Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

Και ο κύριος Χριστοδουλάκης θέλει αίμα συνταξιούχων: Να απαγορευτεί η σύνταξη κάτω των 60 ετών!

Ρομπόλης: "Δεν είναι βιώσιμο το ασφαλιστικό"

Ριζικά μέτρα για την εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος ζήτησε το Σάββατο μέσω του ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης.
Όπως ανέφερε δε, ο κ. Χριστοδουλάκης θα πρέπει να απαγορευτεί η χορήγηση σύνταξης κάτω των 60 ετών. «Να κατοχυρώνει τη σύνταξη, αλλά ο δικαιούχος θα παίρνει τη σύνταξη όταν συμπληρώσει το 60ο έτος» εξήγησε.

Ο κ. Χριστοδουλάκης ζήτησε ακόμα να θεσπιστούν ενιαίοι κανόνες στο συνταξιοδοτικό, χωρίς τις προσωπικές διαφορές (παλαιού – νέου συνταξιούχου), έτσι ώστε ό,τι εξοικονομηθεί, να μπορέσει να αναχρηματοδοτήσει τις πενιχρές συντάξεις τις οποίες παίρνουν όσοι έχουν δουλέψει όλα τα χρόνια της ζωής τους και έχουν πληρώσει όλα τους τα ένσημα.

«Αντί αυτού, βλέπουμε ένα κύμα εισφορών που έχει παραλύσει την οικονομία και διώχνει τους νέους στο εξωτερικό... Η Ελλάδα έχει σήμερα στις ασφαλιστικές εισφορές 4% πάνω από το μέσο όρο της ευρωζώνης, όμως τα έσοδα των εισφορών είναι 4 μονάδες κάτω από το μέσο όρο της ευρωζώνης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το Ελληνικό, ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα είναι η έλλειψη επενδύσεων. «Και βλέπω, όταν πάει να γίνει μια μεγάλη επένδυση, να πέφτουν όλοι, να χιμάνε κυριολεκτικά για να την εμποδίσουν, κάνουν πρώτα κακό στους νέους που είναι άνεργοι σήμερα. Και θα παραμείνουν για πολλά χρόνια ακόμη αν συνεχιστεί αυτή η τακτική» προειδοποίησε.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Οικονομικών Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου Σάββας Ρομπόλης ξεκαθάρισε στον ΣΚΑΪ ότι το ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο βάσει της σημερινής κατάστασης. «Ακόμη και οι περικοπές να γίνουν (το 1,8 δισ. το 2019), και το κράτος αντί να βάζει 11% του ΑΕΠ, βάλει 9%... όσο οι εισφορές (εργοδοτών και ασφαλισμένων) έχουν παγιωθεί στα 12 δισεκ. ευρώ το χρόνο δεν μπορεί να καλυφθεί η υπόλοιπη διαφορά» αποσαφήνισε.

Ο κ. Ρομπόλης επισήμανε παράλληλα ότι «εάν δεν πάρουμε μέτρα για τη δημογραφική γήρανση, ανανέωση πληθυσμού κλπ, τότε από το 2016 έως το 2055, θα πρέπει να μειωθούν οι συντάξεις ακόμη 22% (εκτός από το 33% εξαιτίας της μερικής απασχόλησης)».

«Οι επιπτώσεις με βάση το νέο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι δύο συντάξεις και ένας μισθός» είπε στον σταθμό μας ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.

http://www.skai.gr

Σημείωση Ζείδωρον:
Διαβάστε μικρό απόσπασμα από το πλούσιο βιογραφικό του κυρίου Χριστοδουλάκη:
"Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας (1993-1996) και οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού (1996). Από το 1996 ως το Μάρτιο του 2000 ήταν Υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τον Προϋπολογισμό και τη διαχείριση του Δημόσιου Χρέους (περίοδος κρίσιμη για την είσοδο της χώρας στην Ευρωζώνη).

Στη συνέχεια διετέλεσε Υπουργός Ανάπτυξης στο διάστημα 2000-2001 και Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στο διάστημα 2001-2004.

Έκτοτε είναι Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών."
======================

Ο σοφός αυτός κύριος λοιπόν με τα πολλά πτυχία σιτίζεται πλουσιοπάροχα από το Ελληνικό Δημόσιο τα τελευταία 25 χρόνια τουλάχιστον και επί πλέον από το '96 έως και το 2004 είχε συμμετοχή στην πυραμίδα της Οικονομικής πολιτικής της χώρας!!!

Κι έρχεται σήμερα,13 χρόνια μετά και διαπιστώνει ότι το κυρίαρχο πρόβλημα της χώρας είναι συνταξιούχοι.Συγχαρητήριε κύριε Χριστοδουλάκη!

Μια ερώτηση μόνο: Πριν αγανακτήσετε  και σεις με τους συνταξιούχους μπορείτε να μας πείτε τι ακριβώς κάνατε για να μην φτάσουμε ως χώρα στα σημερινά χάλια;Οταν οι μίζες (που προέρχονταν από το δημόσιο χρήμα φυσικά) πήγαιναν με το τσουβάλι στα πολιτικά κόμματα σύμφωνα με όσα καταθέτουν οι μάρτυρες στη δίκη της Siemens εσείς δεν πήρατε χαμπάρι τίποτα;

1 σχόλιο:

Melito Huuto είπε...

Ουστ κλεφοσυμμοριτη που εχεις το θαρος και το θρασος να κανεις
προτασεις για το τι θα κανει η ελληνικη κη κοινωνια Εσυ και η
συμμορια σας που κατακλεψατε τα δημοσια ταμεια και φτωχοποιησατε
εναν λαο που δουλευε και δουλευει σκληρα για να ευημερισει
Εσεις και οι υπολοιποι της κλεφτοσυμμοριας δεν εχεται το δικαιωμα
να μιλατε Η θεση ολων σας ειναι στη φυλακη