Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Ρόδος: Στα χέρια στρατιώτη έσκασε πυροκροτητής χειροβομβίδας


Στην Β’ Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου νοσηλεύεται από το βράδυ της Πέμπτης, ένας 23χρονος Ροδίτης, γιός γνωστού εκπαιδευτικού, που τραυματίστηκε στο δεξί χέρι από έκρηξη πυροκροτητή χειροβομβίδας.

Ο 23χρονους, που εκτίει την στρατιωτική του θητεία, σε μονάδα του πυροβολικού στ’ Αφάντου, είχε μεταβεί στο πεδίο βολής Αφάντου στο πλαίσιο άσκησης. Βρήκε τον πυροκροτητή και την περόνη εκπαιδευτικής χειροβομβίδας και τον πήρε μαζί του στο στρατόπεδο ως «σουβενίρ».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ενώ περιεργαζόταν τον πυροκροτητή εξερράγη στο χέρι του με αποτέλεσμα να υποστεί τραύματα και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Του έγινε συρραφή των τραυμάτων, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, πιθανότατα να απαιτηθεί πλαστική χειρουργική για την αποκατάσταση τραύματος στο ένα του δάκτυλο.

Ανεξάρτητα πάντως από την απερισκεψία του 23χρονου, ευθύνη για το γεγονός ότι στο πεδίο βολής υπήρχε εγκαταλελειμμένο από προηγούμενη άσκηση στρατιωτικό υλικό, φέρονται να έχουν και οι αξιωματικοί βολής και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να αναμένεται η διενέργεια σχετικής Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης με παραγγελία του Στρατηγού Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ.

Σημειώνεται ότι ο 23χρονος είναι καλά στην υγεία του και αναμένεται να λάβει εξιτήριο από την χειρουργική κλινική την Τρίτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον 23χρονο επισκέφθηκε στο νοσοκομείο η ηγεσία της 95 ΑΔΤΕ και ενημερώθηκε διεξοδικά για την πορεία της υγείας του.

www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom