Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Στα όρια του λουκέτου ο ΕΔΟΕΑΠ - Ψάχνουν για 10.000.000 ευρώ!


Σε στάση πληρωμών οδηγήθηκε ο ΕΔΟΕΑΠ την τελευταία εβδομάδα, χωρίς μάλιστα να έχει ενημερώσει τα μέλη του για τη μη πληρωμή των επικουρικών συντάξεων και των εξόδων του λεγόμενου «μικρού ταμείου».

Απλήρωτοι έχουν μείνει και οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του ΕΔΟΕΑΠ, με τη διοίκησή του να προσπαθεί πανικόβλητη να βρει άμεσα λύση για να μη γίνουν δικαστικές προσφυγές από τους προμηθευτές και τα νοσοκομειακά ιδρύματα.

Ενώ μέχρι την τελευταία στιγμή η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, την οποία αποτελούν η συμμαχία «Ενωμένων Δημοσιογράφων» (ΝΔ) σε ΕΣΗΕΑ και ΣΥΡΙΖΑ σε ΕΠΗΕΑ, επέμενε πως θα δινόταν το δάνειο από τον ΕΦΚΑ και δεν θα υπήρχε πρόβλημα με τις συντάξεις, ήρθε η δανειακή σύμβαση και ανέτρεψε τα πάντα.

Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, στη δανειακή σύμβαση που έστειλε ο ΕΦΚΑ υπάρχει η απαίτηση να βάλει ο ΕΔΟΕΑΠ ενέχυρο περιουσιακά στοιχεία (κτίρια, μετοχές, ομόλογα) έως 10 εκατ. ευρώ, απαίτηση που –όπως είναι φανερό– ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών.

Μέσα σε ένα έντονο διήμερο παρασκηνιακών επαφών, οι συνδικαλιστικές παρατάξεις όλων των πολιτικών αποχρώσεων που μετέχουν στα ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΣΗΕΜ-Θ συμφώνησαν να προτείνει το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ να δώσουν οι συνδικαλιστικές Ενώσεις δάνειο 10 εκατ. ευρώ!

Το πρόβλημα του ΕΔΟΕΑΠ δεν μπόρεσε να μείνει κρυφό. Οι επικουρικές συντάξεις δεν πληρώθηκαν, οι ασφαλισμένοι απαιτούν ενημέρωση, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη γίνονται οι εκλογές για το νέο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιστωτές έχουν αρχίσει να απαιτούν τα λεφτά τους από τον ΕΔΟΕΑΠ.

Παρά τις τραγικές εξελίξεις, οι συνδικαλιστικές παρατάξεις απέρριψαν για μία ακόμη φορά τις προτάσεις για άμεσες κινητοποιήσεις που κατατέθηκαν στη γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ την περασμένη Δευτέρα.

Τα ΔΣ των Ενώσεων έφτιαξαν μια δανειακή σύμβαση για το δάνειο που ζητάει ο ΕΔΟΕΑΠ, στην οποία ζητούν κι αυτές να μπουν ενέχυρο τα ομόλογα, οι μετοχές και τα κτίρια του Οργανισμού!
http://www.typologies.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom