Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Θρίλερ με την... εξαφάνιση Ερντογάν! - "Φουντώνουν" οι φήμες για πρόβλημα υγείας


- Αιφνιδιαστικά ο Τούρκος Πρόεδρος ακύρωσε όλα τα ραντεβού του με ξένους ηγέτες και τον Προκόπη Παυλόπουλο
- Δεν πήγε στο επίσημο γεύμα στο Ντολμά Μπαχτσέ όπως είχε προγραμματισθεί
- Επέστρεψε στο σπίτι του στο Κισικλί και δεν δόθηκε καμία εξήγηση


"Φουντώνουν" οι φήμες στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης που κάνουν λόγο για πρόβλημα υγείας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αιτιολογώντας έτσι την αιφνιδιαστική ακύρωση όλων των προγραμματισμένων ραντεβού του τόσο με τον Προκόπη Παυλόπουλο, όσο και με τον Ρώσο πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ,και τον πρόεδρο της Μολδαβίας, Ιγκόρ Ντόντον.

Οι συναντήσεις ήταν προγραμματισμένες για τις 16.15, 17.15 και 18.15 και προκάλεσε μεγάλη εντύπωση το γεγονός πως αποχώρησε ξαφνικά, χωρίς να δει τους προσκεκλημένους του.

Μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), ο Τούρκος Πρόεδρος δεν πήγε στο επίσημο γεύμα με τους ξένους ηγέτες, στο παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ, αλλά επέστρεψε στο σπίτι του στο Κισικλί, όπως μετάδωσε το CNN Turk.

Στο γεύμα, αντί του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρακάθησαν ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, και ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Υπενθυμίζουμε πως πριν από πέντε χρόνια, το 2012, το WikiLeaks δημοσίευσε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αμερικανικού ιδρύματος γεωστρατηγικών αναλύσεων Stratfor, στο οποίο αναφερόταν πως ο Ερντογάν έχει καρκίνο τελικού σταδίου και του μένουν μόνο δύο χρόνια ζωής. Αξιωματούχοι στην Άγκυρα είχαν διαψεύσει άμεσα τις πληροφορίες, τονίζοντας ότι η υγεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν πολύ καλή.

Στο μήνυμα αναφερόταν πως οι γιατροί αφαίρεσαν 20 εκατοστά από το παχύ έντερο του Ερντογάν κατά την πρώτη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2011. "Η πρόγνωση δεν είναι καλή. Ο χειρουργός είπε ότι του δίνουν δύο χρόνια" σημειώνεται στο μήνυμα που φέρει ημερομηνία 10 Δεκεμβρίου 2011.

Η έκθεση των Αμερικανών αναλυτών βασιζόταν σε στοιχεία που έλαβαν από κάποιον Φαρούκ Ντεμίρ, ο οποίος με τη σειρά του πήρε πληροφορίες από "έναν παλιό συμμαθητή" του χειρουργού του Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: