Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Δακρυγόνα και επεισόδια στο Παρίσι μετά τη νίκη του Τραπεζίτη (φωτο & βίντεο)


Ο,τι είχε γίνει αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, έγινε και λίγα λεπτά μετά τη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν και την εκλογή του στην προεδρία της χώρας. Δακρυγόνα και έντονη αστυνομική παρουσία στους δρόμους του Παρισιού.

Από τη μια οι διαδηλωτές πετούσαν μπουκάλια, από την άλλη η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων. Όλα ξεκίνησαν όταν περίπου 100 άτομα, οπαδοί της άκρας αριστεράς, συγκεντρώθηκαν στο βορειοανατολικό Παρίσι για να διαμαρτυρηθούν για τις προεδρικές εκλογές και ήρθαν αντιμέτωποι με τους αστυνομικούς που τους περικύκλωσαν, αφού έκαναν χρήση δακρυγόνων, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σε κλίμα έντασης, φωνάζοντας «όλος ο κόσμος σιχαίνεται την αστυνομία», νεαροί, οι περισσότεροι ντυμένοι στα μαύρα και με το πρόσωπο καλυμμένο, άρχισαν να πετούν αντικείμενα.

Στη συνέχεια, περίπου στις 21:00 με δημοσιογράφο της Figaro, τουλάχιστον 300 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην συνοικία Μενιλμοντάν στο ανατολικό Παρίσι και τα… αίματα δεν άργησαν να ανάψουν!

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Ria Novosti, ακούστηκαν τρεις εκρήξεις πριν οι αστυνομικοί κάνουν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν το πλήθος.




View image on TwitterView image on Twitter




Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας αναπτύχθηκαν στη συνέχεια στους δρόμους της συνοικίας. Έγινε τουλάχιστον μια προσαγωγή, μετέδωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι αστυνομικοί σκόπευαν να προχωρήσουν σε ελέγχους, προκειμένου να εξακριβώσουν εάν ορισμένοι από το πλήθος βρίσκονταν μεταξύ των 69 προσώπων σε βάρος των οποίων η αστυνομία εξέδωσε απαγόρευσης παραμονής, διευκρίνισε η αστυνομική διεύθυνση.

Ο σταθμός του μετρό του Μενιλμοντάν έκλεισε. Οι διαδηλωτές φώναζαν «Μακρόν, παραιτήσου!», ενώ ορισμένοι από το πλήθος άρχισαν να αποδοκιμάζουν μια οδηγό που κόρναρε για να πανηγυρίσει για την εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν.

Πηγή: rt.com
Φωτογραφίες: Reuters
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom