Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

ΤΟΡΙΝΟ: 1000 τραυματίες οπαδοί της Γιουβέντους - Μνήμες Χέιζελ την ώρα του τελικού του Champions League (φωτο & βίντεο)


Στους 1.000 ανεβάζει το αριθμό των τραυματιών στην κεντρική πλατεία Σαν Κάρλο του Τορίνου, νεότερη ανακοίνωση της ιταλικής αστυνομίας.

Οπαδοί της Γιουβέντους παρακολουθούσαν τον τελικό του

Champions League, μεταξύ της ομάδας τους και της Ρεάλ Μαδρίτης σε γιγαντοοθόνη και κάποια στιγμή προκλήθηκε έντονος πανικός, όταν στην πλατεία δέκα λεπτά πριν την λήξη του αγώνα, υποχώρησε ένα κιγκλίδωμα και ταυτόχρονα ακούστηκε η έκρηξη μιας κροτίδας, κάνοντας πολλούς να πιστέψουν, ότι ίσως επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση.



Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί χάος από τους ανθρώπους που άρχισαν να τρέχουν και να ποδοπατηθούν 1.000 εξ αυτών και συνολικά επτά να έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία σε πιο σοβαρή κατάσταση. 

Λίγα λεπτά μετά τον πανικό, η πλατεία ήταν γεμάτη με διάφορα αντικείμενα, όπως παπούτσια και τσάντες τα οποία εγκαταλείφθηκαν βιαστικά από τους φίλους της Γιουβέντους. «Η κύρια αιτία του συμβάντος είναι ο πανικός. Θα προσπαθήσουμε τώρα να καταλάβουμε πώς ακριβώς δημιουργήθηκε», δήλωσε ο νομάρχης του Τορίνο, Ρενάτο Σακόνε.

Στην πλατεία του Σαν Κάρλο αποκαταστάθηκε λίγο αργότερα η ηρεμία και εκατοντάδες «Τιφόζι» της Γιούβε, καταβεβλημένοι από το συμβάν αλλά και την βαριά ήττα της ομάδας τους από τη Ρεάλ Μαδρίτης (4-1), προσπαθούσαν με κάποιο τρόπο να μαζέψουν τα προσωπικά τους αντικείμενα που ήταν διάσπαρτα σε όλο το χώρο. «Έπεσα, κατάφερα να σηκωθώ, αλλά έχασα τα πάντα, το τηλέφωνό μου, την τσάντα μου, τα πάντα», είπε ένας από αυτούς.

Από το Κάρντιφ, ο προπονητής της Γιουβέντους, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, είχε στη σκέψη του τους οπαδούς της ομάδας και τόνισε: «Ελπίζουμε ότι οι οπαδοί μας στο Τορίνο είναι καλά και να μην υπάρχουν πολλοί τραυματίες».

Για αρκετούς ανθρώπους το συμβάν το βράδυ του Σαββάτου στο Τορίνο, έφερε δυστυχώς στη μνήμη τους το δράμα του Χέιζελ το 1985 στις Βρυξέλλες, όταν 39 άτομα, κυρίως Ιταλοί, έχασαν τη ζωή τους στον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών μεταξύ της Γιουβέντους και της Λίβερπουλ. 

Ένας αναγνώστης του newsit.gr, ο Άγγελος Νίκας, απέστειλε βίντεο και φωτογραφίες, με το εξής μήνυμα: "Ειμαι Έλληνας γιατρός του εξωτερικού που βρέθηκε στο Τορίνο... Μια ομάδα Ελλήνων αλλά και ξένων γιατρών έσπευσε αμέσως να βοηθήσει τους τραυματίες που ήταν δεκάδες... Εμείς ακούσαμε κάποια έκρηξη αλλά δεν καταλάβαμε τελικά τι ακριβώς ήταν.. Οι πιο πολλοί ποδοπατήθηκαν στον πανικό.

Ευτυχώς βρέθηκαν πολλοί εθελοντές και κατάφεραν σε μικρό σχετικά χρόνο να περιθάλψουν τους τραυματίες
".

Δείτε τις εικόνες

Στα social media υπάρχουν και πολλά βίντεο που δείχνουν τη στιγμή του πανικού, όταν μια λαοθάλασσα οπαδών της Γιουβέντους υποχωρεί, με ανθρώπους να πατούν ο ένας πάνω στον άλλο...

Δείτε τα






Un petardo e tra la folla di tifosi in piazza San Carlo a  è scoppiato il panico. Ecco il momento in cui è iniziato tutto.
http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom