίρι. Θυμάμαι ότι κάποιος έπεσε ξαφνικά πάνω στο παρμπρίζ. Ξέρετε έχω μπλοκάρει πράγματα από τη μνήμη μου για να μπορέσω να επιβιώσω κι εγώ».
http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: