Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Στα στενά της Τρούμπας η αιτία της μαφιόζικης εκτέλεσης του Βασίλη Γρίβα


- Πυρετώδεις οι έρευνες των Αρχών για την στυγερή δολοφονία του Βασίλη Γρίβα
- Στο "φιλέτο" του Πειραιά, δηλαδή τα στενά της Τρούμπας, ξετυλίγουν το κουβάρι οι αστυνομικοί
- Ποια ήταν η δραστηριότητα του γνωστού "νονού της νύχτας" που

δολοφονήθηκε μπροστά στα μάτια του ανήλικου γιου του, στο σχολείο του στα Γλυκά Νερά
- Πριν μερικούς μήνες, είχε χρειαστεί να δείξει ποιος είναι το... αφεντικό στην περιοχή
- Οι αντίπαλοι "νονοί", η επίθεση με Καλάσνικοφ σε μπαρ στο Μικρολίμανο και οι μαφιόζικες αντιπαλότητες για την κυριαρχία στο χώρο της νύχτας



Στα στενά της Τρούμπας ίσως κρύβεται το μυστικό της μαφιόζικης εκτέλεσης του γνωστού “νονού της νύχτας”, Βασίλη Γρίβα. Μιας εκτέλεσης που μάλιστα έγινε μπροστά στα μάτια του ανήλικου γιου του. Αυτό εκτιμούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, που έχουν αναλάβει τις έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας.

Το... μερτικό της Τρούμπας και το "αφεντικό" Γρίβας
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, από ενδείξεις που έχουν στα χέρια τους αλλά και “πληροφορίες” που έπιασαν τα “αυτιά” τους, διαπίστωσαν πως ο Βασίλης Γρίβας μαζί με την ομάδα συνεργάτη του, βαρυποινίτη στης φυλακές, είχε απλώσει τα “δίχτυα” του στο λεγόμενο “φιλέτο” του Πειραιά, που δεν είναι άλλο από τα σοκάκια της Τρούμπας.

Τα στενά, δηλαδή, τα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν ξαναζωντανέψει, με κέντρα νυχτερινής διασκέδασης υψηλής αισθητικής και “design”, με αποτέλεσμα να αποτελούν πια το πλέον must κομμάτι του Πειραιά.

Άλλωστε ο Γρίβας ήταν παιδί του Πειραιά και τα πρώτα του βήματα στην νύχτα τα έκανε στiς γειτονιές του Πειραιά. Κατά συνέπεια, τόσο ο ίδιος, όσο και ο βαρυποινίτης συνεργός του, είχαν “απλωθεί” στην Τρούμπα τα τελευταία χρόνια, ίσως ο καθένας σε δικό του κομμάτι και αυτό έπειτα από “σφραγισμένη” συμφωνία.

Στο μεταξύ οι αστυνομικοί από τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει, διαπίστωσαν πως η Τρούμπα είχε μετατραπεί σε διαφιλονικούμενο έδαφος μεταξύ των ομάδων της νύχτας, πλην όμως την απόλυτη κυριαρχία διατηρούσε ο Γρίβας και μάλιστα μερικούς μήνες πριν την δολοφονία του, είχε χρειαστεί να δείξει ποιος είναι το αφεντικό στην περιοχή.

Οι αντίπαλοι "νονοί" και οι δολοφονικές επιθέσεις
Από τα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι των ερευνών, οι αστυνομικοί εξετάζουν με σοβαρότητα το ενδεχόμενο αντίπαλος “νονός” της νύχτας να “έσπειρε” έριδες μεταξύ των αλλοδαπών που απαρτίζουν την ομάδα του Γρίβα αλλά και του βαρυποινίτη συνεργάτη του προκειμένου να αυτονομηθούν και να αναλάβουν οι ίδιοι την “διαχείριση” του “φιλέτου” της Τρούμπας.

Άλλωστε πριν από μερικούς μήνες ο συνεργάτης του Γρίβα δέχθηκε δολοφονική επίθεση μέσα στις φυλακές όταν δυο Αλβανοί προσπάθησαν να του κόψουν το λαρύγγι, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Οι δυο Αλβανοί που πραγματοποίησαν την επίθεση εναντίον του βαρυποινίτη, έχουν κατηγορηθεί για την επίθεση με Καλάσνικοφ σε μπαρ στο Μικρολίμανο, το Νοέμβριο του 2014, αφήνοντας πίσω τους 15 τραυματίες, τους πέντε σε σοβαρή κατάσταση.

Όταν πια και έπειτα από επισταμένες έρευνες είχαν εντοπισθεί οι τρεις δράστες του μακελειού στο Μικρολίμανο και είχαν συλληφθεί, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως η συγκεκριμένη τριάδα των κακοποιών είχε ενταχθεί σε ομάδα “νονών” της νύχτας και με τις αιματηρές επιθέσεις που έκαναν ήθελαν να αποδείξουν πως έχουν θέση και μάλιστα ψηλά στην ιεραρχία της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία βέβαια δραστηριοποιούνταν σε περιοχές του Πειραιά.

Κατά συνέπεια οι αστυνομικοί εξετάζουν με σοβαρότητα το ενδεχόμενο η δολοφονία του Γρίβα να διεπράχθη από ανθρώπους που ο ίδιος γνώριζε και ήθελαν να τον βγάλουν από την μέση προκειμένου να καρπωθούν το “φιλέτο” της Τρούμπας.
Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom