Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

Aπο την πίσω πόρτα μπήκε ο Πολάκης στο νοσοκομείο Τρικάλων - Συνθήματα και γιουχαΐσματα κατά Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. (φωτο & βίντεο)


Η άφιξη σήμερα το πρωί του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στο νοσοκομείο Τρικάλων έγινε απο την πίσω πόρτα, και αυτή η ενέργεια "πυροδότησε" πολιτικες αντιδράσεις απο τους διαδηλωτές.

Παρουσία μελών του ΚΚΕ, της ΛΑ.Ε, και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, περίμεναν να υποδεχθούν στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου Τρικάλων τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, φωνάζοντας συνθήματα κατά του 4ου μνημονίου που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μιλώντας στο φακό του trikalazoom.gr o Δημοτικός Σύμβουλος του ΚΚΕ Κώστας Τάσιος, εξηγεί πως η κεντρική είσοδος του νοσοκομείου Τρικάλων έκλεισε λόγω της άφιξης του Παύλου Πολάκη. 

Οι διαδηλωτές στη θέα στο παράθυρο του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σομορέλη άρχισαν τα επιφωνήματα κατά του ίδιου και του κόμματός του. 

http://www.trikalazoom.gr/

Διαδήλωση στην κεντρική είσοδο από φορείς και συνταξιούχους

Στο μεταξύ, από νωρίς το πρωί, εκπρόσωποι συνταξιοδοτικών σωματείων, συλλόγων, φορέων, διαφόρων συλλογικοτήτων είχαν συγκεντρωθεί στην κύρια είσοδο του νοσοκομείου Τρικάλων φωνάζοντας συνθήματα και μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό.

Με ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
«Τα Συνταξιουχικά Σωματεία του νομού Τρικάλων: Ι.Κ.Α.- Ο.Α.Ε.Ε.- Τ.Σ.Α.- ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΕΜΠΟΡΩΝ Ο.Α.Ε.Ε., οργανώσαμε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Γ. Νοσοκομείο Τρικάλων, προς τον Υφυπουργό Υγείας κ. Πολάκη, για να εκθέσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν με ελλείψεις προσωπικού, εξοπλισμού, υποχρηματοδότησης, εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας, που τα βιώνουν όλο και πιο έντονα οι Συνταξιούχοι μαζί με εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια του Υφυπουργού να επιλέξει άλλη είσοδο (σαν τον κλέφτη) για να επισκεφτεί το νοσοκομείο και τις αστυνομικές δυνάμεις που απαγόρευσαν-σφράγισαν την είσοδο στους εκπροσώπους μας για να εκθέσουν τα προβλήματα, μάλλον δεν είχε μάτια να αντικρίσει τους εργαζομένους και τα περήφανα γηρατειά !!!

ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!

Με ψίχουλα και ψέματα δεν θα συμβιβαστούμε, όλα τα κλεμμένα εμείς τα διεκδικούμε!!

Αφαιρούν τις συντάξεις μας - την Υγεία - τις κοινωνικές παροχές. Μας φορτώνουν με νέα φορολογικά βάρη, μας ρίχνουν στον Καιάδα και από πάνω μας εμπαίζουν.

Τα συνταξιουχικά σωματεία Ν. Τρικάλων παρακολουθούν με ιδιαίτερη ανησυχία τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των παροχών υγείας από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, το επαναλαμβανόμενο και χρόνιο πρόβλημα τη δραματική υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου και όλων των δομών Υγείας στο νομό μας όπως Κ.Υ. Αγροτικά Ιατρεία, ΠΕΔΥ.

Στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, προωθεί παραπέρα την εμπορευματοποίηση της Υγείας με τη μείωση των κρατικών δαπανών και τη λειτουργία των μονάδων Υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Οι συνταξιούχοι γνωρίζουμε καλά από πρώτο χέρι το σφαγιασμό που έχουν υποστεί το εισόδημά μας και οι παροχές μας από όλες τις κυβερνήσεις των τριών μνημονίων!

Την ώρα που η κυβέρνηση συντάσσει το 4ο μνημόνιο, με νέο πετσόκομμα στις συντάξεις και την περαιτέρω διάλυση της Δημόσιας Υγείας με το δημοσιονομικό "κόφτη", προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο, πως δήθεν προχωρά με τον «ανορθολογισμό και το νοικοκύρεμα των δαπανών», στη βελτίωση των παροχών στην υγεία – πρόνοια και φάρμακο.

Την ώρα που τα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΠΕΔΥ, «αναστενάζουν» κάτω από το βάρος των τεράστιων ελλείψεων σε γιατρούς και λοιπό προσωπικό, αντιδραστήρια, κλπ, η κυβέρνηση μειώνει ακόμα περισσότερα τα κονδύλια για τη χρηματοδότησή τους. Αυτό οδηγεί σε απόλυτη επιδείνωση της ήδη άσχημης κατάστασης και στη χειροτέρευση των όρων παροχής πρωτοβάθμιας περίθαλψης στο λαό.

Την ίδια όμως στιγμή, τα ίδια έσοδα των μονάδων ΠΕΔΥ, δηλαδή οι απευθείας πληρωμές των ασθενών, συνεχώς αυξάνονται. Οι ασθενείς, όπου η πλειοψηφία είναι συνταξιούχοι, αναγκάζονται για να βρουν την υγείας τους, να καταφεύγουν στους ιδιώτες εμπόρους υγείας και το μεγαλύτερο μέρος να μετακινείτε στο Γ.ΝΤρικάλων, ως η μόνη πρόσβαση για Επείγουσα ή μακροχρόνια περίθαλψη, Πρόληψη ή φαρμακευτική παρακολούθηση, στο Νομό μας

Το ζήτημα της υγείας, της πρόνοιας και του φαρμάκου δεν είναι υπόθεση μόνο των Συνταξιούχων. Μας αφορά όλους άμεσα. Έχει να κάνει με το δικαίωμά μας και την κατάκτηση της κοινωνικής ασφάλισης, την οποία η κυβέρνηση μετέτρεψε πέρυσι σε Ανταποδοτική από Κοινωνική.

Καλούμε στην οργάνωση της πάλης για το Λαϊκό Δικαίωμα στην Υγεία.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, στο εμπόριο, παντού. Βγαίνουμε για μια ακόμη φορά στο δρόμο του αγώνα, με αυτό τον τρόπο απαντάμε στους ελιγμούς τους. Δεν νομιμοποιούμε στη συνείδησή μας καμιά περικοπή, στην Ιατρο-Φαρμακευτική περίθαλψη, τις συντάξεις, διεκδικούμε όσα μας έχουν αφαιρέσει όλες οι κυβερνήσεις, καθώς και την ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων μας. Δήμιους δεν επιλέγουμε!!

Μαζί με τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τα παιδιά της εργατιάς.

Δεν συμβιβαζόμαστε με Νοσοκομεία, Κ.Υ., ΠΕΔΥ, που θα έχουν κλειστές τις πόρτες στους ανασφάλιστους, άνεργους, συνταξιούχους σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν.

Καταθέτουμε άμεσα αιτήματα για το Γεν. Νοσοκομείο αλλά και την Π.Φ.Υ. του νομού μας, για την κάλυψη της περίθαλψης όλων των Συνταξιούχων, τους ασφαλισμένους, ανασφάλιστους, άνεργους και τις οικογένειες τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

- Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας για όλους, αποκλειστικά κρατικό και δωρεάν σύστημα Π.Φ.Υ. ενταγμένο στο ενιαίο κρατικό σύστημα υγείας, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.

- Να μην υπάρχουν συμβάσεις των ασφαλιστικών ταμείων με τον ιδιωτικό τομέα.

- Άμεση κάλυψη όλων των ελλείψεων σε αριθμό και ειδικότητες γιατρών, νοσηλευτικού και Παραϊατρικού προσωπικού στο Γ.Ν. Τρικάλων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας χωρίς προϋποθέσεις.

- Να λειτουργήσουν άμεσα όσες κλινικές είναι κλειστές ή υπολειτουργούν στο Γ.Ν. Τρικάλων με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό. Καμία κλινική να μην κλείσει ή συγχωνευτεί.

- Στην καθαριότητα, την φύλαξη, σίτιση, Τεχνική Υπηρεσία, ΤΩΡΑ! να φύγουν οι εργολάβοι και να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό, πλήρους απασχόλησης, με δικαιώματα, από το Νοσοκομείο γι’ αυτούς τους τομείς και ΟΧΙ με ατομικές συμβάσεις!

- Να μην μείνει κανένας ασθενής χωρίς φάρμακα, εξετάσεις, νοσηλεία, θεραπείες, χειρουργεία, να σταματήσει η υποβάθμιση στη σίτιση των ασθενών.

- Να σταματήσει ΤΩΡΑ!! ΚΑΘΕ λειτουργία των απογευματινών ιδιωτικών Ιατρείων ή Εργαστηριακών εξετάσεων, με αμοιβή στο Γ.Ν. Τρικάλων.

Το σύστημα Π.Φ.Υ. όπου περιλαμβάνει τα Κ.Υ., το ΠΕΔΥ και τα Περιφερειακά Ιατρεία, η ανάπτυξή τους να παίρνει υπ’ όψη:

Τον πληθυσμό, τη σύνθεσή του, την επιδημιολογία, την ύπαρξη βιομηχανικής, αγροτικής παραγωγής, τον παιδικό πληθυσμό, τα σχολεία, σχολές, τον ηλικιωμένο πληθυσμό, τον γυναικείο πληθυσμό, τα ΑμΕΑ, τους Πρόσφυγες, μετανάστες, τους Ρομά κλπ. στην περιοχή μας.

- Τα 3 Κ.Υ. το ΠΕΔΥ στο Νομό μας, χρειάζονται άμεση κάλυψη όλων των ελλείψεων σε αριθμό και ειδικότητες γιατρών: Οδοντίατρους, Παιδιάτρους, Φαρμακοποιούς, Καρδιολόγους, Οφθαλμίατρο και άλλων ειδικοτήτων, με Νοσηλευτικό και Παραϊατρικό προσωπικό, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Μαίες, Επισκέπτες Υγείας, ψυχολόγους, Ακτινολόγους, Μικροβιολόγους και άλλους υγειονομικούς, υποστηρικτικό και διοικητικό προσωπικό.

- Στο ΠΕΔΥ Τρικάλων να σταματήσουν ΤΩΡΑ!! οι μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού!! Δεν περισσεύει ούτε μία νοσηλεύτρια-της, με τις τεράστιες ελλείψεις του ΠΕΔΥ που αγγίζει το 3 /4 της λειτουργίας του!

- Άμεσα να λειτουργήσουν τα Μικροβιολογικά και Ακτινολογικά εργαστήρια, να χορηγηθούν αντιδραστήρια για τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια με χρηματοδότηση από το κράτος και ΟΧΙ με ελεημοσύνη από ΜΚΟ ή «φιλόπτωχες δωρεές!!». Τα Ακτινολογικά εργαστήρια να αντικατασταθούν με σύγχρονα, να λειτουργούν 24 ώρου σε Κ.Υ- ΠΕΔΥ!!!

- Να διαθέτουν πλήρη σύγχρονο Ιατροτεχνολογικό, εργαστηριακό, διαγνωστικό εξοπλισμό, φυσικοθεραπευτήριο, οδοντιατρείο, φαρμακείο. Να λειτουργούν σε καθημερινή βάση.

- Να δημιουργηθεί νέο Αποκλειστικά Δημόσιο «Κέντρο Αποκατάστασης – Αποθεραπείας» στα Τρίκαλα.

- Να δημιουργηθεί σύγχρονη δημόσια ψυχιατρική κλινική στα Τρίκαλα, όπως επίσης και Κέντρα ψυχικής Υγείας ή Κινητή Μονάδα ψυχικής Υγείας, με βάρος στην παιδική-εφηβική ηλικία.

- Να δοθούν τώρα τα χρήματα που χρωστάει το κράτος στις δημόσιες μονάδες Υγείας-Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ.

- Να εξασφαλισθεί από ένα ακόμα Ασθενοφόρο σύγχρονο, εξοπλισμένο, στελεχωμένο με πλήρωμα στα 3 Κ.Υ. του Νομού μας, με πλήρης κρατική χρηματοδότησή τους. Να καλυφθούν και με νυχτερινή βάρδια πληρώματος και Ασθενοφόρου στα Κ.Υ. του Νομού μας.

- Να εξασφαλιστεί ο εμβολιασμός σε όλα τα παιδιά της περιοχής μας, μεταναστών- προσφύγων, με δωρεάν εμβόλια.

- Άμεσα να δοθεί χρηματοδότηση για την συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων, όπου χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα διαβρωμένα ντουβάρια και στα 3 Κ.Υ. Ν. Τρικάλων.

- Να καταργηθεί άμεσα κάθε πληρωμή στα δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Πλήρης παροχή δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών, με ή χωρίς βιβλιάριο υγείας.

- Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για παροχές Υγείας, όπως και της συμμετοχής στις εργαστηριακές και λοιπές εξετάσεις και τα φάρμακα.

- Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όλες οι παροχές των ασφαλιστικών ταμείων να περάσουν στην ευθύνη του κράτους, με χρηματοδότηση 100%.

- Καμία περικοπή σε φάρμακα και δαπάνες. Δωρεάν φάρμακα. Να καταργηθούν οι λίστες».

ΚΚΕ Τρικάλων: Προβλέψιμος και προκλητικός ο Πολάκης

Προβλέψιμος αλλά και προκλητικός ήταν ο τρόπος με τον οποίο ο υφυπουργός υγείας επιχείρησε να «σερβίρει» τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία, ευθυγραμμισμένος με τις πρόσφατες ομιλίες του πρωθυπουργού. Έτσι που να δημιουργείται η (ψευδ)αίσθηση ότι κάτι αλλάζει προς το καλύτερο για το λαό, να καλλιεργούνται προσμονή και προσδοκία, να εξαγοράζονται χρόνος και ανοχή.

Αποτελεί πρόκληση ο υφυπουργός και η κυβέρνηση να εμφανίζουν τα νέα μέτρα ως «εξιτήριο» από τα μνημόνια και την κρίση, ενώ στην πραγματικότητα αποτελούν «πιστοποιητικό θανάτου» για τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα. Ακόμη κι αν υπάρξει κάποια στιγμή έξοδος από τα «προγράμματα» με την ΕΕ και το ΔΝΤ, θα είναι σε ισχύ οι εκατοντάδες αντεργατικοί – αντιλαϊκοί νόμοι, που ψήφισαν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Πρόκληση είναι και η υπεράσπιση του τραγέλαφου των «αντιμέτρων» και των ματωμένων πλεονασμάτων από τον υφυπουργό και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Τα λεγόμενα «αντίμετρα», όχι μόνο δεν αντισταθμίζουν και ανακουφίζουν στο ελάχιστο τις νέες μεγάλες απώλειες για τα λαϊκά στρώματα, την επιδείνωση της «ακραίας φτώχειας», αλλά σε ένα μεγάλο μέρος είναι μέτρα στήριξης του κεφαλαίου, όπως για παράδειγμα η μείωση της φορολογίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Ούτε τα "αντίμετρα" της εξαθλίωσης και της στήριξης του κεφαλαίου, ούτε οι κορόνες περί "εξόδου απ' τα μνημόνια", μπορούν να συγκαλύψουν αυτό που ζει ο ελληνικός λαός, τη νέα σφοδρή επίθεση στο εισόδημα και τα δικαιώματά του, καθώς και την εργασιακή ζούγκλα, που φτάνει μέχρι την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Από κει και πέρα ο υφυπουργός προσπάθησε απεγνωσμένα και με κάθε ευκαιρία να εμφανίζεται ως πολιτικός αντίπαλος των "δανειστών" και του παλιού δικομματισμού των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να κρύψει ότι συνεχίζει επάξια και υλοποιεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, υπέρ του κεφαλαίου.

Όσο για τη «μεταρρύθμιση που αφορά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» , η οποία (μέσω των περιβόητων ΤΟΜΥ και «Ιατρείων της γειτονιάς») ουσιαστικά δημιουργεί υποβαθμισμένες και υποστελεχωμένες μονάδες, με εργαζόμενους ορισμένου χρόνου (δίχρονες συμβάσεις εργασίας), με υποτυπώδη και ανεπαρκή διαγνωστικά εργαστήρια και με κάλυψη που θα φθάνει μόλις στο 30% του πληθυσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: