Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Η Εθνική μας 0 - 0 στη Βοσνία και παραμένει όρθια στο κυνήγι της 2ης θέσης των προκριματικών του Μουντιάλ


Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου αντιμετώπισε απόψε τη Βοσνία σ' έναν αγώνα-τελικό για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018.Η γαλανόλευκη ήθελε οπωσδήποτε να φύγει από το
"Bilino Polje" και τη Ζένιτσα με ένα θετικό αποτέλεσμα,ακόμα και η ισοπαλία εξυπηρετεύσε την ομάδα του Μίκαελ Σκίμπε.

Τελικά στην 6η αγωνιστική του 8ου ομίλου των προκριματικών η Εθνική μας πήρε την ισοπαλία 0 - 0,αν και στο 82' ο Μάνταλος έχασε μεγάλη ευκαιρία για γκολ και  παραμένει όρθια στο κυνήγι της 2ης θέσης.

Στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης οι Βόσνιοι είχαν μια ελαφρά υπεροχή στο ματς και είχαν δυο καλές στιγμές,αλλά ο Καρνέζης ήταν εκεί για την Εθνική Ελλάδος,η οποία ανέβηκε μετά τα πρώτα λεπτά και κρατούσε περισσότερο την μπάλα στα πόδια της.

Το ημίχρονο τελείωσε 0-0 και η Εθνική μας είχε φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της,ενώ απείλησε σε δύο περιπτώσεις τους γηπεδούχους.


Σχεδόν με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου,στο 47',γύρισε το πόδι του Μπακασέτα και η Εθνική μας υποχρεώθηκε στην πρώτη αναγκαστική αλλαγή.

Εξαιρετικό ποδόσφαιρο από την Εθνική μας που κρατούσε εύκολα το μηδέν στα μετόπισθεν και στο 76' ο Μήτρογλου έβγαλε για τον Φορτούνη, η μπάλα πέρασε παράλληλα από το τέρμα και πολύ κοντά, αλλά δεν πρόλαβε ο άσος του Ολυμπιακού.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά,αφού και οι δύο ομάδες βγήκαν δυνατά στην επίθεση για το γκολ της νίκης

Στο 82' ο Μάνταλος έχασε την ευκαιρία του αγώνα,όταν ο καταπληκτικός Δώνης τον έβγαλε μόνο του απέναντι στο Βόσνιο τερματοφύλακα,αλλά σούταρε ψηλά άουτ...

Στο 84' ο Καρνέζης έκανε δύο σωτήριες επεμβάσεις σε διαδοχικές φάσεις των γηπεδούχων.

Οι Βόσνιοι επέμεναν.αλλά οι Ελληνες με πρώτο και καλύτερο τον Καρνέζη αμύνονταν σθεναρά... και πήραν το πολύτιμο 0 - 0.

Για την ιστορία οι συνθέσεις των ομάδων:

ΒΟΣΝΙΑ:
Μπέγκοβιτς, Μπίτσακτσιτς, Βράνιες, Σούνιτς(69' λ.τ. Ντούμιτς), Ζουκάνοβιτς, Πιάνιτς, Γιάγιαλο, Βίτσκα, Ιμπίσεβιτς, Λούλιτς(21' λ.τ. Κόντρο,77' Μπέσιτς), Τζέκο.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σταφυλίδης, Ζέκα, Τζιόλης, Μάνταλος(92' Κουρμπέλης), Μπακασέτας(50' λ.τ.  Δώνης), Φορτούνης(94' Μανιάτης), Μήτρογλου.

Η βαθμολογία μετά την και την 6η αγωνιστική

1. Βέλγιο 16 (24-2)
2. Ελλάδα 12 (10-3)
3. Βοσνία 11 (13-5)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom