Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Η κυβέρνηση τροποποίησε νόμο για να διευκολύνει το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ του εργοστασίου των ΕΑΣ στην Ελευσίνα

ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ, ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ, ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ!!!
Το πρώτο οικόπεδο άντλησης πετρελαίου είναι στα ΕΑΣ Ελευσίνας!!!

Με τροποποίηση του Ν.4446/2016 που ονομάζει το εργοστάσιο των ΕΑΣ Ελευσίνας, πρώην ΠΥΡΚΑΛ, ως γήπεδα και με την υπογραφή των μισών Υπουργών της κυβέρνησης !!! προχώρησαν σε τροπολογία προκειμένου το εργοστάσιο να πωληθεί ως οικόπεδο στα Ελληνικά Πετρέλαια του κ. Λάτση (ΕΛΠΕ) και όχι σαν εργοστάσιο με τις εγκαταστάσεις του!!!

Συγκεκριμένα αναφέρεται, για τις ανάγκες σύνταξης συμβολαιογραφικής πράξης πώλησης και μεταβίβασης κυριότητας ή προσυμφώνου «σε δύο γήπεδα» που βρίσκονται στη Θέση  «Βλύχα»  ή «Στενά» ή «Φαρδιά Βλύχα» του Δήμου Ελευσίνας.
Είναι τραγικό η ευκολία με την οποία οι Υπουργοί υπογράφουν τέτοιες τροπολογίες που δεν εμφανίζεται η πραγματικότητα του εργοστασίου και των εγκαταστάσεων που πωλούνται !!!
Είναι τραγικό να πωλούνται δύο (2) εργοστασιακές εγκαταστάσεις με την ονομασία Α΄ και Β΄ Συγκροτήματα συνολικής έκτασης 500 στρεμμάτων και δεκάδες κτηριακές εγκαταστάσεις να μεταμορφώνονται σε γήπεδα !!!
Είναι τραγικό έκταση αξίας δεκάδων εκατομμυρίων, πολλαπλάσια της τιμής των 25.690.000 € να εκποιείται χωρίς δημόσιο διαγωνισμό !!!Είναι εγκληματικό εδώ και 2 χρόνια που έχει αναλάβει η σημερινή διοίκηση την  εταιρεία να αδυνατεί να δημοσιεύσει μία πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε τυχόν υποψήφιους αγοραστές  του ακινήτου και των εγκαταστάσεων –έστω για να είναι τυπικά νομότυπη.
Είναι τραγικό παρά τη φωτογραφική κίνηση προς τον αγοραστή τα ΕΑΣ να αναλαμβάνουν με δικά τους έξοδα την αποστρατικοποίηση του χώρου και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων παντός κινδύνου !!!
Είναι τραγικό η διαχρονική ανάγκη των ΕΛΠΕ για την αγορά των εγκαταστάσεων να υλοποιείται και να μεθοδεύεται μέσα από μία απίστευτη διαδικασία !!!
Είναι τραγικό το εργοστάσιο να ξεπουλιέται στον εισβολέα που έχει μεταμορφώσει ένα εργοστάσιο παραγωγής πυρομαχικών το μοναδικό στη χώρα μας σε οικόπεδο παραγωγής πετρελαίου !!!

Είναι τραγικό να υπάρχουν δεκάδες γεωτρήσεις μέτρησης της στάθμης του πετρελαίου μέσα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου !!!
Είναι τραγικό στη θάλασσα να υπάρχει ειδική περίφραξη συγκράτησης του πετρελαίου καθώς επίσης και αντλίες άντλησής του από τη θάλασσα στην ακτή των ΕΑΣ !!!
Είναι τραγικό για χρόνια τώρα καθημερινά να εισβάλλουν στο εργοστάσιο πυρομαχικών εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ, καθώς και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, δήθεν για να καθαρίσουν το εργοστάσιο από τα πετρελαιοειδή, ενώ αυτό δεν είναι δυνατό εάν δεν επισκευαστούν οι σάπιες δεξαμενές των ΕΛΠΕ !!!
Είναι τραγικό,  το 2009 τα ΕΛΠΕ να ζητούν να ενοικιάσουν 100 στρέμματα με τίμημα 25.000.000 € για 25 χρόνια (υπάρχει και σχετικό προσύμφωνο) που δεν υλοποιήθηκε κάτω από τις αντιδράσεις των εργαζομένων, ενώ σήμερα με την αγορά των 500 στρεμμάτων, να καταλήγουν στο Ταμείο της εταιρείας πολύ λιγότερα !!!
Είναι τραγικό να υπάρχει εκτίμηση από ανεξάρτητο και πιστοποιημένο εκτιμητή τον Απρίλιο του 2015 στο ποσό των 40.325.137€ και αυτή να αποκρύπτεται από τη Συνέλευση των μετόχων και από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας !!!
Είναι τραγικό να πραγματοποιείται  παραποίηση  των πρακτικών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και να παρουσιάζουν ότι ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος που είχε παραιτηθεί από τις 9/2/2017 με Αρ. Πρωτ. 244, να φέρεται ότι στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 3/4/2017, δήθεν εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο κ. Βασιλείου με θετική ψήφο για την πώληση του ακινήτου,  ενώ στο Διοικητικό Συμβούλιο δεν γίνεται καμία αναφορά περί  ύπαρξης –δήθεν-εξουσιοδότησης  !!!
Είναι τραγικό τα ΕΑΣ να έχουν ανάγκη κεφαλαίων και να μην υπάρχει εδώ και δύο χρόνια  καμία χρηματοδότηση από την κυβέρνηση παρά τα μεγάλα λόγια για 40.000.000€, αντί δε να παλέψουν για όσο μεγαλύτερο τίμημα ακολούθησαν το δρόμο του ξεπουλήματος !!!
Είναι τραγικό η κάλυψη που παρέχει η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και Άμυνας στη Διοίκηση των ΕΑΣ ώστε με αδιαφανείς διαδικασίες να προχωρούν στην συγκεκριμένη πώληση με ανυπολόγιστη ζημιά για τα ΕΑΣ !!!
Είναι τραγικό, ότι στις 17/3/2017 με Αρ. Πρωτ. 501 και στις 6/4/2017   με Αρ. Πρωτ. 613,  η εταιρεία να ζητά αναβολή συμφιλιωτικής διαδικασίας για θέματα καθημερινότητας στο ΣΕΠΕ Δάφνης, επικαλούμενη την έλλειψη Διευθύνοντα Συμβούλου, ενώ αντιθέτως στις 3/4/2017  αποφασίζουν την πώληση του εργοστασίου της Ελευσίνας με την θετική ψήφο του Διευθύνοντα Συμβούλου, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Χρηστίδης είχε παραιτηθεί ήδη από τη θέση του στις 9/2/2017 !!!
Είναι τραγικό να αποφασίζεται η πώληση του εργοστασίου με τη συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο των πέντε (5) από τα επτά (7) μέλη της Διοίκησης με τους τρεις να ψηφίζουν υπέρ και τα δύο μέλη λευκό και ο Διευθύνων Σύμβουλος να φέρεται ότι παρέχει εξουσιοδότηση αν και από 9.2.2017 έχει αποχωρήσει από την εταιρεία λόγω παραίτησης !!!
Είναι τραγικό να ελέγχεται εδώ και ένα χρόνο  η Διοίκηση της εταιρείας από τη Γενική Γραμματεία για την καταπολέμηση της διαφθοράς  - Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για  παράνομη τοποθέτηση δικηγόρου ως διευθυντή της Νομικής Διεύθυνσης της εταιρείας !!!! για τη σύναψη και συνέχιση του παράνομου Ασφαλιστήριου Συμβολαίου Αστικής Ευθύνης, για να καλύψει πράξεις και παραλείψεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και επιλεγμένων Διευθυντών της, με απευθείας ανάθεση σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία !!!
Είναι τραγικό να διαλύουν τη Νομική Υπηρεσία απολύοντας χωρίς βάσιμη αιτιολογία τρεις έμπειρους και καταξιωμένους δικηγόρους και ενώ υπάρχουν ακόμα τρεις δικηγόροι στην εταιρεία, χρησιμοποιούν και αναθέτουν δουλειές σε εξωτερικούς δικηγόρους, ενώ πρόσφατα έδωσαν αμοιβή 38.000 € !!! σε νεαρό εξωτερικό δικηγόρο, για την πώληση του εργοστασίου των ΕΑΣ Ελευσίνας, παραγκωνίζοντας την εδώ και 25 χρόνια δικηγόρο της εταιρίας, η οποία συμπτωματικά  είναι και Προϊσταμένη των ακινήτων της εταιρείας!!!!
Είναι τραγικό να προσλαμβάνουν απόστρατους – συνταξιούχους εκτός φυσικά ΑΣΕΠ χωρίς αντικείμενο εργασίας, ενώ υπάρχει άμεση ανάγκη για εργατοτεχνικό προσωπικό !!!
Είναι τραγικό να απολύονται έμπειρα και καταξιωμένα  διευθυντικά στελέχη ακόμη και απλοί υπάλληλοι χωρίς καμία κατηγορία και το Υπουργείο να κρατά τη στάση του Πόντιου Πιλάτου !!!
Είναι τραγικό να διαπιστώνουμε ότι τα συγκεκριμένα χρήματα από το ξεπούλημα του εργοστασίου των ΕΑΣ Ελευσίνας όχι μόνο δεν βοηθούν τα ΕΑΣ,  όχι μόνο δεν τους δίνουν προοπτική όχι μόνο δεν τα βγάζουν από τα αδιέξοδα αλλά αντιθέτως βοηθούν προς ένα ξαφνικό και βέβαιο θάνατο !!!
Είναι τραγικό να διαπιστώνουμε ότι η πολιτική για τα ΕΑΣ δεν έχει να κάνει με την ανάπτυξη και την παραγωγική διαδικασία αλλά για την προσωρινή κάλυψη αναγκαίων λειτουργικών εξόδων !!!


Είναι τραγικό που δεν ευαισθητοποιείται κανείς για όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην πολύπαθη κρατική Αμυντική Βιομηχανία, αλλά το πιο τραγικό από όλα, είναι ότι σήμερα που επιλέγεται η Διοίκηση της εταιρείας, επιβραβεύεται από την Κυβέρνηση ο τωρινός Πρόεδρος της εταιρίας κ. Βασιλείου και προάγεται ως Διευθύνων Σύμβουλος, με ανακύκλωση αποτυχημένων παλαιών υλικών, προφανώς ως αναγνώριση των υπηρεσιών που πρόσφερε εδώ και 2 χρόνια !!!
Ως Ομοσπονδία , ως εργαζόμενοι θα παλέψουμε για να ακυρώσουμε τη λογική του κλεισίματος της μοναδικής Αμυντικής Βιομηχανίας Πυρομαχικών και Οπλικών Συστημάτων της χώρας μας !!!
Η Ομοσπονδία μας μαζί με το Σωματείο των ΕΑΣ Ελευσίνας έχουμε προσφύγει με μηνυτήρια αναφορά στη δικαιοσύνη για να ελεγχθούν οι ενέργειες ξεπουλήματος.
Συγχρόνως θα αναλάβουμε και συνδικαλιστικές δράσεις για να ακυρώσουμε την εγκατάσταση του εισβολέα στο εργοστάσιο !!!
Η Ομοσπονδία μας διαθέτει πληθώρα στοιχείων για όσα επικαλούμαστε και είναι διαθέσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο.


Ναι σε δημόσιο διαγωνισμό, όχι στο ξεπούλημα  !!!
Ναι στην αξιοποίηση περιουσίας όχι στην παραχώρηση !!!
Ναι στην ανάπτυξη των ΕΑΣ όχι στο κλείσιμο !!!
ΑΘΗΝΑ    23 / 5 / 2017
                                                                           Γραμματεία   Τύπου   Ο.Ε.Χ.Β.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ          
ΧΗΜΙΚΗΣ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ       
ΕΛΛΑΔΟΣ  (Ο.Ε.Χ.Β.Ε.)
ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝ. ΣΥΝ. ΕΡΓΑΤ.ΕΛΛΑΔΟΣ               
Δ/ΝΣΗ:ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 43 ΑΘΗΝΑ                              
ΤΑΧ. ΚΩΔ. :  104 32                                                    
ΤΗΛ. : 210 5224674                                        
FAX  : 210 5244837                              
E – MAIL: oexbe@oexbe.gr                                                  
WEBSITΕ:www.oexbe.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom