Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Σύλλογος γονέων οργάνωσε σχολικό Survivor - Ακυρώθηκε μετά από θύελλα αντιδράσεων


Σύμφωνα με την αφίσα που βλέπετε o Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παραλίας Πατρών θα διοργάνωνε την Κυριακή 11 Ιουνίου, στον προαύλιο χώρο
του σχολείου Survivor Camp, έχοντας ως καλεσμένους τον μάνατζερ ράγκμπι Πάνο Αργιανίδη και την Πατρινή Ελένη Δάρρα.

Οι αντιδράσεις,που όπως ήταν επόμενο ακούστηκαν από πολλές πλευρές,ευτυχώς ακύρωσαν το σχολικό Survivor!

Διαβάστε το σχετικό άρθρο στη σημερινή Αυγή:

Οι αντιδράσεις ακύρωσαν το σχολικό Survivor

Survival Camp σχεδίαζε ο Σύλλογος Γονέων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας στην Πάτρα με καλεσμένους δύο παίκτες από το τηλεπαιχνίδι

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά το... Survival Camp που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας στην Πάτρα.

Πρόκειται για εκδήλωση προγραμματισμένη για τη λήξη του σχολικού έτους, στην οποία οι γονείς είχαν καλέσει δύο παίκτες από το τηλεπαιχνίδι Survivor: τον  μάνατζερ ράγκμπι Πάνο Αργιανίδη και τη γυμνάστρια Ελένη Δάρρα! Όπως δήλωσε μέλος του Συλλόγου Γονέων στην «Α», επιβεβαιώνοντας την ακύρωση της εκδήλωσης, η Ελ. Δάρρα προσκλήθηκε γιατί ήταν μαθήτρια στο συγκεκριμένο σχολείο...

Με τη δημοσιοποίηση της αφίσας της εκδήλωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι αρμόδιες διευθύνσεις εκπαίδευσης σε επίπεδο δομής, αλλά και Περιφέρειας, θορυβήθηκαν.

Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος εξηγεί στην «Α» ότι το σχολείο δεν είχε ενημερωθεί για το περιεχόμενο της εκδήλωσης που προγραμμάτιζαν οι γονείς. Ο ίδιος ζήτησε έγγραφες εξηγήσεις για την απόφαση του Συλλόγου Γονέων. Μετά τις αντιδράσεις ο σύλλογος ακύρωσε το Survival Camp.

Ο συγκεκριμένος Σύλλογος Γονέων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας έχει παράδοση σε εκδηλώσεις με... τηλεοπτικό ενδιαφέρον, όπως μπορεί να δει κανείς με μια απλή αναζήτηση στο Διαδίκτυο. Είχαν καλέσει σε εκδήλωση τους «Κηπουρούς» του Mega το 2014, ενώ το 2013 και το 2012 είχαν καλέσει δύο σεφ και έναν διαγωνιζόμενο του «MasterChef» για... «Σχολικά Μαγειρέματα».

Τον τελευταίο καιρό γονείς, εκπαιδευτικοί, αλλά και μαθητές επιβεβαιώνουν ότι θέμα συζήτησης στα σχολεία είναι όλο και συχνότερα το Survivor. Οι περισσότεροι εκφράζουν φόβους για την επιρροή της τηλεόρασης στους μαθητές. Ορισμένοι γονείς έχουν καταγγείλει μέχρι και τραυματισμούς μαθητών λόγω της εκτέλεσης των αγωνισμάτων του τηλεπαιχνιδιού στις αυλές των σχολείων.

Μ.ΚΩ.
http://www.avgi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom