Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Ο Κ.Ο. ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΙΛΙΣΙΩΝ γιόρτασε την Ολυμπιακή Ημέρα 2017 (φωτο)


Μετά την απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να εντάξει το camp του Ποσειδώνα Ιλισίων, στις δράσεις για τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας, σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, ο Κ.Ο. Ποσειδώνας Ιλισίων γιόρτασε σήμερα την Ολυμπιακή ημέρα κατά την διάρκεια του summer camp του.

Τα παιδιά ,παρακολούθησαν μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κου Τόμας Μπάχ και στη συνέχεια παρουσίασαν τις εργασίες τους που είχαν ετοιμάσει μαζί με την πιστοποιημένη από την ΕΘΝ.Ο.Α. εικαστικό κα Βάλια Μπερτσάτου ,καθώς και μια χορογραφία σχηματίζοντας τους Ολυμπιακούς κύκλους.
Στο τέλος απήγγειλαν ποιήματα με θεματολογία τις Ολυμπιακές αξίες.
Σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στο camp του Ποσειδώνα Ιλισίων, απονεμήθηκαν διπλώματα υπογεγραμμένα από τον Πρόεδρο της Δ.Ο.Ε. κ Τόμας Μπάχ και τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Ε. κ Σπύρο Καπράλο.
 
Σε αυτή την  σπουδαία για τον Ποσειδώνα  Ιλισίων γιορτή του Ολυμπισμού ,παραβρέθηκαν το μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κος Ιωάννης Καρράς, η Δήμαρχος Ζωγράφου κα Τίνα Καφατσάκη ,ο αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. κος Παναγιώτης Γκρέκας, ο επικεφαλής προπονητής του Κ.Ο.Π.Ι κος Μπαζής Θανάσης , ο πρόεδρος του Κ.Ο.Π.Ι κος Θεόδωρος Κόλλιας, οι  προπονητές Ζουμή Σοφία ,Μάρρα Δήμητρα και Βρόντος Γιάννης.

ΠΩΣ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ Η 23η ΙΟΥΝΙΟΥ  ΩΣ  ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ  ΗΜΕΡΑ
Το 1946 η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με τη συμπλήρωση 50 ετών από την αναβίωση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων το 1896, άρχισε να εορτάζει την επέτειο της έναρξης των Αγώνων στις 6 Απριλίου, έχοντας μάλιστα κάνει πρόταση στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, όπως η ημερομηνία αυτή αποτελέσει κοινό εορτασμό.
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε, όμως, να ορίσει ως «Ολυμπιακή Ημέρα» την 23η Ιουνίου, ημέρα ίδρυσής της το 1894 και ανάθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα.
Η ΕΟΕ και όλες οι Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές ανά τον κόσμο, ακολουθώντας την απόφαση της ΔΟΕ, εορτάζουν την «Ολυμπιακή Ημέρα» στις 23 Ιουνίου κάθε χρόνο.
Ο πρώτος πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής
« Δημήτριος Βικέλας»      Ο πρώτος πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom