Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Μεγάλη αντιΝΑΤΟϊκή διαδήλωση στην Αλεξανδρούπολη: «Ούτε γη,ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» (φωτο)


Μεγάλη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση έγινε σήμερα στην Αλεξανδρούπολη. Με το σύνθημα «Ούτε γη,ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» χιλιάδες εργαζομένων και λαού της
περιοχής διαδηλώνουν την αντίθεσή τους στους φονιάδες του ΝΑΤΟ που ετοιμάζονται να διέλθουν και να κατασκηνώσουν στα χωριά και τα στρατόπεδα του Ελληνικού Στρατού στην περιοχή τις επόμενες μέρες, στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής άσκησης «Noble Jump» που θα διεξαχθεί στη Ρουμανία από τις από τις 28 Μάη έως τις 16 Ιούνη. Πάνω από 4.000 στρατιώτες άλλων χωρών και 500 οχήματα θα διέλθουν από την περιοχή.

Οι διαδηλωτές βροντοφωνάζουν και απαιτούν:
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανο - ΝΑΤΟϊκές βάσεις - Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να μην πατήσει ΝΑΤΟϊκός το πόδι του στον Έβρο.
  • Καμία διευκόλυνση, καμία υποδομή της χώρας, ως ορμητήριο για επιθέσεις σε άλλες χώρες.
  • Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
  • Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών. Να υψώσουμε τείχος στο ρατσισμό, στο εθνικιστικό μίσος.
Την κινητοποίηση διοργάνωσαν η ΕΕΔΥΕ και οι Επιτροπές Ειρήνης Εβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας, και τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερρών - Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας, Τουριστικών Επαγγελμάτων Έβρου και Συνταξιούχων ΙΚΑ Αλεξανδρούπολης.

Λίγο μετά τις 10.30 π.μ. έγινε συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, όπου μίλησαν ο Νίκος Φακιρίδης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ροδόπης, και ο Διονύσης Κλάδης, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αλεξανδρούπολης.

Ακολούθησε πορεία προς το λιμάνι. Μπροστά από την έδρα της Μεραρχίας έγινε στάση και διαδηλωτές έγραψαν αντιιμπεριαλιστικά αντιπολεμικά συνθήματα.

http://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom