Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

"Καθηλώθηκε" το Huey του Αρχηγού ΓΕΣ στην Δονούσα - Tί συνέβη


Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, το ελικόπτερο που μετέφερε τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή -ο οποίος συνόδευε τον υπουργό Άμυνας
στην επίσκεψή του σε νησιά της άγονης γραμμής- πριν την απογείωση από την Δονούσα "ανέβασε" για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο θερμοκρασία στον κινητήρα.

Για προληπτικούς λόγους, ο κυβερνήτης του Huey επέλεξε να... μην προκαλέσει την τύχη του και η απογείωση καθυστέρησε μέχρι να λυθεί το πρόβλημα. Όπως και να έχει, το πλήρωμα ενήργησε βάσει των προβλεπομένων διαδικασιών κι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
http://www.onalert.gr/

Σύμφωνα με τα parapolitika.gr το περιστατικό συνέβη την επομένη σχεδόν παρόμοιου περιστατικού που συνέβη χθες το βράδυ με ένα επιθετικό ελικόπτερο AH-64A+ Apache του 1ου Τάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων (1ο ΤΕΕΠ) κοντά στο αεροδρόμιο του Στεφανοβικίου, και ενώ τα δύο ελικόπτερα UH-1H Huey, του υπουργού και το συνοδευτικό του, μετά την ολοκλήρωση της επισκέψεως του ΥΕΘΑ στη μικρή Δονούσα, ετοιμάζονταν να απογειωθούν για την Αμοργό.

Σημειώνεται ότι ο ΥΕΘΑ μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου είχε προγραμματίσει μία μίνι – περιοδεία στα μικρά νησιά των Κυκλάδων, που βρίσκεται τώρα σε πλήρη εξέλιξη.

Ως προελέχθη, για τυπικούς λόγους ασφαλείας, το συνοδευτικό Huey δεν απογειώθηκε, όπως άλλωστε προβλέπεται από το σχετικό «εγχειρίδιο» του ελικοπτέρου, και αναμένεται η αποστολή τεχνικών από τη μητρική μονάδα του 2ου ΤΕΑΣ για να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Αν και δεν έχουν καμία τυπική σχέση μεταξύ τους, σημειώνουμε ότι είναι το δεύτερο περιστατικό που απασχολεί τη δημοσιότητα το τελευταίο 20ήμερο, μετά την τραγική πτώση του UH-1H Huey («ΕΣ-625») στο Σαραντάπορο Ελασσώνος στις 19 Απριλίου, που είχε ως γνωστόν, ως αποτέλεσμα, τον θάνατο των τεσσάρων επιβαινόντων στρατιωτικών και τον τραυματισμό του πέμπτου επιβαίνοντος της Αρχιλοχίου μέλους του πληρώματός του.
http://www.parapolitika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom