Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Κτήνος σκοτώνει σκυλιά σε περιφραγμένο χώρο στο Διόνυσο της Αττικής


Δύο ακόμα σκυλιά εντοπίστηκαν το απόγευμα της 18ης Μαΐου νεκρά πυροβολημένα στο κεφάλι με περίστροφο (!) στον Διόνυσο Αττικής στην διασταύρωση των οδών Λ. Διονύσου και Βωμού Διονύσου.

Είναι και αυτά τα θύματα του δράστη που συνηθίζει να εκτελεί έτσι τα ζώα τα οποία ζουν σε περιφραγμένο χώρο τριών στρεμμάτων σε μια ακατοίκητη περιοχή στους πρόποδες της Πεντέλης στην περιοχή Πλατύ Χωράφι, το οποίο βρίσκεται κοντά στην Ραπεντώσα Αττικής.

Ο δράστης συνήθως δελεάζει τα ζώα για να προσεγγίζουν την περίφραξη και τα πυροβολεί στο κεφάλι.

Το κτήμα αυτό, που έχει παραχωρηθεί από κατοίκους στον Φιλοζωικού Σύλλογο Διονύσου ώστε εκεί να διαβιούν ασφαλή επτά σκυλιά με τα σπιτάκια τους, τα οποία φροντίζουν οι εθελοντές, βρίσκεται σε μη κατοικημένη περιοχή.

Μόνο ένα σπίτι - που είναι παράνομα κατασκευασμένο βρίσκεται κοντά - εξήγησε στο www.zoosos.gr η Βάσω Γώγου πρόεδρος του συλλόγου, η οποία μας είπε ότι από τις ακτινογραφίες και τη νεκροψία που έγινε στα ζώα στο Νοσοκομείο Ζώων Αθηνών διαπιστώθηκε ότι ο δράστης είχε χρησιμοποιήσει το ίδιο πιστόλι και όχι π.χ. καραμπίνα ή αεροβόλο.

Τόσο ο σύλλογος όσο και η Πενταμελής Επιτροπή του Δήμου Διονύσου σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν ότι πρόσφατα, συγκεκριμένα στις 9 Μαρτίου 2017, ένα ακόμα από τα σκυλιά βρέθηκε νεκρό πυροβολημένο και αυτό στο κεφάλι. Ενώ δύο ακόμα σκυλιά βρέθηκαν νεκρά από όπλο τον Ιούνιο του 2015 στο ίδιο σημείο.

Και εξηγούν ότι το «έγκλημα σε βάρος των αδέσποτων ζώων που επιτελείται συστηματικά τα τελευταία οκτώ χρόνια σε συγκεκριμένη περιοχή που ονομάζεται Πλατύ Χωράφι, Διονύσου, με αποκορύφωμα τα τελευταία δύο χρόνια που θανατώθηκαν 5 σκυλιά από πυροβολισμό εξ' επαφής.

Τα τελευταία οκτώ χρόνια γίνεται συστηματική εκκαθάριση αδέσποτων ζώων με κατ’ εξακολούθηση δηλητηριασμό. Από το 2015 και μετά δεδομένου ότι τα αδέσποτα είναι πλέον ελάχιστα εκεί, η μέθοδος εξόντωσης άλλαξε.

Γίνεται με εν ψυχρώ εκτέλεση στο κεφάλι ανάμεσα στα μάτια!! Σήμερα 18 Μαΐου 2017 θανατώθηκαν 2 αδέσποτοι σκύλοι συμπληρώνοντας το 5ο κατά σειρά περιστατικό σε διάστημα δύο μόλις χρόνων.

Για το ιστορικό, στις 22/6/2015 και ώρα 19:30 η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Διονύσου, συνοδευόμενη από μέλη ξεκίνησε το οδοιπορικό, όπως κάθε μέρα περνώντας από όλα τα σημεία της περιοχής Διονύσου Αττικής για να προσφέρει τροφή και νερό σε όλα τα αδέσποτα (προστατευόμενα βάσει νόμου από τον Δήμο και τον Φιλοζωικό Σύλλογο Διονύσου).

Στο σημείο διασταύρωσης Λεωφόρου Διονύσου και Βωμού, καταφθάνοντας τα μέλη του Συλλόγου βρέθηκαν μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα. Δύο νεκροί σκύλοι μπροστά στο συρματόπλεγμα και εντός περίφραξης από πυροβολισμό εξ επαφής.

Ο Σίσυφος (μαύρο) και ο Σάλτας (ξανθός).

Τα συγκεκριμένα σκυλιά ήταν ήσυχα, αξιαγάπητα και έπασχαν από αφωνία.

Στις 9/03/2017 περί ώρα 18:30 στο ίδιο σημείο επαναλήφθηκε το αποτρόπαιο έγκλημα.

Ένα μαύρο σκυλάκι (ο Μαυρίκιος) βρέθηκε νεκρό με τον ίδιο τρόπο. Σφαίρα στο κεφάλι, ανάμεσα στα μάτια.

Οι νεκροψίες και στις δύο περιπτώσεις απέδειξαν την ομοιότητα των περιστατικών.

Η υπόθεση είναι στον Εισαγγελέα.

Σήμερα, ο αδίστακτος δολοφόνος επανέλαβε ανενόχλητος τη γνωστή τακτική.

Επειδή ξέρουμε ότι αυτά τα θέματα καθυστερούν πολύ και δεδομένου ότι ανάμεσα μας κυκλοφορεί ένας αδίστακτος δολοφόνος, που δεν θα διστάσει να επαναλάβει τις πράξεις του, και επειδή οι ψίθυροι μιλούν για κάτοικο της περιοχής, καλούμε όποιον υποψιάζεται κάτι να το δηλώσει στην Αστυνομία, στο Δήμο ή στο Φιλοζωικό Σύλλογο Διονύσου (6944884735)».

https://www.zoosos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom