Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Μακελειό στην Καμπούλ: Τουλάχιστον 80 νεκροί και πάνω από 350 τραυματίες (σκληρές εικόνες)


Ενα πραγματικό μακελειό με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη που έγινε σήμερα το πρωί στην Καμπούλ του Αφγανιστάν κοντά στα κτίρια της γαλλικής και της γερμανικής πρεσβείας.

Ο μέχρι στιγμής(ώρα 10:50) απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 80 νεκρούς και πάνω από 350 τραυματίες,ενώ το BBC ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών σε 90.

Δεν είναι σαφές εάν υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των μελών του προσωπικού της γερμανικής ή της γαλλικής πρεσβείας έπειτα από την ανατίναξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη περιοχή των πρεσβειών στην Καμπούλ.

«Δεν είναι σαφές αυτήν την στιγμή εάν μέλη του διπλωματικού προσωπικού έχουν πληγεί», δήλωσε στο Reuters η γερμανική πηγή στη αφγανική πρωτεύουσα. Νωρίτερα, η ίδια πηγή είχε δηλώσει ότι σύμφωνα με την μέχρι τότε ενημέρωση, δεν υπήρχαν νεκροί ή τραυματίες μεταξύ των μελών του προσωπικού της γερμανικής πρεσβείας.

Η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Μαριέλ ντε Σαρνέζ δήλωσε ότι το κτίριο της γαλλικής πρεσβείας έχει υποστεί ζημίες, ωστόσο μέχρι αυτήν την στιγμή δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα μεταξύ του προσωπικού.

Οι εικόνες από την μεταφορά των τραυματιών είναι πραγματικά σκληρές.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

“Η έκρηξη έγινε γύρω στις 08:25 το πρωί στην 17η οδό Ουαζίρ Ακμπάρ Χαν. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποκλείσει την περιοχή, ενώ δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για την βομβιστική επίθεση.


Τα παράθυρα και οι πόρτες των σπιτιών που βρίσκονται σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από το σημείο που έγινε η έκρηξη σήμερα το πρωί στην Καμπούλ, καταστράφηκαν από ωστικό κύμα.
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom