Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Κινητοποίηση κατά του ρατσισμού σήμερα στον Ασπρόπυργο - Καταγγέλλουν πογκρόμ εναντίον μεταναστών


Με αφορμή τις τελευταίες επιθέσεις σε βάρος μεταναστών στην περιοχή Γκορυτσά του Ασπρόπυργου. ανακοινώθηκε η πραγματοποίηση αντιρατσιστικής κινητοποίησης,με αιχμή τον εντοπισμό και την τιμωρία των δραστών.

Οι φορείς που συνυπογράφουν το κάλεσμα είναι η Ένωση μεταναστών Εργατών, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας και η ΚΕΕΡΦΑ. Η συγκέντρωση θα γίνει σήμερα Σάββατο 13 Μάη 6.30μμ, στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ 199 – Φαρμακείο στην απέναντι πλατεία.

Στην κοινή τους ανακοίνωση, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Οι μετανάστες εργάτες γης της περιοχής Ασπρόπυργου-Γκορυτσά μετά από μαζική γενική συνέλευση που έγινε την Παρασκευή 5 Μάη, προχωράνε σε κινητοποίηση καταγγελίας των ρατσιστικών δολοφονικών επιθέσεων που δέχονται συστηματικά από το περασμένο Αύγουστο από οργανωμένη ομάδα φασιστοειδών.

Η τελευταία επίθεση έγινε την περασμένη Τρίτη 2 Μάη, όταν μετανάστης εργάτης επέστρεφε στην Γκορυτσά από τον Ασπρόπυργο με το λεωφορείο 855. Η ομάδα βρίσκονταν μέσα στο λεωφορείο και όταν κατέβηκε τον ακολούθησαν και του επιτέθηκαν με σιδερογροθιά στο πρόσωπο. Σταμάτησαν μόνο όταν άρχισαν να φωνάζουν αγανακτισμένοι οι περίοικοι.

Το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Την περασμένη Πέμπτη 4/5 , η ομάδα των φασιστών επιχείρησε να επιτεθεί σε εργάτη γης στο χωράφι αλλά αντιμετωπίστηκε με αποφασιστικότητα από τον ίδιο τον παραγωγό και αποχώρησε.

Η ομάδα αυτή έχει επιλέξει να περιπολεί και να επιτίθεται σε μετανάστες εργάτες στην διαδρομή του λεωφορείου 855 από το κέντρο του Ασπρόπυργου προς την Γκορυτσά.

Επίσης προχώρησε σε επιθέσεις κατά μεταναστών εργατών γης μέσα στα χωράφια σε ώρα εργασίας. Έχει απειλήσει και έχει επιτεθεί και σε βάρος παραγωγών στην περιοχή οι οποίοι αντιδρούν στις ρατσιστικές επιθέσεις. Έχουν βάλει φωτιά σε κατοικία όπου φιλοξενούνταν εργάτες γης αφού απείλησαν παραγωγό να τους διώξει.

Επιτέθηκαν και σε νεολαίο στην περιοχή μέσα στο λεωφορείο. Η δράση της ομάδας αυτής είναι σχεδιασμένη και καθοδηγημένη σε συγκεκριμένους στόχους».

*η φωτο της κορυφής είναι από ανάλογη κινητοποίηση το 2009 στον Ασπρόπυργο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom