Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Σέρρες: Έδρασαν πάλι οι «μαϊμού» υπάλληλοι της ΔΕΗ και εφοριακοί


Ηλικιωμένη έβαλε σε σακούλα τα χρυσαφικά της και τις οικονομίες όλης της ζωής της, ύψους 18.000 ευρώ, τα οποία άρπαξε άγνωστη και έγινε καπνός

Απτόητοι συνεχίζουν τις δουλειές τους οι κάθε λογής απατεώνες, που
εξαπατούν αφελείς με διάφορα προσχήματα.

Παρά τη συνεχή ενημέρωση για τα κόλπα τους, πολλοί ηλικιωμένοι εξακολουθούν να πέφτουν στις παγίδες που τους στήνουν, όπως μια 82χρονη στην κοινότητα Μαυρόλοφο των Σερρών.

Η ηλικιωμένη δεν υποψιάστηκε το παραμικρό όταν την επισκέφθηκε μια άγνωστη γυναίκα και της συστήθηκε ως υπάλληλος της ΔΕΗ. Η απατεώνισσα την έπεισε να βάλει σε μία σακούλα όλα τα χρήματα και ο,τι πολύτιμο είχε, επειδή τάχα κινδύνευαν από πυρκαγιά σε ενδεχόμενο βραχυκυκλώματος αφού δήθεν είχε βλάβη ο πίνακας.

Η ηλικιωμένη υπάκουσε και έβαλε στην σακούλα τα χρυσαφικά της και τις οικονομίες όλης της ζωής της, ύψους 18.000 ευρώ, τα οποία άρπαξε η άγνωστη και έγινε καπνός.

Έκανε και... παζάρια ο «ευγενικός» άγνωστος που συστήθηκε ως εφοριακός σε μια 83χρονη στην Αταλάντη Φθιώτιδας και την διαβεβαίωσε ότι ο γιος της δικαιούται επιστροφή φόρου ύψους 5.000 ευρώ, αλλά έπρεπε να πληρώσει κάποιο ποσό για τα... έξοδα!

Η ηλικιωμένη είπε πως δεν έχει μετρητά, αλλά ο απατεώνας δέχθηκε και... τιμαλφή! Έτσι, της πήρε πέντε χρυσές λίρες, ένα δαχτυλίδι και άλλα χρυσαφικά και έσπευσε να εξαφανιστεί.

Στην Πάτρα, ένα ζευγάρι πλησίασε μια ηλικιωμένη και η γυναίκα συστήθηκε ως λογίστρια του ανιψιού της, ζητώντας της χρήματα για να καταβάλλει για λογαριασμό του ένα παράβολο στην Εφορία, ώστε να πάρει επιστροφή φόρου. Η ηλικιωμένη πείστηκε, της έδωσε 500 ευρώ και το ζευγάρι έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.
http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom