Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΝΤΡΟΠΗ για το Ελληνικό ποδόσφαιρο: Κουτί μπίρας στο κεφάλι του Ιβιτς! - Στον Ευαγγελισμό ο προπονητής του ΠΑΟΚ - Οριστική διακοπή του ματς με τον ΠΑΟ (φωτο & βίντεο)


Το ματς της Λεωφόρου για τα play off μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ δεν τελείωσε ποτέ και θα μείνει στην ιστορία ως ένα ακόμα μελανό σημάδι του Ελληνικού ποδοσφαίρου!

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ιβιτς δέχθηκε κουτάκι με μπίρα (όχι άδειο)
στο κεφάλι και έπεσε κάτω.Αμέσως πριν (54') ο Μπεργκ όρμηξε στον Κρέσπο που κλώτσησε την μπάλα, την οποία κρατούσε ο πεσμένος Στιλ και έπειτα οι παίκτες έγιναν ένα κουβάρι παίζοντας ξύλο.

Την στιγμή που οι παίκτες του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ εντός αγωνιστικού χώρου έπαιζαν ξύλο και τα πνεύματα είχαν οξυνθεί το «κερασάκι στην τούρτα» ήρθε από την εξέδρα.

Ο Βλάνταν Ίβιτς δέχτηκε ένα κουτί μπύρας κι έπεσε στο έδαφος. Αμέσως δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από το ιατρικό τιμ του ΠΑΟΚ κι αποχώρησε για τα αποδυτήρια! Εκεί αφού του τοποθετήθηκε γάζα στο κεφάλι αναχώρησε για το νοσοκομείο!
Δείτε στο βίντεο τον τραυματισμό του Ιβιτς
Μετά τη συμπλοκή μεταξύ των παικτών και τον τραυματισμό του Βλάνταν Ιβιτς στο κεφάλι, στο 54ο λεπτό, ο διαιτητής Γιώργος Κομίνης αποφάσισε τη διακοπή του αγώνα Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ για τα playoffs.

Ο Παναθηναϊκός θα μηδενιστεί και θα του αφαιρεθούν τρεις βαθμοί, ενώ ο ΠΑΟΚ θα πάρει τον αγώνα στα χαρτιά με 3-0.

Tι προβλέπει o ΚΑΠ για οριστική διακοπή
Αναλυτικά το άρθρο 15, παράγραφος 3β του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ:

"Η ρίψη αντικειμένων τα οποία κατά την κοινή πείρα είναι πρόσφορα, κατά κανόνα, να προκαλέσουν σωματική βλάβη προσώπου που νόμιμα βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από οκτώ (8.000,00) έως είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ, αν δεν επήλθε σωματική βλάβη.

Αν, αντίθετα, επήλθε σωματική βλάβη επιβάλλεται χρηματική ποινή είκοσι (20.000,00) έως τριάντα χιλιάδες (30.000,00) ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, όταν ένα αντικείμενο που ριφθεί από έναν θεατή χτυπήσει τον διαιτητή ή ένα από τους βοηθούς διαιτητές ή ένα παίκτη ή αξιωματούχο ομάδος ο διαιτητής μπορεί να επιτρέψει την συνέχεια του αγώνα ή να διακόψει αυτόν προσωρινά ή οριστικά, ανάλογα με την σοβαρότητα του περιστατικού, σύμφωνα με τον κανόνα 5 των κανόνων παιχνιδιού.

Αν, ωστόσο, από τη ρίψη των αντικειμένων της παρούσης παραγράφου επήλθε τραυματισμός ποδοσφαιριστή ή προπονητή ή διαιτητή, τότε επέρχεται οριστική διακοπή του αγώνα και επιβάλλεται σωρευτικά

α. χρηματική ποινή από τριάντα (30.000.00) έως πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ και

β. ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από μία (1) έως δύο (2) αγωνιστικές ημέρες".

H ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ
Είναι κρίμα που ο Παναθηναϊκός πληρώνει την ανυπαρξία της διοίκησής του. Δεν είναι τα χρήματα που τους λείπουν, αλλά η σοβαρότητα. H διοίκηση οφείλει να είναι αντίστοιχη του μεγάλου μεγέθους του Παναθηναϊκού. Δημιούργησαν το κλίμα, αποπροσανατόλισαν συστηματικά τον κόσμο τους εναντίον του νέου «εχθρού», για να δικαιολογήσουν τη συμπόρευση με τον καινούριο «φίλο»…

Άφησαν την κερκίδα να επιτίθεται στους αναπληρωματικούς και τον επόπτη, να φτύνει κυριολεκτικά και μεταφορικά εμετικά αντεθνικά συνθήματα. Και ένας ηλίθιος σαν αυτούς που βρίσκονται πάντα, τους έδωσε τη χαριστική βολή.

Η σημερινή ντροπή έχει ονοματεπώνυμο. Η υπόληψη του ελληνικού ποδοσφαίρου δέχτηκε ακόμη ένα μεγάλο χτύπημα.

Γίνεστε ίδιοι με τους καινούριους συνοδοιπόρους σας…

Οσα είπε στην κάμερα της Nova ο Αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Χρήστος Παναγόπουλος

«Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες για τον Παναθηναϊκό, δώσαμε την ευκαιρία για μια ακόμη φορά με ένα άσχημο και απολύτως καταδικαστέο περιστατικό την ευκαιρία σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι να το εκμεταλλευθούν και να μας πάρουν το παιχνίδι στα χαρτιά.

Το ποδόσφαιρο πλέον προκαλεί μόνο πόνο, ζημιά και αδικία στην Ελλάδα, αύριο θα έχουμε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου ο Παναθηναϊκός να εξετάσει τρόπους αντίδρασης και να δει αν θα συνεχίσει με την παρούσα διοίκηση.

Το ποδόσφαιρο πλέον προκαλεί μόνο πόνο, ζημιά και αδικία στην Ελλάδα, αύριο (σ.σ σήμερα, Πέμπτη) θα έχουμε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου ο Παναθηναϊκός να εξετάσει τρόπους αντίδρασης και να δει αν θα συνεχίσει με την παρούσα διοίκηση.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ άτιμα μέσα, αλλά αν οι Αρχές δεν είναι πρόθυμες να βάλουν ένα τέλος σε όλα αυτά, να ξέρουν ότι εμείς δεν είμαστε έτοιμοι για τέτοιες ξενόφερτες ενέργειες.

Η επόμενη ημέρα θα κριθεί με βάση τα όσα γράφτηκαν από τους διαιτητές, ξέρουμε ότι η άποψή τους και η έκθεση του γιατρού είναι διαφορετικές με το τελικό αποτέλεσμα που είναι η διακοπή του αγώνα. Θα εξεταστούν όλα στο αυριανό Διοικητικό Συμβούλιο και θα αποφασιστεί αν θα συνεχίσει ο σύλλογος με τον μεγαλομέτοχο που έχει αυτή τη στιγμή».

Δηλώσεις του Νίκου Λυμπερόπουλου

«Δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω. Δεν είδαμε κάτι πρωτόγνωρο. Πριν λίγες μέρες, στον τελικό, σφαζόντουσαν άνθρωποι, αλλά δεν υπήρξε διακοπή. Κατακρίνω τον άνθρωπο. Δώσαμε την ευκαιρία στον κ. Ίβιτς να φύγει από το γήπεδο και να επικαλεστεί σοβαρό τραυματισμό.

Ένα παιχνίδι δικό μας, κινδυνεύουμε να το χάσουμε, να χάσουμε βαθμούς. Δεν νομίζω ότι αυτός που πέταξε το κουτάκι μπύρας αγαπάει το ποδόσφαιρο, αλλά δεν μπορώ να πω πως τα τελευταία 20 χρόνια αυτά συμβαίνουν πρώτη φορά. Εναντίον του Παναθηναϊκού διακόπηκε το παιχνίδι. Δεν πειράζει, ας είναι πρωτοπόρος ο Παναθηναϊκός και σε αυτό», ήταν, αρχικά, τα λόγια του.

Για το αν ο διαιτητής ήθελε να συνεχιστεί το ματς και από τον ΠΑΟΚ ήταν αντίθετοι: «Ρωτήστε τους ίδιους. Είμαι πολύ στεναχωρημένος για την προσπάθεια των παιδιών. Δεν κινδυνέψαμε και ενώ παίζαμε με δέκα. Και έρχεται μια φάση, για να πάρει ο αντίπαλος το ματς έξω από το γήπεδο. Δεν θα πω τίποτα για τη διαιτησία. Δεν αντιπροσωπεύει κανέναν από τον Παναθηναϊκό να μιλάει για τη διαιτησία. Όλοι έχουν μάτια και βλέπουν. Με στεναχωρεί που θα παίξουμε τα ματς κεκλεισμένων και θα τιμωρηθούμε και για του χρόνου. Γιατί; Ας μου απαντήσει κάποιος γιατί»!

Για τον τραυματισμό του Ίβιτς: «Επιτρέψτε μου να πω ότι έχουν γίνει πάρα πολλά τέτοια περιστατικά. Ο Βλάνταν, επειδή υπήρξε και συμπαίκτης μου, έχει παίξει σε άγριες συνθήκες. Γνωρίζοντας τι παιδί και τις άντρας είναι, έφυγε πολύ εύκολα. Κατακρίνω αυτό που έγινε και μακάρι να μην έχει τίποτα. Δεν νομίζω, όμως, πως έχει κάτι σοβαρό»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom