Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Εισαγγελέας: Να παραπεμφθεί σε δίκη η Κ. Σαββαΐδου σε βαθμό κακουργήματος για «απόπειρα απιστίας στην υπηρεσία

Είχε προηγηθεί ερώτηση στη Βουλή το 2015 από τους τότε βουλευτές Ραχήλ Μακρή και Γιάννη Σταθά

Συντάκτης: Μαρία Δήμα

Να παραπεμφθεί σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η πρώην γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαϊδου, κατηγορούμενη, σε βαθμό κακουργήματος,
για «απόπειρα απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών Δημοσίου χρήματος».

Αυτό ζητεί η εισαγγελέας Εφετών Μαρία Γκανέ με εισήγησή της (796/2017) προς το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο θα αποφασίσει σύντομα εάν θα την κάνει δεκτή ή όχι.

Η πρόταση της εισαγγελέως αφορά υπόθεση απόφασης της κ. Σαββαϊδου, με την οποία φέρεται να «πάγωσε» πρόστιμο ύψους 78 εκατομμυρίων ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρία (GENNET), για έκδοση εικονικών τιμολογίων, παρότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. Με την απόφαση της κ. Σαββαϊδου, είχε διαταχθεί επανέλεγχος του προστίμου.

Η συγκεκριμένη εταιρία εμπλέκεται και σε υπόθεση τοκογλυφίας που εκκρεμεί στα δικαστήρια, στην οποία μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (Γιάννης Ανθόπουλος). Παράλληλα, η εισαγγελέας Εφετών εισηγείται την απαλλαγή του κύριου μετόχου της GENNET, Κων. Τσουκαλίδη.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε ζητήσει την παραίτηση της Κατερίνας Σαββαΐδου, η οποία αρνήθηκε να την υποβάλει (τελικά, αποφασίστηκε η αποπομπή της από το υπουργικό συμβούλιο).

Ειδικότερα, είχε προηγηθεί σχετική ερώτηση που κατέθεσαν τον Αύγουστο του 2015 στη Βουλή, οι τότε βουλευτές Ραχήλ Μακρή και Γιάννης Σταθάς, η οποία κοινοποιήθηκε και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κ.λ.

Επικαλούνταν δημοσιεύματα και βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών περί εμπλοκής της εταιρίας σε υπόθεση τοκογλυφίας και περί «παγώματος» του εν λόγω προστίμου. Στη συνέχεια, η τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου διέταξε τη διενέργεια έρευνας.

Η κ. Σαββαϊδου, σε υπόμνημά της, είχε αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση.

https://www.efsyn.gr

από http://theodorovias.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom