Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Handelsblatt: Συμφωνία ΔΝΤ - Σόιμπλε για την Ελλάδα!

Ποιος δουλεύει ποιον τελικά;

Για συμφωνία μεταξύ του ΔΝΤ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχετικά με τη συμμετοχή του Ταμείου στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη πηγές που παρακολουθούν στενά τις διαβουλεύσεις των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, ωστόσο, το ΔΝΤ θα συμμετάσχει και χρηματοδοτικά μόνο αν το ελληνικό χρέος κριθεί βιώσιμο, προϋπόθεση την οποία άλλωστε έχει επικαλεστεί επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες.

Ακόμη, όπως τονίζει, η συμφωνία των δύο πλευρών, επιτρέπει και στον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας να καθησυχάσει τους Γερμανούς βουλευτές που ήθελαν πάση θυσία τη συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι κατά το προχθεσινό Eurogroup, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ δεν κατάφεραν να βρουν τη χρυσή τομή, με το Bloomberg να υποστηρίζει μάλιστα ότι το Ταμείο απέρριψε πρόταση η οποία αφορούσε επέκταση των ωριμάνσεων των ελληνικών ομολόγων κατά 15 χρόνια.

Σόιμπλε χτες: Το Βερολίνο δεν μπλοκάρει τις αποφάσεις για την Ελλάδα
Η γερμανική κυβέρνηση δεν μπλοκάρει τις αποφάσεις για την Ελλάδα, αλλά το θέμα «κολλάει» στην τήρηση των κανόνων, διαβεβαίωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε δηλώσεις του το απόγευμα της Τρίτης, μετά το τέλος των εργασιών του Ecofin.

«Αν όλα πάνε καλά, θα υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup του Ιουνίου», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει τελικά στο ελληνικό πρόγραμμα, χαρακτηρίζοντας το Ταμείο «δύσκολο συνομιλητή».

Ορισμένοι από τους συναδέλφους είπαν μάλιστα στο τέλος: Δεν είμαστε δα και μέτοχοι του ΔΝΤ», είπε, προσθέτοντας όμως πως «δεν ήμουν εγώ αυτός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom