Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Συναγερμός: Η Κίνα ζήτησε από τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τη Βόρεια Κορέα

Ξεκίνησε «διακριτικά» η αποχώρηση

Δεν επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει τα δημοσιεύματα και τις μεταδόσεις των ασιατικών ΜΜΕ η κινεζική πρεσβεία.

Συναγερμός σε όλες τις δυνάμεις που εμπλέκονται εμμέσως ή απευθείας
με μία πιθανή στρατιωτική σύγκρουση στην κορεατική χερσόνησο, σήμανε τη Δευτέρα, με την ηγεσία της Κίνας να δίνει οδηγία στους Κινέζους πολίτες να εγκαταλείψουν άμεσα τη Βόρεια Κορέα.

Το Πεκίνο προέβη στην παραπάνω οδηγία, προκειμένου να προφυλάξει τους Κινέζους πολίτες από μία πιθανή σύγκρουση της Πιονγκγιάνγκ με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ πλησιάζει ο αμερικανικός στόλος στην περιοχή.

Όπως αναφέρουν τα ασιατικά ΜΜΕ, η πρεσβεία της Κίνας έστειλε έγγραφο σε όσους πολίτες διαθέτουν κινεζική υπηκοότητα, ακόμη και διπλή (Κορεατική), προκειμένου να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό στην πατρίδα τους.

Η αποστολή των επιστολών ξεκίνησε ανήμερα των εορταστικών εκδηλώσεων της 85ης επετείου του Κορεατικού Στρατού, τον περασμένο μήνα.

Η πρεσβεία της Κίνας δεν θέλησε να επιβεβαιώσει την οδηγία της, καθώς οι κινήσεις φέρονται να γίνονται σε προσωπικό επίπεδο, ώστε να μην λάβουν διαστάσεις σε διπλωματικό επίπεδο, αλλά και να μην προκληθεί πανικός στον ντόπιο πληθυσμό.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της δεν υπάρχει αναφορά, ενώ και ο εκπρόσωπός της απέφυγε να σχολιάσει. Τα ασιατικά ΜΜΕ ωστόσο, μεταδίδουν με σιγουριά την είδηση, τονίζοντας πως η αποχώρηση των Κινέζων έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά με διακριτικό τρόπο.
http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom