Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Ενοχλήσαμε τις Βρυξέλλες


του Δημήτρη Γεωργοπάλη

Διαβάζω από το πρωί κάποια «copy paste» ρεπορτάζ, βασισμένα προφανώς στο ίδιο «δελτίο τύπου», πως ενοχλήθηκε η «Γλυκειά» μας Ευρώπη. 

Τα αίτια που προκάλεσαν αυτή την ταραχή σ΄αυτήν την ‘φιλήσυχη»,
«ανθρωποκεντρική» , γεμάτη «αλληλεγγύη» γωνιά του πλανήτη ήταν κάποια σκίτσα στην έκθεση που οργάνωσε η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων στον χώρο του Μετρό στο Σύνταγμα.

Αυτό που οφείλω προσωπικά να ξεκαθαρίσω, αφού στις παραπάνω δημοσιεύσεις κεντρικός ρόλος έχει δοθεί σε ένα δικό μου έργο, είναι πως το σκίτσο σχεδόν πάντα αποτελεί την αντίδραση σε μία δράση . Χωρίς την τελευταία δεν θα είχε λόγο ύπαρξης.

Πολύ απλά αν δεν έκλειναν τα σύνορα οι χώρες του Βίσεγκραντ στους πρόσφυγες, αν δεν έγραφαν στα παλιά τους τα παπούτσια τη συνθήκη της Γενεύης, αν στην Ουκρανία δεν συμμετείχαν Νεοναζί στην Κυβένηση, αν η άνοδος της ακροδεξιάς σε πολλές χώρες της Ένωσης δεν ήταν γεγονός, δεν θα είχα κανένα κίνητρο/ερέθισμα να σκιτσάρω για όλα αυτά. Από την στιγμή , όμως, που δυστυχώς υπάρχουν, είμαι υποχρεωμένος να ασχοληθώ μαζί τους.

Και έτσι για την ιστορία, μιλάμε για το ίδιο σκίτσο που έστειλα πριν από κάποιους μήνες μετά από πρόσκληση σε επίσημη εκδήλωση της Ε.Ε. για την επέτειο υπογραφής της συνθήκης του Μάαστριχτ. Τότε δεν υπήρξε απολύτως καμία αντίδραση από τις «Βρυξέλλες»…

Αλλά γιατί δικαιολογούμαι;;;

Δεν είμαστε στην Τουρκία…

Εδώ είναι Ευρώπη!!!

Εδώ έχει κατακτηθεί η ελευθερία λόγου και έκφρασης και η ανοχή στην διαφορετική άποψη.

Τί;;; Όχι;;;

Τα σχετικά δημοσιεύματα:

στο protothema.gr/

και στο tovima.gr/

από https://georgopalis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom